Witam.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób mam sobie określić mniej więcej zakres przeciwnika gdy np fold 3bet ma 40% a ogólny vpip z dajmy na to pozycji CO 25% to rozumiem, że zakładam sobie , że z tego zakresy 25% mam odjąć ponad połowę słabszego zakresu i wtedy wiem mniej więcej przeciwko jakiemu zakresowi gram w 3bet pocie ?
I w jaki sposób określany jest zakres np gdy ktoś ma 3bet tot 2 albo 3 albo 12 czy 18 z sb to jest to po prostu 18% całej talii i jak wklepie w equalib to wiem na czym stoje grając przeciwko takiemu graczowi ?
Mam nadzieję, że mnie rozumiecie jeżeli trochę zagmatwałem to przepraszam :D.
Mam jeszcze takie ogólne, jak to wygląda. Wy zawsze wszystko obliczacie przed podjęciem każdej decyzji? Nie mówię tu o prostym wiliczaniu pot odds itp ale np jak ktoś folduję np. 60% do cbetu na flopie to liczycie sobie za ile macie zagrać i jak Wasz zakres wygląda w stosunku do zakresu przeciwnika czy głównie chodzi o strukture boardu? Zastanawiam się nad tym jak ktoś gra np 12 czy 16 stolików..
Takie ogólne ważne pytania w sumie prześladowały mnie od jakiegoś czasu i myślę, że jak uzyskam odpowiedzi to wyklaruje mi się trochę jak to wszystko wygląda i z czym się je.
Jeszcze pewnie będę miał kilka takich ważnych pytań dotyczących matematyki więc je tutaj zadam bo bardzo by mi to pomogło.
Mam kolejne! Np grając konkretny limit w tym wypadku nl2 (nie jestem przegrywającym graczem) czy mogę gdzieś sprawdzić jaki powinny wyglądać optymalne statystyki i win bb/100 na konkretnych pozycjach? Jest jakaś strona, która prowadzi jakieś takie statystyki najlepszych graczy z danych limitów czy sam muszę jakos z bazy w np PS4 fillować na rega, który wygląda dobrze. Ale trudno chyba zebrać odpowiednią ilość rąk... na jednego mam tlyko 1k rozdań po moich 60k...