Przejdź do forum
Reastel middle pp

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Reastel middle pp

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
274 Wyświetlenia
ryhukox

Ja te ręce albo zrzucam albo calluje, natomiast w ocenach rozdań jak i filmach mss sh często polecany jest resteal. Cytując z pamięci Aimboy'a "mając każdego pocketa graj po prostu reasteal (...)"
Co ja o tym sądze:
-ręka nie ma blokerów - tym samym nie zwiększamy FEq
-rzadziej trafiamy dobre flopy (a nawet jak trafimy overpare, to od czego mamy ciągnąć value?)
-myśle, że trudniej się rozgrywa. Bo albo gramy cbet najczęściej przy overcards, więc i tak zmieniamy rękę w blef, albo pasywnie, a oddając inicjatywe dajemy przeciwnikowi prowadzić rozdanie, co również nie jest dobre

Sam dużo restealuje, ale robie to tylko z highcards,czasem też Ax Kxs.

Co wy myślicie o tych rękach w kategorii reastelowania?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
blewap

To zależy wszystko od graczy, limitów i statystyk. To ma większe znaczenie na wyższych limitach jak przeciwnicy zaczynają bardziej light wrzucać na Ciebie stacka.

Jak restealujesz samo Ax, Kx, i 99+ to masz dużo brodwayów w restealing rangu i na Ciebie śmiało można wrzucać (4betować) każdą PP nawet 22 bo mamy FEQ i pockety mają dobre equity vs brodwaye.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox

Zgadzam się całkowicie, tylko mi chodzi właśnie o micro limity, gdzie nikt się do tego nie dostosuje i zpolaryzowany range jest potrzebny do niczego.

Odpowiedz
Cytat