Przejdź do forum
[sh][nl4] 34665hand...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[sh][nl4] 34665hands

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
286 Wyświetlenia
Sierzput

W końcu muszę zawitać do tego działu, bo moje bycie BE na NL4 mnie nie zadowala.

Sam z grupą learningową odnalazłem parę leaków. Między innymi:

1. delikatnie za mały 3bet
  2. za duży fold to cbet

Jest ich masa, biorąc pod uwagę moje odczucia pod czas gry. Jestem ciekaw co wy o tym powiecie.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Endurx

Na NL4 to ja raczej powiedział bym że ten 3bet jest za duży a nie za mały, widać po statach że grasz ABC Pokera głównie 4 value kompletnie bez żadnego kombinowania, ja bym raczej zawężał zasięgi i to szczególnie na wczesnych pozycjach a nie rozluźniał i uważam że będzie to gwarantem dodatniego winratu, może szwankuje table selection, jaki to poker room? Będąc tak losse jak na te stawki pre flop nie możesz grać tak weak post flop bo każdy kto choć trochę myśli ogra cię bez patrzenia na własne karty, 18 i 20 z UTG i MP :f_mad: w zasadzie na żadnych stawkach nie gra się tak szeroko z wczesnych pozycji to co ty tam otwierasz 22+, A5s+, K9s+, QTs+, JTs, A9o+, KTo+, QTo+ czyste szaleństwo i palenie kasy to ja już wolę otwierać 30-40% z CO i BU aniżeli QTo czy też A9o z UTG na wczesnych nie otiwerał bym więcej aniżeli 12% z UTG i 15% z MP, masz niewiarygodnie statyczny range z każdej pozycji, chyba mocno nie doceniasz siły pozycji i A5s jest dla ciebie tak samo mocne z UTG jak i z BU.

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5

czy Ty 3betujesz vs open z UTG/MP 6%? czyli 88+, ATs+,AQo+,KQs? wedlug mnie o wiele za luzno a na blindach vs steal 3betujesz tez 6% za to mase callujesz i grasz OOP vs szeroki range bez inicjatywy; nie wiem jaka to platforma i czy light 3bety beda dochodowe na niektorych graczy ale u mnie na nl10-nl25 jest juz masa ludzi light 3betujacych/4betujacych i polecam zaczac polaryzowac swoj 3bet range

ogolnie widac ze nic nie blefujesz i jak stealujesz limpowane poty to masz top pair lub lepiej
steal polecam z Bu miec wiekszy niz z Sb no ale jak daje Ci to profity to moze byc ;)

taka mala opinia z perspektywy fisha ;)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

Na poczatek troche teorii i lania wody.... :D A tak powaznie na NL4 jest recepta:

- grac relatywnie tight
- szukac fishy, dobrze wybierac stoly
- _UNIKAC_ gry z regami
- _UNIKAC_ trudnych spotow
- skupic sie na dobrym valuebetowaniu slabych garczy

Poza tym wiadomo - nauka, czyli flimy/arty + wrzucanie rak do analizy.

Wypisze Ci tutaj rzeczy - celowo nie wszystkie -, ktore wg mnie sa najwazniejsze do poprawy. Jesli zastanawiasz sie czemu "nie wszystkie", to juz tlumacze. Nie chce, zebys zaczal poprawiac cos, to w niewielkim stopniu wplynie na Twoj winrate, kosztem czegos, co moze wplynac na niego znaczaco.

Przede wszystkim sprobuj grac bardziej tight, jesli chodzi o EP/MP, bo gra bez pozycji to NIE JEST to czego szukasz. Mozesz grac luzniej ( jesli chodzi o otwarcia, czyli steale ) z CO/BU czy SB, ale ogranicz zasiegi na wczesnych pozycjach.

Praktycznie unikaj callowania pf z rekami, z ktorymi nie czujesz sie pewnie. Ty masz grac _glownie_ jako agresor, nie jako caller.

3bet nie jest za niski - jest OK. Moglby byc wiekszy, ale to nie jest 'mus'.

Fold to 4bet masz za to bardzo niski. Nie wiem jak reagujesz na 4bety, ale ich przypadkiem nie calluj.

Fold to 3bet - tutaj sprawa wyglada tak, ze powinienes unikac pasywnej gry bez pozycji, nawet kosztem wiekszego fold vs 3bet. Prawa taka, ze grajac takie spoty, mozesz stracic w longrunie wiecej, niz po prostu duzo do 3beto foldujac.

Blindy bron _przede wszystkim_ AGRESYWNIE. Unikaj callowania bez pozycji, bo to nie jest to czego szukasz. To sa _ZNACZNIE_ trudniejsze spoty, niz te, gdzie Ty jestes agresorem. Spokojnie mozesz duzo restealowac, jesli widzisz, ze przeciwnicy duzo do 3betow folduja.

Generlanie zbyt pasywnie postflop.

Masz niski CB i zakladam ze czesto grasz po prostu c/f. Moze lepiej troche mniej otwierac, ale czesciej moc sie bronic, niz tak czesto sie poddawac.

Check/raise i raise CB masz bardzo szczere. Ciezko tutaj, abys dostawal value kiedy grasz agresywnie. Zainteresuj sie tym, kiedy i na kogo mozesz grac agresywnie. Tutaj tez zwracam twoja uwage na "floating", ktory tez wplywa na Fold vs CB - ktory masz bardzo duzy.

Wiecej betuj vs miss CB, bo robisz to rzadko.

Stealuj limpowane poty - ludzie czesto dosc easy je poddaja po prostu :).

Ale wg mnie recepta dla Ciebie to ciasnej z EP/MP i troche wiecej agresji postflop - nie bedzie o to ciezko, bo grajac bardziej tight, bedziesz mial mocniejszy range, ktory sam czesto sie obroni :).

Odpowiedz
Cytat