Mam takie pytanie.Grając BSS wnoszę najwyży możliwy stack na stół.Po zejściu poniżej uzupełniam.Ale kiedy zejść ze stołu?Czy jest jakieś maksimum?
Jeżeli są jakieś artykuły strategii BSS prosiłbym żeby ktoś dał mi namiar (książka,ebook).
Mam takie pytanie.Grając BSS wnoszę najwyży możliwy stack na stół.Po zejściu poniżej uzupełniam.Ale kiedy zejść ze stołu?Czy jest jakieś maksimum?
Jeżeli są jakieś artykuły strategii BSS prosiłbym żeby ktoś dał mi namiar (książka,ebook).
Zonexin, nie ma czegoś takiego w strategii. Tak naprawdę im więcej masz przy stole, tym twój image jest dla Ciebie korzystniejszy. Deep Stack przy stole budzi respekt pośród innych graczy, u niektórych budzi zazdrość i powoduje chęć "dopadnięcia" Cię za wszelką cenę, co zazwyczaj działa na Twoją korzyść, ponieważ tacy gracze wchodzą w rozdanie z czymkolwiek, aby tylko Cię złapać.
Przeważnie ucieka się ze stołu przy dużym stacku, gdy inny gracz, którego nieobliczalność jest na wysokim poziomie, a jednocześnie ryzyko "gamblowania" dość duże, dysponuje również deepstackiem. Niekiedy musisz iść all-in, ale z takim graczem łatwo o BadBeat i wtedy strata 2-3 BI może być bardzo bolesna.
Przeważnie decyzję, kiedy odejść od stołu podejmujesz na podstawie swoich własnych odczuć i obserwacji swojej gry. Gdy nagle stwierdzisz, że wzrasta u Ciebie syndrom pasywności przy dużym stacku, czyli nie chcesz ryzykować już wygranych pieniędzy, a co za tym idzie, grasz nieco pasywniej i zmieniasz swoją taktykę - odejdź od stołu.
Pozdro
Dzięki Fizolof.Tak myślałem,ale chciałem się upewnić.
No i niestety już w krótkiej karierze grania BSS natknąłem się na badbety i trochę zabolało.Po wtopie przychodzi refleksja,trzeba było wcześniej wziąć kasę i nie pchać się w ole.
Możliwe, że to nie bad beaty, tylko jakieś błędy. Wstawiaj handy na forum i zawsze się znajdzie coś, co można poprawić, szczególnie na początku kariery.
Pozdro