Przejdź do forum
staty fast forward

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

staty fast forward

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
263 Wyświetlenia
radar1863

Witam. Mam świadomość że od pewnego czasu gram straszną amatorszczyznę. Proszę o pomoc.

Przede wszystkim mam problem z 3betami. Analizowałem sporo rozdań i zauważyłem, że dostaję masę 3betów od gości z 3betem 4%-5%, na których mam kilkaset rąk. Czy to możliwe że tak się adjustują i powinienem sypać 4betami mimo ich niskiej statystyki 3bet? Inna ciekawa sprawa, że mimo że mam niski 3bet to 3bet pf succes wynosi tylko 42%(trzeba tu oddać że gram 3x przeważnie). Czyli jestem szeroko sprawdzany mam też wrażenie poparte troszeczkę statami, że jestem bardzo często wyblefowywany z wielu spotów, zresztą zobaczcie sami:

Nie muszę chyba pisać, która linia za co odpowiada.

Jeszcze taki ciekawy fakt, że steal succes wynosi, mimo mojego kolosalnie dużego f3bet aż 50%, co biorąć pod uwagę, że z btn otwieram mini raisem jest wynikiem co najmniej dobrym.

Proszę o wszelkie porady liczę na dyskusję. Na pewno prześlę staty jeśli jakieś są potrzebne, postaram się również przeanalizować podane przez was wątki i przedstawić wyniki swoich przemyśleń.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Edziorrr

Analizowałem sporo rozdań i zauważyłem, że dostaję masę 3betów od gości z 3betem 4%-5%, na których mam kilkaset rąk.

Oni też mają statystyki. A 3betowanie Cię z any two to autoprofit.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

Przefiltruj sobie te sytuacje ktore uwazasz za problematyczne i przeanalizuj sam co zle robisz. Jest na forum pare filmow o tym jak samemu zrobic analize bazy i konkretnych sytuacji. Polecam (pl i en produkcje).

Patrzac na wyniki to dosc malo wygrywasz z BTN CO i MP (te pozycje do poprawy). EP spoko, SB spoko. BB w porownaniu z SB wychodzi srednio (ale w teorii ogolnie ok).

3bet z blindow moglbys troche podniesc, na BTN tak samo.
Dosc niski call 3beta masz, przy tak malym 4becie masz duzy fold to 3bet, nad tym popracuj, bo to jest duzy leak.
Wiecej tez restealujesz na BB zmaist SB, gdzie teoretycnie moglbys wiecej callowac BB. JEdnak na SB twoja gra jest lepsza niz na BB wiec sprobuj porownac co robisz innego na SB czego nei robisz na BB. Najprawdopodobniej to pasywna gra sprawia, że tracisz wiecej.

WTSD dosc maly za to W$SD duzy, wiec mozliwe ze troche za duzo pasujesz przed sd.
Potwierdza to twoje b.duze call river efficiency. Mozesz duzo wiecej callowac, bo zazwyczaj masz lepsze pot odds. a ty inwestujac 1usd wygrywasz ponad 2usd na wiekszosci pozycji.
Cbet turn dosc duzy masz, nie jest to zle ale moze czasem lepiej grac czek zamiast bet.

CO stealowac mozesz wiecej, sb moze troche tez.
Jesli masz tak maly 3bet success to 3betuj wiecej value range i postflop kontynuuj.

Wiecej raisuj donkbety albo floatuj, tak samo nie pasuj tak duzo do XR - pomysl co mzoesz robic inaczej (np mniej cbetuj albo wiecej floatuj czekraisy lub czesciej cb/3betuj)

Odpowiedz
Cytat