Przejdź do forum
Pomoc w wyborze roo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomoc w wyborze roomu SH - Zmiana

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
701 Wyświetlenia
18071987
Oldschool Grinder

WItam

Chciałbym zmienić room SH tj bede gral nl 10 i nl 25 SH i mam pytanie odnosnie roomow. Pod uwage biore nastepujace roomy:
Mansion
Everest
Full tilt poker

Gdzie najlepiej grac SH tj brane pod uwage:
Poziom graczy na tych stawkach
Rackeback
dodatkowe bonusy w sklepie
i ogolnie przyjemny soft

Prosze o doradzenie nie biore pod uwage Pokersars .

pozdrawiam :P

7 odpowiedzi
bili
PokerStrategist

Na Mansionie (iPokerze) ogólnie jest strasznie dużo murków, więc nie polecałbym. Na FTP masz 27% (o ile jesteś zarejestrowany przez PS, albo innego affiliate oferującego RB). Soft na FTP jest bardzo przyjemny, chociaż mi tam się ostatnio za dobrze nie grało (strasznie dużo suckoutów, coolerów miałem i ogólnie wychodziłem z gry dużo poniżej EV). Ale że nie wierzę za bardzo w podkręcane softy i pewnie to tylko cholernie nieprzyjemna i duża wariancja to polecam FTP.

edit: w moich radach zupełnie nie uwzględniam Everesta, bo nic o nim nie wiem.

salyk
Oldschool Grinder

Mansion - murki, tak jak bili napisał. No i nie ma rb (znaczy nie z ps)
Everest - dużo słabych graczy, przyjemny i bardzo łatwy bonus 300$, brak rb, ale jest w miarę dobry VIP Club. Ale znowu szkoda teraz tam iść bo jest bonus 1k$, ale na tych limitach bedzie ciezko go wyrobić;p
FTP - Dużo fishy, rb, multum promocji, multum ludzi, ale przez te fishe i duża wariancja.

Wybór należy do Ciebie, jak coś służę radą ma gg ;)

Tomcis23
Oldschool Grinder

FTP odradzam. Po prawie roku bycia wygrywającym graczem od trzech tygodni mam taki zjazd ze szkoda gadać.

Nie jestem w stanie wygrać normalnej sesji, no chyba żebym skończył mając plus 5$ po 20 minutach. Potem przychodzą przegrane chore rozdania AA na AA, QQ na QQ , fulle na karety, strity na koloru i wkurwiony ide spać.

I mogę czytać teorie, oglądać filmiki w których prawie wszystko odbywa się normalnie tyle że to jeszcze bardziej irytuje bo widzisz że na FTP jest jakis Matrix

matelusz
PokerStrategist

Zgadzam się z przedmówcami. Na Mansionie masa nitów, na Nl10 gra robi się nudna i schematyczna. FTP - dziwny room, ostatnio ciągle tracę na nim kasę, dużo niezłych graczy i dużo fishów, więc generalnie dość niebezpiecznie imo. Sam w najbliższym czasie planuję przeprowadzkę i zastanawiam się pomiędzy Everestem a P*.

Toluvel
PokerStrategist

Mam dokładnie taki sam problem jak autor tego wątku, chciałbym z moim malutkim BR :f_thumbsup: przenieść się z FTP (którego niestety nie mam podpiętego pod PS) na coś innego, żeby grać NLSH.
Wymagania:
- chciałbym mieć rakeback
- sensowna ilość graczy/stolików wieczorami
- obsługa PokerTrackera3
- w miarę fajny soft

Co możecie polecić? Będę wdzięczny za wszelkie opinie

Pozdrawiam

Mansion - zdecydowanie nie (tak jak cała sieć i-poker)

Everesta nie znam ale słyszałem, że jest nieźle.

FTP - hardkorowy room, jak masz jaja i skilla to polecam z tym że nawet na niskich limitach musisz być przygotowany na mieszankę piorunującą fishy+sharków. Spore swingi ale i spora frajda, bardzo ważne są notatki, baza w trackerze i obserwacja stołów. Nie polecam mass multitablingu tylko 4-6 stołów + notatki i obserwacja przeciwników.

18071987 Autor wątku
18071987
Oldschool Grinder

Mnie juz nic nie zaskoczy na pokerstarsie z rola 200 $ zjechalem do 40$ na nl 5 a to wszystko za spawa bad betow i bezsensownych zagran fiszy. uwazam ze tilt mam za soba i dla mnie najwaznijsze to przeglad dokladnie zagrania i spojrzenie wprawdzie w oczy czy jeszcze raz bym tak zrobil. Po masie niepowodzen czyli spadku - 160 na starsach w 2 tygodnie polecialem 500 $ w gore dzieki mobilizacji.

Pozdrawiam tych co nie maja psychy do bad betow.

jak ci nie idze to wystarczy usmiac sie i pomyslecze wyciagniesz to co wtopiles razy 2

:D _cool: _cool: _cool: