Czyli jak moge zinterpretowac ten wykres?
AI EV caly czas ponizej tzn, ze zaliczam o wile wiecej good beatow?
Dzięki z góry za wszelkie wyjaśnienia.
tak tylko ja bym wzial tu jeszcze granice błedu dla lini AI EV, sam sie dobrze przekonalem o tym że twoja gra EV + na wykresie czasem może być EV -
dlaczego ? prosty przykład:
Hero 25$ cut off
Villian 25$ SB
hero KdKs
hero bet 1$, SB raise 4$, hero raise 12$, SB call pot 24,15$
flop 9s 8s 8h
SB allin, hero allin
SB shows 9d9h
czy gra była EV+ ? moim zdaniem tak call na 4beta z 99? dosc dziwne na takim flopie KK easy allin, a ze trafiasz na jakies 99 twoja linia EV w tym momencie leci mocno w dół (właściwie dosigneła dna i jeszcze głebiej kopie :P), tak wiec linia EV nie zawsze pokazuje dobra gre moim zdaniem i trzeba brac na nia jakas poprawke
masz racje bo linia AI EV nie bierze po uwagę tego, że nie wiesz jakie karty ma przeciwnik,a wręcz odwrotnie ona zachowuje się tak jakbyś je znał i to jest ta granica błędu.
Lenislaw -> ale jedziesz masz farta na całej linii, kuzwa pożycz trochę bo mam okres, ze żadnych rąk nie wygrywam.
Chętnie bym Ci pożyczył.
No i prosze wykres pokazuje jedno, a wlasne spostrzezenia drugie. A myslalem, ze conajwyzej w szczesciu/pechu wychodze na zero. Jak nie nawet na minus. Albo wykres sie myli albo na good beaty wogole nie zwraca sie uwagi a na bad beaty owszem.
Chyba czas konczyc z pokerem...Ze mnie nic nie bedzie. A juz sie cieszylem, ze przynajmniej sss jakos mi idzie...
AI grane tylko TT+, AK, TPTK na flopie, second pair jak nie ma asa, i AJ, AQ, 77-99 w wojnie blindow. No i wiadomo, od czasu do czasu jakas inna reka. A tu prosze, niby szczescie, jak sie okazuje.
Przynajmniej ostatnie 20k rąk, bo wczesniej to gralem duzo szerzej.
I to na NL 10 P*, gdzie sytuacja gdy mam pare a przeciwnik wyzsza pare trafia mi sie od swieta.
Napisane przez TCzeslaw
No ale jak byś grał strategią SSS to jesteś wielkim pechowcem w moich oczach.
No to jestem wielkim pechowcem ♠_cry:
Dzieki za odpowiedz. Swoja droga mnie najbardziej ciekawi ta wielka roznica pomiedzy AIEV w PT3 i w HM. Tak jak pisalem wg PT3 AIEV z tych samych 150k rozdan jest na poziomie powyzej 7000bb podczas gdy AI EV wg HM to okolo 4300 (no i rzeczywiste wygrane ~1765bb).
OMG wykres Lenislawa!
Marze o takim ukladzie aiev i rzeczywistych wygranych na moim wykresie!!!

chyba musze nagrac filmik z mojej gry do oceny bo z wykresu wyglada ze gram kompletnie zle, a nie jestem tego taka przekonana. imho to nadal jest pech jak sie stackuje zgodnie ze strategia z QQ a ktos mi pokazuje zawsze AA lub KK ew. AK co daje flipa ktorego przegrywam.
takze ta linia chyba czesto jest do niczego AI-EV
no ale co mam wrzucac jak przegrywam QQ vs AK wystackowane preflop? ;] albo KK nadziane na AA na blindach
dlateog filmik raczej moze tam sie cos okaze
no to teraz ja się chwale.
Uploaded with ImageShack.us
Gdzieś w okolicy 2800 rączki pomyślałem sobie, ale mam pecha, ledwie na plus wychodzę, a najczęściej na 0. W okolicy 5700 rączki rozpocząłem obecny tydzień (gram w systemie poniedziałek-piątek 888.com SSS, a sobota - niedziela PP BSS) i to wyglądało jak wodospad. Nie wiem jak to nazwać, ale podsumuje krótko
Kiedy ta pieprzona rotacja na tych dzikim serwie odpłaci mi to co zabiera!!!
No faktycznie spora różnica, ale prawda jest taka, że po prostu przegrałeś 4 razy rękę zdominowaną typu AQ vs AK, KK vs AA itp. Każde z tych zagrań miało minusową wartość oczekiwaną, teoretycznie powinieneś jedno z tych rozdań wygrać.
Aimboy -> widzisz opadającą żółta linie razem z zieloną w okoli 6k ręki? Tu swoim KK trafiłem na AA i QQ, na KK, oraz AK na QQ. To jest normalne i nie mam do tego pretensji, ale mnie to trochę wkurzyło jak przegrywałem wszystko co miałem. No wkurzyło mnie po sesji jak obejrzałem rączki i wykres.
TCzesław ja przegrywałem przez 3 tygodnie.W sumie poszło 70bi i to grając nitem.Takie życie
.
Pozdro
No to pora na ostatni raport z pola walki.
Uploaded with ImageShack.us
Downswing mnie pokonał
... przegrywam od 2 tygodni prawie nonstop dostaje bęcki, nawet nie chce mi się o tym mówić. Wczoraj pod koniec sesji złapał mnie tilt, zacząłem bać się o bankroll i kasę
w końcu straciłem 1/3 rola, a niestety nie mam gdzie się wycofać (miałem 34$ mam 20). Wolę tę kasę przelać sobie (ugrałem odpowiednią ilość raku)na PP, gdzie gram BSS i wejść w końcu na ten wyższy limit. Pograć trochę na NL4, lub NL5 (nie wiem jak tam jest) i opisać swoje doświadczenia na blogu, którego dawno nie ruszałem. To niestety tragiczne przeżycie ponad 40bi w plecy i to nawet w większości przypadków nie po swoich błędach :/ jest mi:
-smutno,
-płakać mi się chce,
-jestem przygnębiony,
-zrezygnowany, chociaż do końca trzymałem się tabelki i podstaw strategi,
-niepotrzebnie się za bardzo w to zaangażowałem mogłem w domu zrobić jeszcze wiele innych rzeczy.
Tak to prawda downswing to traumatyczne przeżycie
coś tragicznego i to mnie zmusza, żeby przestać grać SSS, po prostu to już KONIEC.
Aha jeszcze jedno nie polecam 888.com do gry SSS może BSS FR i SH tam się dobrze spisuje. Przy tej ilości graczy, których nawet nazwanie fishem było by komplementem zakłóca jakiekolwiek pojęcie o statystyce. Nie wiem czy na tym serwie panują normalne prawa fizyki, czy też jest on "podkręcony", nie wnikam w to, chcę, żeby nikt normalny i nienormalny też nie wpakował się w to g####, dziękuję za uwagę hej!