Przejdź do forum
Tiltowanie przeciwn...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tiltowanie przeciwników

17 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,159 Wyświetlenia
MightySparow

Otóż oglądałem sobie wywiad u Kuby Wojewódzkiego z Wojciechem Szczęsnym i Wojtek opowiadał o tym jak przed karnym przezywa swojego przeciwnika i ogólnie mówi brzydki rzeczy i wtedy wkurzeni piłkarze nie trafiają :D

Pomyślałem sobie, że można by spróbować coś takiego w pokerze ^^ Dosiadł się do mnie jakiś koleś i po kilkudziesięciu rękach zacząłem pisać coś w stylu "you are weak" "fish" po każdym rozdaniu które przegrał. Widać było że się koleś przejmuje po grze która stała się bardziej agresywna i odpisywał mi na chacie jakieś głupoty :D Grał o wiele szybciej niż normalnie, jego decyzje były niemal instant aż w końcu doprowadziło do takiej sytuacji:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$103.90:///////;BB$82.80:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K:s, K:h.
BB calls $0.25, Hero raises to $2.00, BB calls $1.50.

Flop: ($4) 8:d, Q:h, 2:s (2 players)
Hero bets $2.85, BB raises to $5.70, Hero calls $2.85.

Turn: ($15.4) 8:c (2 players)
Hero checks, BB bets $5.00, Hero raises to $12.00, BB raises to $19.00, Hero calls $7.00.

River: ($53.4) 3:c (2 players)
Hero checks, BB bets $56.00, Hero calls $56.00.

Final Pot: $165.4.
Results follow:

Hero shows two pairs, kings and eights(K:s K:h).
BB shows a pair of eights(4:s T:s).

Hero wins with two pairs, kings and eights(K:s K:h).

Zupełnie bezsensowny blef+ strasznie długo zastanawiałem się przed decyzjami. Warto dodać, że wcale nie przegrywał w sesji więc tilt raczej nie był spowodowany samą grą. Po sprawdzeniu na river koleś normalnie od razu odsiadł się :D Myślę, że dodając slowroll do wachlarza zagrań +więcej spamu na chacie można sprawić że gra z każdym regiem na nl50 bedzie bardziej +EV. Jak bardzo jestem zły ? _evil:

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi

Jak dla mnie pomysł spoko, sam staram się stosować. Przy czym im więcej stołów grasz tym przez tiltowanie przeciwników będziesz miał mniej czasu na decyzje. Aczkolwiek jeśli spokojnie ogarniasz ilość stołów jaką grasz i do tego masz chwile czasu to dla mnie takie wkurzanie innych jest jak najbardziej EV+.

Slowroll - piękna sprawa :)

Zły dla mnie nie jesteś w ogóle, poker to także psychika i mindset a jak ktoś ma leak'a w tej dziedzinie to również tam trzeba go exploatować.

Odpowiedz
Cytat
majstereo

na malenkich stawkach sprobuj z regami grac jakies min3-bety na preflopie, albo min checkraisy. wiekszosc z nich nie wie co to pot oddsy i mimo dobrej ceny beda foldowac handy jak K3s albo jakies offsuited connectory i to bardzo ich wkurza

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5

jak grasz hu sng i wiesz ze opponent gra 1 stol to dobre by bylo przedluzanie kazdej decyzji do maksymalnego czasu (20 sec?) , uwazam ze tiltowaloby to kazdego fisha rzadnego akcji :D

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL

cowboymarco opracował to do perfekcji

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Kto to cowboymarco ? :) wpisałem na youtube i google i nic :P
A co do tiltowania dzisiaj znowu testowałem i zauważyłem, że ludzi szybciej wymiękają niż jakbym nie tiltował i tu się rodzi pytanie co ma większe value:
a) więcej rąk z fishem grającym A/B game
b) mniej rąk z fishem grającym C game pod warunkiem, że są dobre spoty do tiltowania bo jak ma good run to raczej nic to nie da.

Odpowiedz
Cytat
robal123

Strasznie mi schlebia jak mnie ludzie obrażają na czacie, wiec na mnie coś takiego zupełnie nie działa. Powiem wiecej, poprawia mi humor.

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL

Napisane przez MightySparow
Kto to cowboymarco ? :) wpisałem na youtube i google i nic :P

nie kłam, że wpisałeś, bo tu i tu by Ci wyskoczyły linki :P

ktoś z forum 2+2 nawet stworzył na jego cześć piosenkę:

i tutaj wątek o nim, gdzie wypowiada się sam zainteresowany (specjalnie założył konto, żeby odpisać flamerom):

cowboymarco na 2+2

w skrócie:
koleś gra HU no blinds increases na Pokerstars, nawet 10 na raz, stawki 10-30$, wykręcił na tym roi >25%, rozegrał przy tym ponad 25k sitów, nie pamiętam dokładnego profitu, ale z samej gry ma ponad 200k$ jeśli dobrze kojarzę

jego taktyka opiera się na jak najdłuższym przedłużaniu każdej decyzji, po pewnym czasie przeciwnicy nie wytrzymują i zaczynają się all inować z trashem (a że to no blinds increases to zdarzało mu się już grać jednego HU przez 7 godzin (!))

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Hmm rzeczywiście wpisałem drugi raz i znalazłem. Musiałem jakoś źle wpisać jego nick. Heh, właśnie gram z takim jednym ale na cashu. Jego strategia polega na zagraniu jednej ręki i sitaucie na klkanaście sekund. Nie mam z kim grać to czekam przeglądając internet przy okazji ^^ Myślę, że to bardziej działa na niego, bo myśli że na mnie to działa. Np. przykład zraisował mój 3barrel z pure air nie miał nawet gutshota z flopa ja oczywiście easy call z tripsem :) Testuje teraz na nim strategię pana Kowboja :D Zobaczymy kto dłużej wytrzyma xD

Odpowiedz
Cytat

strategia cowboya nie bedzie dzialac na cashu bo w kazdej chwili przeciwnik moze Cie olac i odejsc od stolu, natomiast gdy odpalasz turka za 11$ nie mozesz ot tak po prostu wylaczyc stolu :D

Odpowiedz
Cytat
MightySparow Autor wątku
MightySparow

Ale tylko na tym sitaut gościu testuje

Odpowiedz
Cytat
babel92

Napisane przez TheBluffPL
koleś gra HU no blinds increases na Pokerstars, nawet 10 na raz, stawki 10-30$, wykręcił na tym roi >25%, rozegrał przy tym ponad 25k sitów, nie pamiętam dokładnego profitu, ale z samej gry ma ponad 200k$ jeśli dobrze kojarzę

jego taktyka opiera się na jak najdłuższym przedłużaniu każdej decyzji, po pewnym czasie przeciwnicy nie wytrzymują i zaczynają się all inować z trashem (a że to no blinds increases to zdarzało mu się już grać jednego HU przez 7 godzin (!))

niceee :D :D:D

Odpowiedz
Cytat
sondi007

w skrócie:

hehe tak z ciekawosci poszukalem go no Starsach i sie okazalo ze jest zapisany do HU za 15$, dla doswiadczenia postanowilem z nim zagrac :D rzeczywiscie to wkurza strasznie :) po 50 handach ztiltowalem ale wkoncu udalo sie wygrac, ogolnie NIE POLECAM :) dobranoc :f_zZz:

Odpowiedz
Cytat

hahaah kawałek genialny !!!!

mnie jedynie jest w stanie ztiltować agresywniejszy przeciwnik w HU który rozbija moją strategię swoją agresją

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Ja nie jestem zwolennikiem tiltowania rywali trash talkingiem. Podstawą profitu pokerzysty jest to, że pełno fishów przychodzi do stołów miło spędzić czas i tego się trzymam. To miłe jak wygram pota, a przeciwnik napisze na czacie "nh", mimo że ogołociłem go ze stacka.

Jeżeli już to faktycznie fajnie jest wykorzystywać do tego celu grę. Długie czekanie z decyzją, 3bety i inne ciekawe zagrania. Wiadomo, że dobrze wytrącić przeciwnika z równowagi, ale należy to robić z klasą.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Ja zasłaniam czata statami, bo mi się niedobrze robi jak ktoś setny raz pisze "lol".

Odpowiedz
Cytat
pawel0520

A co powiecie na pisanie czegoś podczas tego jak gracz długo się zastanawia? Dajmy na to wrzuciliście all-in, a on zastanawia się na call. Piszecie coś, aby go "zachęcić"? :)

Testuję to kiedy post flop zagram slowplay. Dajmy na to gram x/r i kiedy przeciwnik się zastanawia piszę coś w stylu lol lub haha. zawsze gość może się zdenerwować.

od czasu kiedy jakiś polak za nic zaczął mnie wyzywać od kur*w i szmat na czacie, nie mam żadnych skrupułów do pisania wkurzających innych wiadomości. szzególnie, że nie pokazuję takiego poziomu jak ten gracz. sam na to nie reaguję, ale niektórych to pewnie trochę deprymuje.

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat