Przejdź do forum
SSS vs min raise pr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS vs min raise przed nami

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
300 Wyświetlenia

Witam, kilka dni temu chciałem przetestować strategie SSS i mam następujące pytanie: siedzimy na jednej z ostatnich pozycji (powiedzmy MP3+) i gdzieś przed nami na UTG+1 lub MP1 jest min raise i czasami call.

W tym momencie na naszej ręce znajduje się AQ / TT i w sumie nie do końca wiem jak to rozgrywać. Tabelka swoją drogą ale fold tutaj się zwyczajnie nie opłaca - przynajmniej jak ja się przekonałem takie min raisy to zwykle jakaś marginalna ręka. Tylko jeśli ja bym tutaj wszedł allin to inwestuje 20 BB żeby wygrać 3,5 lub w najlepszym wypadku 5,5 BB. Jeśli podbije preflop do 8-9 BB to i tak inwestuje 40% swojego stacka.

Ze statystyk raczej nie korzystam bo gram 12 stolików na raz (NL 25 i 50).

I druga sytuacja - co jeśli w tej samej sytuacji mamy JJ+ wejście od razu allin nie daje żadnych odsów takiemu graczowi, więc w jaki sposób możemy zmaksymilizować zyski w w/w przypadkach.

Z góry dzięki jakiś bardziej doświadczonych graczy o odpowiedź.

3 odpowiedzi

na treningach było omawiane, na filmikach, na forum. donk bety 2BB można potraktować jako 2 limperów, natomiast z betem 3BB to może być różnie. Czasem obstawiam 4+3BB, a gdy ktoś to sprawdzi to walę AI (oczywiście jak mam odpowiednią rękę na danej pozycji). też nie gram ze statystykami, ale robię małe przymiarki do tego

rumbacz
PokerStrategist

jak masz raisse do 2 bb, to to trzybetuj, a co do drugiego to all in wchodzisz jak musisz zainwestowac ponad połowe stacka

Urbi23
Oldschool Grinder

Napisane przez wafflecop
Witam, kilka dni temu chciałem przetestować strategie SSS i mam następujące pytanie: siedzimy na jednej z ostatnich pozycji (powiedzmy MP3+) i gdzieś przed nami na UTG+1 lub MP1 jest min raise i czasami call.

W tym momencie na naszej ręce znajduje się AQ / TT i w sumie nie do końca wiem jak to rozgrywać. Tabelka swoją drogą ale fold tutaj się zwyczajnie nie opłaca - przynajmniej jak ja się przekonałem takie min raisy to zwykle jakaś marginalna ręka. Tylko jeśli ja bym tutaj wszedł allin to inwestuje 20 BB żeby wygrać 3,5 lub w najlepszym wypadku 5,5 BB. Jeśli podbije preflop do 8-9 BB to i tak inwestuje 40% swojego stacka.

Ze statystyk raczej nie korzystam bo gram 12 stolików na raz (NL 25 i 50).

I druga sytuacja - co jeśli w tej samej sytuacji mamy JJ+ wejście od razu allin nie daje żadnych odsów takiemu graczowi, więc w jaki sposób możemy zmaksymilizować zyski w w/w przypadkach.

Z góry dzięki jakiś bardziej doświadczonych graczy o odpowiedź.

Ciężko powiedzieć jakie rozegranie jest optymalne, ale mogę Ci powiedzieć jak sam to gram. Przy rękach typu AJ, AQ, 77-JJ na minraise odpowiadam 3betem do 6bb. Na minraise i co najmniej jeden call odpowiadam pushem. Przy lepszych rękach QQ+, AK dalej 3betuje do 6bb jednego gracza, przy jednym callu gram do ~8bb, przy dwóch lub więcej push.

To wszystko zakładając, że nie mam statystyk ani notek na graczy.