Przejdź do forum
[SH]NL4 - NL10 [27...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[SH]NL4 - NL10 [27k]

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
365 Wyświetlenia
erefkey

Witam, co trenerze byś poprawił, co całkowicie zmienił, a gdzie wprowadził kosmetyczne zmiany ?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
bl4dy84

Ja coś skrobnę, tam gdzie bym coś poprawił.

1. r1st
- EP można trochę zmniejszyć, ale to raczej kosmetyka
- CO, BTN i SB możesz podnieść o 10% (steal jest bardzo dochodowym zagraniem)

2. call open
- BTN tutaj zmniejszyłbym zakres sprawdzenia (zwróć uwagę na jakich przeciwników grasz ten call, jeżeli ktoś otwiera 10% to call z AT niekoniecznie jest dobry)

3. limp
- EP, MP, CO wtf? (zero limpowania na tych pozycjach)
- SB można zmniejszyć (sam mam z tym problem)

4. ft3b (będę improwizował)
- za niski (na SB otwierasz 32% a 3b callujesz będąc OOP około 14% - więcej light 4betować, chociaż statystyka jest w porządku, albo nie stealować na typów co dużo 3betują)
- wydaje mi się, że często callujesz 3b OOP, co nie powinno mieć miejsca

5. l/r
- AA/KK limp/raiseujesz? :facepalm:

6. AFq + WWSF
- jesteś bardzo pasywny i mało walczysz o pule (tutaj nie chodzi o to, żeby na siłę naparzać, ale wybierać do tego odpowiednie spoty + przeciwników)

7. c/r
- check/raise u Ciebie to tylko sety, dlatego jesteś bardzo czytelny (czasami zagraj tak z drawem)

8. bet vs missed cb
- wykorzystuj pozycję, szczególnie na flopie (25% to zdecydowanie za mało)
- na turnie też możesz więcej betować IP (dużo ludzi z automatu betuje F, a T odpuszcza, gdy nic nie trafia - wykorzystuj to)

9. cbet
- niski cbet na flopie, spróbuj to podciągnąć do 60%, będziesz zgarniał zdecydowanie więcej pul

10. fold to donk bet
- zdecydowanie za wysoki (ja mam 42% i dostałem opieprz, że to za dużo ;))

11. fold to cbet
- za wysoki, można Cię cbetować 100% czasu (wykorzystuj pozycję i zagraj czasami float na ludzi, którzy mają niski cb turn)

12. steal limped pots
- stealuj zdecydowanie więcej limpowane pule

13. WTSD
- osobiście wydaje mi się być spory, chyba dużo hero callujesz (ale W$SD jest ok)

Odpowiedz
Cytat
erefkey Autor wątku
erefkey

dzięki :sdrink

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Zerknijmy:

Co do EP, to mysle ze 14% to nie jest za duzo. Tzn moze byc/nie musi, moze byc nawet za malo :)

Natomiast raise 1st z CO/BU/SB, z pewnoscia bym chcial podniesc i to sporo. Chodzi o to, ze na NL10, nawet z SB, mozesz miec steal ~60% i bedzie to mega profitowe, bo ludzie zazwyczaj bronia <20% swoje blidny. Jak kto broni wiecej, to wtedy dopiero zmniejszaj.

Nie limpuj. No i nie graj complete z SB.

Nie calluj 3betow bez pozycji. Bron sie tutaj raczej 4betami, a poza tym to folduj, to na prawde nie bedzie problem.

Masz dosc niski Ft4bet - callujesz je czasem? Jesli tak, to raczej tego unikaj.

Limp/raise?! Nie polecam.

Z obrona blinow jest jak z 3betami. 3betuj jesli wchodzi :) Nie calluj za duzo bez pozycji, jesli nie jestes do tego teoretycznie przygotowany. Jesli chodzi o calling range, to zacznij BB vs SB i tutaj mozesz wykorzystywac to czesto, jesli przeciwnik stealuje sporo.

Z podstawowych stat AF/AFq, WWSF widac ze jestes pasywny postflop.

C/r tylko z nutsami. Tu juz nie chodzi o to, zebys cos balansowal, tylko zebys wykorzystal FEq jakie daje do zagranie vs osoby, ktore cbetuja duzo.

Wiecej betus vs miss CB i to sporo wiecej.

Za malo cbetujesz. Nie bronisz swoich rak, ktore otwierasz i mysle ze tutaj palisz troche BB. Srednio zeby Twoj CB mial sens, przeciwnik musi spasowac 40%+, gdzie zazwyczaj ta wartos bedzie duzo wieksza. Na Twoich limitach warto miec dosc duzy CB flop, dopiero od turna grajac dosc szczerze + na river musisz sie skupic glownie na valuebetowaniu.

Majac niski CB F, masz spory Fold CB vs Raise. Nie dosc ze cbetujesz malo, to jeszcze dosc duzo tu foldujesz. Nie wykluczam, ze raiseuja Cie bardzo szczerze, bo masz niski CB + sadze ze nikt tego nie wykorzystuje, ale z punktu widzenia teoretycznego, powinienes myslec nad poprawa.

Czesciej bron sie vs DB. W Ciebie warto donkbetowac dla samego FEq.

No i teraz wazna kwestia... Twoj Fold vs CB i Twoj callopen. Calluijesz sporo i 2/3 z tego po prostu snap poddajesz po flopie. Grasz zdecydowasnie za bardzo fit or fold, jak na range, ktory chcesz callowac. Zapoznaj sie najpierw z teoretycznymi zaganieniami, poanalizuj troche i dopiero zacznij sie bawic. Poki co, ogranicz swoje calle preflop.

Raise vs CB jest niski. To znow nie jest pewnie kluczowy problem + jest to kolejny aspekt, dotyczacy foldu vs CB.

Stealuj limpowane poty. Tu lezy sporo bb, ktore mozna zgarnac na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy".

* Wyciagajac wnioski po tym co tu zobaczylem jako calosc, to polecam faktycznie sprobowac grac bardziej tight ( szczegolnie w spotach, gdzie mozesz grac bez pozycji ) + skupic sie bardziej na obronie swoich zainwestowanych bb. Po prostu obecnie wyglada to troche tak, ze grasz zbyt duzo spotow, w ktorych nie do konca sobie radzisz i mozesz tracic jakies cenne bb na tym, ze zbyt czesto je odpuszczasz. Mowie tutaj o tym, ze masz dosc duzy PFR + chociazby maly CB i pewnie czesto po prostu grasz c/f.
GL _cool:

Odpowiedz
Cytat
erefkey Autor wątku
erefkey

dzięki :sdrink

Odpowiedz
Cytat