Witam Wszystkich serdecznie
Jak pewnie się domyślacie, wróciłem tu z kolejnym (dla niektórych pewnie głupim) pytaniem
ale jest to kwestia dla mnie co najmniej dziwna
(gram na NL10)
Chciałbym się dowiedzieć, co daję opuszczanie stołów, gdy ma się stack 2.50$+ ?? Wiem, że wykupuję żetonów za 2$, gdy mam 1.50$ to dokupuję do 2$, ale dlaczego muszę opuścić stół, gdy mam +2.50$ ?? Wiem, że przy stole, nie ma możliwości "sprzedania" żetonów i jedyna opcja, to opuszczenie stołu, ale nieraz bywa tak, że mało jest wolnych stołów na tym limicie, a zdobycie 0.50$ to może być 1 wygrana. I co, wygram 1 rozdanie i uciekam ze stołu? Troszkę to dla mnie dziwne...
Z góry dziękuję za małe wytłumaczenie :))
Pozdrawiam gorąco
iMp3t.
Tak jest skonstruowana strategia, siadasz do stolu z rownowartoscia 20BB a wychodzisz jak masz 25BB (na tym limicie jest to 2$ i 2,50$). Kiedys byla na ten temat rozmowa z magickiem - jest to po czesci kwestia psychologiczna, jest wyznaczona granica ktorej masz sie trzymac i jesli ja przekroczysz to opuszczasz stol, lecz jesli chcesz grac do 3$ tez nie bedzie to pewnie jakos strasznie potepiane.
Ta zasade mozna w zasadzie lekko nagiac... mozesz opuszczac stol np jak masz 30BB... tylko trzeba sobie postawic jakas granice... zeby nie bylo tak ze masz juz te 30BB i powiesz "a... dociagne do 35..." w SSS chodzi miedzy innymi o to by malymi kroczkami budowac swoj bankroll... a te 5BB czy 10BB to jest wlasnie jeden taki maly kroczek:)
Ok, dziękuję za odpowiedź, chociaż nadal nie bardzo rozumiem, co ma na celu opuszczenie stołu mając więcej kasy, niż pozwala na to SSS
W każdym bądź razie, wiem, że mam się tego trzymać i już
:D:D
Pozdrawiam, iMp3t.
no nie wiem czy tak mozna grac sss majac wiecej niz 20BB :). Bo tu jest juz problem ze stosunkiem stacka do podbicia przy przebiciu naszego podbicia:D.
I tak na przyklad podbijajac 4BB AQ ktos nas przebije to majac wiecej niz 20BB musimy spasowac bo stosunek wielkosci naszego stacka do naszego podbicia wyniesie wiecej niz 4:1. Przy 30BB wiele rak musielbysmy pasowac. Podobnie jest z sytuacja przy grze na flopie tam tez jest cos z 2/3 stacka itp... Lepiej sie trzymac zasad bo głupi tego nie wymyslil;). pozdro!
Wazna czescia SSS jest wchodzenie All-in, a takze czeste wygrywanie malych kwot. Dlatego granie zbyt dlugo na jednym stole i gromadzenie tam kapitalu moze doprowadzic do tego ze zamiast miec kilka malych wygranych bedziemy miec tylko duza przegrana po all-inie. Pozatym zawsze lzej sie wchodzi all in jak sie ma 2$ a nie 20$
To sa oczywiscie moje wlasne przemyslenia
hehe i dobre sa twoje przemyslenia, b0nias tez pisze bardzo dobrze jezeli bedziemy mieli zbyt duzy stack ciezko nam bedzie podjac decyzje o tym czy zagrac all in, kiedys sie przekonacie ze podstawa naszych zarobkow w sss staja sie te 5-7 BB kiedy wychodzimy ze stolu po tym jak umiejetnie rozegralismy jedna dwie rece!!Na wyzszych limitach bardzo ciezko sie wygrywa all iny.
Granica musi byc postawiona ja stawiam ja na 25BB!!!