Przejdź do forum
SH NL10 20K hands

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SH NL10 20K hands

12 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
722 Wyświetlenia

Cholera wie, co z tymi statami, bo się na tym nie znam ;) Dopiero będę oglądał swoje pierwsze produkcje filmowe na ten temat.

Gram NL10, Short Handed na PokerStars.

Żeby nie rozjechać strony, wrzucam w spoilerze Leak Buster - Position, Pre-Flop pop-up oraz CBet pop-up

Spoiler

Ostatnie ~~15K hands rozegrałem w mass-multitabling mode, grając cały czas po 10-13 stolików, by wyrobić jak najwięcej Reload Bonusu na P*, dlatego też to mogą być staty typowego gracza ABC fit-or-fold post-flop.

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Revirlost

wow na prawde masz taki wysoki 3bet na mp ?

9,4% ? a ja tu mysle wlasnie jak to poprawic wlasnie z tej pozycji :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na to wygląda. Jak będę w domu, sprawdzę jego success rate.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

- zwroc uwage na range z EP/MP, bo otwierasz bardzo podobnie.

- stanowczo za malo stealujesz z CO i byc moze za malo z BU. Steal z SB masz ogromny i tutaj kwestia tego, zeby monitorowac te spoty, bo wiem ze przeciwnicy potrafia foldowac mase, ale moga znalezc sie tacy, ktorzy zaczna sie bronic i na nich musisz uwazac.

- dziwnie rozozony 3bet, jesli chodzi o pozycje. Najczesciej 3betujesz z HJ vs EP. Widzisz, to jest tak, ze duzo osob moze foldowac tutaj sporo, bo nie wiedza co z tym zrobic, ale generlanie powinienes 3betowac raczej bardziej pozycyjnie. Wyzej to moze byc juz problematyczne.

- bardzo wysoki Ft3bet. Oplaca sie Ciebie 3betowac prawie za kazdym razem. Popracuj nad tym.

- relatywnie niski 4bet

- mysle ze powinienes popracowac nad obrona blindow. Po prostu malo je bronisz.

- bardzo niski check/raise. 2% to doslownie nutsy :)

- betuj wiecej vs miss CB flop i vs miss CB turn OOP.

- bardzo wysoki CB - mysle ze powinien byc troche nizszy + nie mozesz 3betowac za kazdym razem kiedy 3betujesz, tym bardziej ze masz dosc szeroki 3bet.

- ekstremalnie wysoki Fold CB vs Raise - malo kto to wykorzysta, ale prawda taka ze mozna Cie raiseowac na flopie w ciemno.

- bardzo malo raiseujesz vs donkbet

- ekstremalnie wysoki fold to CB - w sumie kazdy pot bym na Ciebie cbetowal, tym bardziej ze raise CB masz bardzo niski i w sumie po prostu wiem, ze jesli dostane akcje to moge foldowac i to nie boli.

- dodatkowo ciekawe jest to, ze juz na flopie grasz mocno fit or fold, ale dalej tez sporo na CB foldujesz

Generanie jak widac da sie tak grac i wygrywac - i cale szczescie, bo inaczej przejscie NL10 SH bylby bardzo trudne :) Jednak na pare spraw musisz zwrocic uwage. Pomysl o tym, aby grac troche agresywniej kiedy nie jestes agresorem i jednak przemysl swoje cbety, bo poki co masz image gracza, ktory strzela praktycznie zawsze, gdzie z pozniejszych pozycji, to sa na prawde szerokie zakresy i dosc easy mozna na Ciebie grac ( chcoiaz jak mowie - na NL10 pewnie malo kto bedzie to wykorzystywal ).

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Thx, rusher!

1. Tia, no moja gra w 3betowanych pulach leży i kwiczy oraz opiera się na kilku prostych założeniach. Szkoda, że brakuje filmów wideo o grze w 3betowanych pulach, może polecasz jakieś produkcje/artykuły/materiały szkoleniowe na ten temat? Bo większość jest wyłącznie o pre-flopie, a ja najbardziej się jednak boję post-flopa. Dlatego nie boję się zrzucać nawet AJ, AQ czy KQ IP, bo po prostu nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji post-flop.
  2. Niski 4bet? To mnie zdziwiło xD Zdawało mi się, że być może nawet troszkę zbyt lightowo squeeze'uję.
  3. Natomiast obrona blindów to rzeczywiście u mnie chyba najbardziej kuleje ;)
  4. Wysoki fold to raise CB wynika w znacznej mierze z mojego range'u CBetowania i to, że barrelowania nie jestem w stanie za bardzo znieść. Nie bardzo mam pomysł jak zmniejszyć ten współczynnik - chyba to po prostu przyjdzie z większym doświadczeniem w hand readingu?
  5. Niski c/r Flop powinienem już bez większego problemu naprawić z obecnie posiadaną wiedzą. Postaram się go bardziej włączyć do swojego repertuaru zagrań. To samo ze stealowaniem z CO. Już dzisiaj próbowałem nieco więcej stamtąd stealować i będę nad tym pracował.

Muszę dodać, że, większość moich wad (wysoki CBet, ekstremalnie wysoki 3bet HJ vs EP, CBet w 3betowanych pulach) przynosi mi na NL10 naprawdę masę value, toteż nie jestem pewien czy warto to zmieniać? Sprawdzę je jeszcze dzisiaj w domu i wkleję jutro rano jak profitowe one są, ale wstępnie jestem pewien, że tak jest. Dopiero po ~~20K handów na NL25 myślę, że mogę zacząć to mocno modyfikować, na razie chyba będę rozmyślnie kontynuował to co robię, bo... no po prostu czemu nie? Zaznaczę jeszcze, że selekcjonuję sobie do tego przeciwników i boardy, nie robię tego monkey style - po prostu mocno naginam to, co wiem biorąc poprawkę na to, że to jest profitowe. Przykładowo:
    - jeśli jestem w 3bet pocie, zawsze, no kurde zawsze CBetuję, bo zauważyłem już dawno, że na tej platformie taka gra jest autoprofit.
    - jeśli trafi mi się monotone board, gram agresywnie (bet, bet in MWP, raise CB) w 90% czasu, bo ludzie szalenie się tych boardów boją.

Co myślisz? Bo nie ukrywam, że Twoje zdanie jest dla mnie bardzo ważne i pewnie zdecyduje o moim podejściu.

Generalnie gdyby ktoś mnie spotkał na stolikach, to z tym readami da się na mnie zarobić masę pieniędzy. Tylko, że na tych stawkach mało kto wykorzystuje te leaki.

Ostatnie, najważniejsze pytanie.

Na większość moich leaków, czyli:

1. gra in 3-bet pots
  2. blindwar
  3. gra vs raise CB Flop
  4. gra vs donkbet

Jest bardzo niewiele produkcji wideo na PokerStrategy. Wstępnie znalazłem tylko:
ad a. 3-Bet pots: In & Out of position - Part 1-3 by Leatherass9 - to rzeczywiście powinno być na obecnym etapie wszystko, czego potrzebuję, prawda?
ad b. advanced blindwar yac'a, który jest przede wszystkim dla ringowców oraz Blind Battles, które może rzeczywiście warto obejrzeć w całości - bo oglądałem pierwszą część już dawno i to były absolutne podstawy.
ad c. ???
ad d. ??? :)

Odpowiedz
Cytat
Revirlost

no tutaj sie podczepie i przytakne do stwierdzenia ze materialow z rodzaju blindwar na calej szerokosci bvb btn co / jest praktycznie samo nl 400 i platyna

sa 2 produkcje Blind war - yac i rusher88 - część 1/2 i to FR

na sh jest troche w filmach Destrukta i GTO ale pozatym nic

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

GTO zacząłem oglądać i... skończyłem na początku pierwszej części, kiedy Destrukt powiedział, że z tego skorzystają ludzie wyłącznie z limitów 25 i wyżej. Więc to będzie moja pierwsza seria, którą zobaczę po wejściu na ten limit.

Odpowiedz
Cytat
Revirlost

no to wychodzi na to ze praktycznie nie ma mirco/low stakes blindwar i 3bet przynajmniej polskojezycznych produkcji dla sh

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Anyway, wklejam obiecane wcześniej wyniki. Próbka już 23k hands, razem z wczorajszymi.

3bet MP vs EP

CBet Flop

CBet Flop in 3bet pot

Jak widać, te leaki przynoszą całkiem sporo bb/100 na NL10 :P

Odpowiedz
Cytat
Revirlost

lol nie wiem jak Ty to robisz

u mnie to przynosc calkowicie odmienny skutek

3bet = call i gre OOP a na flopie kiedy nie cbet dostaje bet albo kiedy cbetuje na turnie gram check i bet wywala mnie z rozdania 80% moich 3betowanych pul sie tak konczy oczywiscie pomijajac rozdania w ktorych moje AA KK i QQ trafia na set 44 i 77 w 3betowanych pulach

magia

gg :sdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

eee... ja nie calluję 3betów OOP. W ogóle rzadko kiedy calluję 3bety. Właściwie prawie nigdy :P To villainy callują moje 3bety.

Odpowiedz
Cytat
Revirlost

no tak tak o tym wlasnie mowie ze to moje 3bety sa sprawdzane i robia sie tragiczne dla mnie spoty

Odpowiedz
Cytat