Witam. Zakładam kolejny wątek tym razem z moimi pytaniami ogólnymi dotyczącymi pracą nad grą. Może troszeczkę pytań z matematyczego punktu widzenia też będzie ale nie głównie więc żeby nie było, że duplikuje temat . A myślę, że nowi gracze chętnie z tego wątku będą korzystać jeśli będzie dużo ciekawych odpowiedzi na moje pytania. Więc zaczynam. Odpowiedzi też super szczegółowe nie muszą być także jak podrzucicie jakiś link do ciekawych artykułów z jakiegoś tematu to byłoby spoko - bo sam już nie wiem w co ręcę włożyć.
1. Zakresy. Swoje zakresy nakreślacie w equilabie ? Np. , że przeciwko 30% rangu callujecie/otwieracie z rangem, który po obliczeniu sobie equity, które należy zrealizować to robicie? Oczywiście potem wszystko zmienia się na flopie. Pozycja, jaki jest gracz , jaki board. Ale to kolejne pytania.
I właśnie w ten sposób po matematycznych wyliczeniach robicie swoje tabelki rak startwych w zaleznosci od equity?
2. Chciałbym jeszcze prosić o podanie mi zagadnień tego typu: fold equity, obliczanie EV - wszystkie tego typu podobne zagadnienia. Bo chyba dzięki temu wiecie na jakich boardach i przeciwko komu zrobić np. reraise na flopie albo call albo all in.. itp?
3. I pytanie w jaki sposób pracujecie np nad swoją grą postflop? Co w trackerach filtrujecie, skąd wiecie czy warto było gdzieś zagrywać czy nie... czy warto dalej cbetować. Bo moje generalne założenia to gra z equity. Ale to podobno łatwe do rozgryzienia dla przeciwnika z czym mogę tak grać. I tu wchodzi poprawianie czerwonej linii.. Żeby ona nie miała tendencji spadającej to chyba trzeba sporo blefować ? Tylko ja nie wiem czy to jest opłacalne. Nie wiem jak do tego podejść.
4. Mogę znaleźć gdzieś jakieś grupy gdzie gracze wspólnie analizują swoją gre z danych stawek i próbują razem rozwijać swoją grę? Muszę szukać i pytać indywidualnie czy jak to wygląda ?
Wszystki pytania, które mi przyjdą do głowy będę umieszczał tutaj żeby nie zaśmiecać forum. Mam nadzieję, że odpowiedzi na pytania komuś też się przydadzą i nie tylko mnie.
Pozdrawiam
Znalazłem jakieś informację na ten piosolver? Coś takiego ? Wersja free jest wniesie dużo do gry czy lepiej trzeba zainwestować w którąś z płatnych wersji? Na czym ten program wgl polega ?