Przejdź do forum
Gra SH limp vs rais...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra SH limp vs raise

17 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
882 Wyświetlenia

Słuchajcie bawiłem się dziś filtrami w HM i ustawiłem sobie filter który mówi mi jak zarabiam limpując preflop.

Oczywiście wiem, ze na SH nie powinno się limpować aczkolwiek serce boli zrzucić np 56s kiedy jest jesteś na buttonie i masz przed sobą 2-3 limperów. A dając raise dostaniesz 2-3xcall i masz potem ciężko sytuację.

No ale wracając do tematu, HM pokazał mi, ze po 550 limpach w pot zarobiłem ponad 6BI co daje niesamowite 63bb/100

Oczywiście jest to mała próbka ale ważne że jestem znacznie do przodu.

Rozumiem, ze nl100+ raise z Suited conectors oraz small pairs ważne jest zeby podbić, aby ukryć siłę swojej reki, ale czy na limitach takich jak nl20 naprawdę jest to aż tak konieczne?

Przeciwnicy oferują nam zazwyczaj wysokie implied odds kiedy coś trafimy, a tak naprawdę grając suited conectory my chcemy mieć jak najwięcej przeciwników w puli, więc po co przebijać i wyrzucać potencjalne pieniądze?

Przecierz ręce typu 78s 89s 56s najlepiej sprawdzają się w multiwaypot a nie HU.

16 odpowiedzi
VictorM

W takiej sytuacji jak opisujesz limpowanie jest opłacalne. Mała inwestycja, ale implied odds olbrzymie, więc zagranie opłacalne. Ale pod warunkiem, że przeciwnicy mają w miarę duże stacki, a na blindach nie siedzi jakiś podbijający maniak.

Dlaczego zaraz maniak :)
Ja jak widzę dużo limperów przede mną to znaaaaacznie poszerzam swój zakres rąk i podbijam 4bb + 1 bb za każdego limpera i częściej niż w 50% zbieram pota bez gry :)

MoroP

Limpować nie możesz jako pierwszy na UTG z 56s a jak masz 2-3 limperów to jak najbardziej taka ręka jest do sprawdzenia. W mutiway pot gra najlepiej, Czasem mozesz też na BTN podbić żeby wyizolować i zgarnąć blindy

mik1984

Polecam ten temat:

Advanced SHC dla sss

Zwróć uwagę na tabelkę "complete".

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

miki nie gram SSS gram BSS

mik1984

IMHO w BSS możesz stosować się do tej tabeli nawet luźniej niż w SSS. Ta tabela zakłada, że jeśli trafisz w dobrego flopa, to przeciętnie podwoisz stawkę na flopie i później. Owszem czasami to się nie uda, ale czasami nawet uda się więcej niż podwoić. W BSS twoja szansa na zwiększenie stawki z otrzymanym monsterem jest jeszcze większa, więc twoje implied odds na pewno nie są tu mniejsze.

Więc możesz spokojnie stosować tą tabelkę.

Ja probowalem limpowac po to zeby trafiac flopa na sh nl10 na full tilt, wyszlo na to ze stracilem jakies 4BI, co prawda pare stritow sie trafilo, ale dolarki malymi kroczkami znikaly z mojego konta.

Uwazam, ze na sh to gra przede wszystkim bez kart, tylko z raise z pozycji, praktycznie nigdy nie calluje raise, chyba ze z niskimi poketami w celu zlapania seta, z reszta kart reraise, z pozycje po kilku limpach ewntualnie call z connectorami.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Moje pytanie już nie ważne :)

Almost never limp playing SH!!

MoroP

Słowo almost jest niepotrzebne :)

ebdul18

MoroP why ? :P

SamRadziwill

Przyłączam się do pytania Ebdula :]

MoroP

No a kiedy standardowo jest to opłacalne??

Limp opłaca się tylko wówczas, kiedy mamy jakieś AA i po nas jest koleś który na pewno bedzie betował/izolował/3betowła.

Ale ogólnie standardowym zagraniem jest raise/fold

ebdul18

Zależu czy mówimy o overlimpie czy o openlimpie :P

MoroP

Ja pisałem o openlimp. Jeżeli mówimy o limpowaniu po kilki innych limpach to jaknajbardziej za jestem. No chyba, że ktoś chce mieć sexy staty 25/25/2,5 a nie 23/19 :)

SamRadziwill

MoroP napisał

Ja pisałem o openlimp. Jeżeli mówimy o limpowaniu po kilki innych limpach to jaknajbardziej za jestem. No chyba, że ktoś chce mieć sexy staty 25/25/2,5 a nie 23/19 :)

No i tu powstała nieścisłość ;)

Trudno mi dolaczac sie do dyskusji tak doswiadczonych graczy, ale z tego co kiedys slyszalem bodajze od wanpiego, w SH absolutnie nie wolno limpowac jako first-in, jednak limpowanie po 1,2 czy 3 przeciwnikach moze byc oplacalne ze wzgledu na pot odds.