1:18 KT
zdecydowanie wole tutaj c-betowac, chcesz wyrzucic z rozdania pockety/Ax, a jest mnostwo kart na turnie ktore bedziesz mogl barrelowac i na ktorych on powinien sfoldowac na 2nd barrel
Spodziewasz sie na river, ze w jego range'u beda dobre Kx?
Bo ja ogolnie sadze, ze powinien to betowac wczesniej. I dlatego na river wybralbym mniejszy sizing, wrecz raptor bet, zeby zostac scallowanym przez pocket/T9.
Tutaj na flopie mam wytłumaczenie. Przed nagrywaniem filmu była taka akcja:
Spoiler
Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($22.41)
($10)
UTG ($21.38)
Hero ($20.30)
CO ($20.80)
posts $0.10
posts $0.10
Dealt to Hero A♣ Q♣
fold, Hero raises to $0.60, fold, fold, calls $0.40
FLOP ($0.90) Q♥ J♠ 5♣
checks, Hero bets $1, raises to $2, Hero calls $1
TURN ($4.90) Q♥ J♠ 5♣ 5♦
checks, Hero checks
RIVER ($4.90) Q♥ J♠ 5♣ 5♦ A♦
bets $2.65, Hero raises to $17.70 (AI), calls $4.75 (AI)
shows 5♠ 9♠
(Pre 37%, Flop 23.4%, Turn 95.5%)
Hero shows A♣ Q♣
(Pre 63%, Flop 76.6%, Turn 4.5%)
wins $19.10
Nadto miałem reada, że średnie showdown value gra pasywnie. Na riverze celuje właśnie w każde Kx. Wydaje mi się, że jest znacznie więcej kombinacji Kx jak np. KJ, KQ i AK niż T9, TJ
2:59
missed OR A9s, ale chyba sie zagapiles
Niestety nie ogarniam softu jeszcze
3:19 QTs
wole tutaj raisowac preflop, jak oni robia limp, to w przewazajacej wiekszosci czasu bijesz ich range kiedy dostaniesz call, masz dwie dosc wysokie karty, ktore dobrze graja na fishy. Limp oczywiscie nie jest ev-, ale raise bardziej profitowy.
as played preflop, postflop mozesz miec v-beta na flopie, to sa fishe, dostaniesz tam call od gorszych rak, ale pasywne rozegranie z SD eq nie jest tez zle
na bet od unka pewnie bym to callnal przynajmniej raz, bo nie sadze, zeby mial duzo Ax, a mogl stealowac pota z gorszymi Qx i FD
Tutaj problemem były ich stacki. To powinien być zwykły fold pre. Mam tam aż 3 shortów i jednego midstacka. Vbet w 5way pocie na monoboardzie A high z 4 fishami z 2nd pair middle kicker? Jesteś pewny?
Nie chciałem się bawić z uwagi na ich stacki.
6:12 A9o
light 3bet bylby spoko
7:23 54s
widzialem ze wczesniej w podobnej sytuacji raisowales 84s, a teraz grasz check z 54s na jego complete... Ja tutaj majac grywalna reka i bedac 100bb eff zawsze gram raise.
Zazwyczaj przy pierwszym limpie od przeciwnika zawsze raisuje. Potem jednak robię to tylko pod rękę z którą mogę zrobić mocną TP. Brakuje mi statystyki limp/fold | limp/raise i limp/call
Staram się to też uzależniać od dynamiki na stole i od tego czy byłem aktywny aby zbyt często nie dostawać limp/raise
8:23 86s
call na turnie 'na styk', tutaj sie poddaje mega czesto, bo watpie zeby to bylo dochodowe. mamy outy, ale jak wpadna, to mamy bardzo male implied oddsy. Ale nie nazwalbym callu tutaj bledem, wiec ok.
Mam tutaj 5,4:1,2 i rzadko kiedy będę zdominowany przez T8. Ciężko mi było foldować na turnie jak się oddsy zgadzał i fisz w rozdaniu
11:27 K6o
znowu sytuacja z tym fishem, ja bym mu pozwalal grac complete'y na SB tylko jezeli bylby calling station posflop (chociaz handy z potencjalem i tak bym podbijal). Nie znam Twojego huda, ale z tego co widze, to nie jest.
11:53
A6s 3bet IP bylby fajny
zdecydowanie za mało 3betuje unków. Jeden z głównych powodów dla których robię ten film, aby zobaczyć gdzie powinienem 3betować
12:39 K8s
c-beeeeeeeeeeeeet! Moze nie jest super sucho, ale nie dosc ze on jak dotad pokazywal, ze umnie foldowac, to w dodatku on bedzie wchodzil na flopa z szerokim rangem (jak to fish), ktory w wiekszosci nie trafi tego boardu. As played dalej spoko.
Tutaj nie byłem do końca pewien, ale wolałem na passive'a wykorzystać pozycję z uwagi na mokry board oraz to, że często mogę mieć najlepszego handa.
13:19 QQ
ile mial wczesniej 3betu? Nie lepsza opcja bylby 4bet na niego? Call na pewno nie jest zly i tez daje rade, z pozycja mysle ze jestes w stanie profitowo grac nawet na Axx/Kxx. As played prf na flopie gram tak samo
Tutaj on jest dla mnie unkiem póki co więc wolałem ograniczyć wariancję i pograć postflop, bo nie wiem jeszcze jak luźno na WH się stackują a nie mogę 4bet/foldować.
13:34 2Qs
Troche sick sytuacja. Widze, ze on jest maniakiem, ale jezeli sprawdza na flopie, to albo ma connect z boardem, albo ma pocketa. Nie wydaje mi sie, zeby tam na river betowal przy takim sizingu pocketa, wiec z kickerem 2 ja tam folduje na river niestety. Bijesz w zasadzie tylko jakies JT/trash, ktory peelowal, a chyba nie widzielismy wczesniej zeby byl w stanie grac blefy bez SD eq (albo przeoczylem).
Zobacz na 10:44
16:06 JJ
Dlaczego c-betujesz?
Nie wyrzucisz Ax/Qx, a nie masz za duzo value.
Cbetuję głównie po to, aby zakończyć rozdanie, bo gdy gram check i on mi betuje na turnie to nigdy nie wiem gdzie jestem. Mam bardzo duże feq na monoboardzie, on może wyrzucić Qx, może słabe Ax, kto wie. Jakby co mam sporo outów 2xJ, 9x :heart:, backdoor do strita, czasami nawet value od K :heart:x
18:14 AK
sick akcja @river
Pisze to przed showdownem, ale jak jego AF jest jak na razie tak niskie, to jednak wole fold na ten overbet. OK, good fold m8.
18:42
To jest juz inny gracz od tego, ktory gral pasywnie srednio-dobre sd eq? Ja tam betuje river, bo chce wyrzucic 3rd pairy/pockety. On tam nic nie ma jak gra check, wiec nawet jak callnie mnie raz na turnie, to spokojnie moge betowac na river Q/K/A (to sa akurat twoje outy, ale jezeli nie mialbys AQ... :P).
A jak grasz flop i turn? Mi się wydawało, że na river bardzo często jestem najlepszy, ale rzeczywiście on tutaj prawie zawsze gra check/fold a ja mogę repować flusha. Miał 33