Przejdź do forum
SSS NL100 - Pytania...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS NL100 - Pytania.

14 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
547 Wyświetlenia
PanDuzePE

Witam,
Przymierzam sie wkrotce do tego limitu i chcialbym sie zapytac czy rozni sie jakos znaczaco poziomem od NL50 ? Wprowadzic jakies dodatkowe modyfikacje? Zrezygnowac z multitablingu na rzecz 4-6 stolow i grac ze statystykami ? Czy zostac poki co przy swoim jesli to przynosi korzysci.

Pozdrawiam :>

13 odpowiedzi
hellYeahEnT

PanDuzePE napisał
Wprowadzic jakies dodatkowe modyfikacje?

Doplac 80bb i graj jak czlowiek ;)

PanDuzePE Autor wątku
PanDuzePE

pffffffffff nie chce, wole denerwowac Cie grajac sss ;>

hellYeahEnT

BS nie moze przegrywac z Shortem :)

Mysle, ze granie nl100 SSS to slaby pomysl, bo przeciwko regularsom jestesmy do tylu a kase wygrywamy tylko od fishy. Na szczescie jest ich jeszcze tam dosc sporo, dlatego pewnie bedziesz mial dodatni winrate, ale watpie zeby jakis powalajacy ;)

PanDuzePE Autor wątku
PanDuzePE

No widzisz, dlatego chodzi mi o konkrety.

Mam nadzieje ze magic jeszcze na te narty nie wyjechal i mi udzieli odpowiedzi.;]

@EnT - ja już zaczynam grać "jak człowiek", co prawda NL5, ale BSS :D

d0c3n7

gralem sporo nl100, mysle, ze zalezy od platformy mnie osobiscie gralo sie przyjemniej niz na nl50. Graj swoje jak dotychczas a nie bedziesz mial mysle problemow, imo na nl200 jest jeszcze lepiej~~ ale to w swoim czasie ;p

Marg0z

Zdaję sobie sprawe że SSS to wygrywająca strategia , ale teraz jak gram BSS to się czasem zastanawiam jak to możliwe że te szorciki zarabiają w ogóle :P chociaż na Everku fishy nie brak... to fakt

prosty

dla mnie SSS to jakaś pomyłka jest ... to nawet do pokera nie podobne + 0 funu z gry.
Coś co tu się nazywa BSS (inaczej mówiąc: normalna gra) to jedyny słuszny sposób grania IMO

EnT namawiał i namawiał, aż w końcu zmieniłem NL25 SSS na NL10 BSS - to był falstart, -30$ na dzień dobry, bo za bardzo kozaczyłem.

Ale podkuliłem uszy, zszedłem na NL5 BSS i powiem Wam, że idzie bardzo dobrze, winrate na razie słaby, koło 8 BB/100, ale każda sesja idzie coraz lepiej, dla fishy top pair bez kickera to wystarczający powód, żeby wejść all-in.

Dzisiaj pierwszy raz moje AA zasmakowały all-ina na preflopie i zjadły fisha, który tym razem miał KK, ale mu to nie pomogło :P
Potem moje KK poległy przeciwko AA, ale o na shorta, także straty nie były duże.

I byłbym zapomniał - dzisiaj trafiłem swojego pierwszego straight flusha!

PanDuzePE Autor wątku
PanDuzePE

d0c3n7 napisał
gralem sporo nl100, mysle, ze zalezy od platformy mnie osobiscie gralo sie przyjemniej niz na nl50. Graj swoje jak dotychczas a nie bedziesz mial mysle problemow, imo na nl200 jest jeszcze lepiej~~ ale to w swoim czasie ;p

A zmieniles zakres rak i pozycje z ktorych podbijasz? Przykladowo AK,JJ nadal z EP podbijasz?

d0c3n7

PanDuzePE napisał

d0c3n7 napisał

A zmieniles zakres rak i pozycje z ktorych podbijasz? Przykladowo AK,JJ nadal z EP podbijasz?

zmienilem ale na bardzie loose, pewnie ze AK i JJ nadal z utg podbijalem, do tego wiecej kradziezy, small pockety czesto limpowalem w zaleznosci ilu wolalo i jaka pozycja jak stol bardziej pasywny to i je podbijalem, ogolnie wiecej "poszerzalem" zakres gry. Jednak taka gre stosowalem w zasadzie od nl100,200 na nl50 graj standard do tego moze troche wiecej probuj krasc a jak sporo limperow to limpuj small pockety i w zupelnosci wystarczy.
pozdrawiam

kozak567

staty vpip powinienes miec w granicy 10-12.

magic83

hej,

dopiero wrocilem z nart tak wiec postaram sie troche wypowiedziec odnosnie moich doswiadczen.

Po pierwsze nie chce mi sie juz tlumaczyc wszystkim do okoloa ze sss mozna zarabiac niezaleznie od limitu, ja ogolnie staram sie nie udzielac w takich watkach. Ludzie graja shortem na nl1k czy nl5k to dlaczego nie mozna graz nl100 nl200, mowienie ze nie ogramy regularsa jest bledem bo gra na wyzszych limitach nie jest tak schematyczna jak na nl10

cala rozniaca w graniu na wyzszych limitach w odroznieniu od np nl50 gdzei mamy treningi polega na duzo mocniejszym obserwowaniu przeciwnikow nie tylko juz graniu sc gapow czy limpowaniu poketow, ale musisz potrafic zagrac all in z AsQ jak np widzisz ze loos player zagrywa znow jakims podbiciem. muszisz potrafic zmienic bieg raz na jakis czas i zagrac jakos niestandardowo (juz nawet na nl50 na treningach potrafilem inaczej rozegrac top pair ze slabym kickerem czy nawet druga pare)

reasumujac: musisz zmniejszyc liczbe stolow i duzo bardziej skupic sie na obserwacji graczy i grac duzo bardziej pod ich katem i wykorzystywac fakt ze dla wiekszosci regularsow jestes strasznym tagiem i meczyc ich stelami lub wlasnie takim zagraniami jak all in nie tylko z AsAs KK bo dla nich w wiekszosci przypadkow grasz tylko z takim zakresem!!