Przejdź do forum
NL50 SSS - Porady

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL50 SSS - Porady

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
804 Wyświetlenia
Marg0z

Ok. Dzisiaj oficjalnie przeszedłem na NL50 grając SSS :) poczekałem trochę żeby się upewnić że jestem już gotowy na ten limit. Wchodzę mając bankroll 645$ :D wiem że to więcej niż ten próg 400$ ale trochę w tym bankrollu to bonus, zresztą chciałem się upewnić że gram już dobre SSS.

I teraz zwracam się do was abyście mi napisali jakieś rady dotyczące grania SSS na tym limicie. Czy mam robić jakieś większe zmiany w mojej dotychczasowej grze? czy tylko drobne modyfikację? I na co mam zwracać większą uwagę?

11 odpowiedzi
VictorM

Ja co prawda nie gram SSS, ale mam podobną zasadę co do bankrolla. Gdy masz więcej niż minimum możesz grać tak jak na niższym limicie. Jeżeli zauważysz jakieś nietypowe zachowania przeciwników to twój bankroll na tym nie ucierpi. Moja rada: graj normalnie, ale uważnie obserwuj co robią przeciwnicy. Ja np. grając BSS na NL50 dużo częściej reraisuje shortstacków, a oni się składają i oddają swoje pieniądze. Przygotuj się więc, że będziesz widział reraisy, które niekoniecznie oznaczają AA,KK,AK. Dużo więcej osób będzie chciało ukraść twoje blindy - jeżeli siedzi za mną shortstack podbijam nawet z 82o - i przeciw shortom jest to dochodowe. Sam też będziesz musiał (prawdopodobnie) rozszerzyć swój zakres rąk grając na BU i CO i starać się kraść blindy. Dużo shortów stara się kraść blindy częsciej niż na niższym limicie. Przeciwnicy na NL50 częsciej kombinują, więc dobrze jest mieć na nich ready. Gdy przeciwnicy będą mieli AA czasem mogą o tym nie informować i zagrać tylko call na PF po twoim podbicu. Ponieważ jest małe prawdopodobieństwo, że wypadnie A na flopie, czekają na agresję shorta i wtedy robią reraise. Moje obserwacje pochodzą z PokerStars, nie wiem jak jest na innych roomach.

PS. Zacznij od oglądania filmików magica na tym limicie.

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Mało odpowiedzi :P ale odświeżę trochę temat. Czy warto mi kraść blindy na tym limicie bez statystyk ?;> i odpowiadać na kradzież blindów ?:D

Marg0z napisał
Mało odpowiedzi :P ale odświeżę trochę temat. Czy warto mi kraść blindy na tym limicie bez statystyk ?;> i odpowiadać na kradzież blindów ?:D

z tego co Magic mowil kiedys na treningu kradziez blindow ze statystykami tylko, inaczej jest nieoplacalna

tesg83

glowne roznice to steal i resteal... jak powiedziala osoba wyzej bez statystyk sie nei obejdzie (pobierz elephanta jesli nie uzywasz innych programow)

w strategi powinien byc artykul na temat stealu i restealu w SSS a w nim tabelka jakie podbicie stosowac w zaleznosci od fold SB to steal i fold BB to steal naszych przeciwnikow...

druga rzecz resteal wazna statystyka (i chyba jedyna w elephancie) to open rise late position... i w przypadku gdy ktos kto ma ten open rise bardzo wysoki to po jego podbiciu z late position wchodzimy all in bodajze z kazda karta z SHC (odpuscilbym sobie 77 i 88). resteal jest bardzo waznym i dochodowym zagraniem ale wymaga bardzo dobrego readu... trzeba tez liczyc ze czasem nadziejemy sie np naszym AJ/AQ na AK... ale nalezy tez pamietac ze ludzie z B moga nawet krasc z niskimi connectorami typu 89s

przypomniala mi sie jeszcze jedna wazna rzecz ktora bycmoze juz stosujesz ale jesli nie no warto o niej tutaj napisac... gra przeciwko shortom... napewno juz znasz SHC dla SSS wiec musisz brac pod uwage podbicia shortow przed toba... przyklad: short podbija z UTG my jestesmy na blindach i trzymamy AKo... w tym przypadku lepiej odlozyc karty gdyz z early zgodnie z SHC gramy tylko AK i JJ+ wiec w najlepszym wypadku bedziemy mieli coin flipa... i w tym miejscu wspomne tez ze warto sobie robic notatki na temat graczy z malym stackiem czy rzeczywiscie graja SSS czy "swoja wlasna strategia"

no i na koniec... jesli nie masz zadnych bonusow ktore chcesz szybko wyrobic lepiej ograniczyc ilosc stolow... mysle ze 6-9 to powinien byc max jesli chcemy grac optymalnie...

to tyle z mojej strony... mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem:) zapraszam na treningi magica nl50 SSS w srode:)

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Dzięki za pomoc. Gram zawsze 7-8 stołów więc chyba optymalnie :D co do grania przeciwko SSS to to akurat umiem :) a co do stealów i restealów to rzeczywiście jest artykuł o tym i muszę go zgłebić :D do Elephanta brakuje mi już tylko 200 SP więc jeszcze teraz zagram te pareset rozdań bez kradzieży a potem już będę grał wg tego co piszą w tym artykule :D

tesg83

po przeczytaniu artykulu warto tez obejrzec filmik magica... z tego co pamietam rowniez dostepny od zlota... a tak wogole to gratuluje dojscia do NL50 grajac SSS... jednak mozna mimo ze niektorzy twierdza inaczej:) mozna by rzec ze juz nalezysz do elity;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Czy ciągle stosować się sztywno do tabeki przebicia za nami na NL50 ?

Bo na przykład jak mam AJ i 3 limperów i podbijam do tych 3,5$ i ktoś mnie potem przebija to niby powinienem wejść All-in, ale zauważyłem że w większości przypadków jeśli ludzie mnie przebijają to mają, QQ, KK, AA albo ostatecznie AK. Czy na tym limicie granie wg tej tabelki jest dalej opłacalne?:D nie jestem niczego pewien bo może akurat przez te pare dni inni gracze mają na mnie takie dobre karty i to zwykły zbieg okoliczności.

Albo jeśli ktoś limpuje z early potem ja np podbije z moim JJ a potem on mnie jeszcze reraiseuje to tak myślę że na tym limicie lepiej zrzucić to JJ co myślicie o tym?

Dzisiaj miałem w godzinę 4 razy splita AK :P nie wiem jak tu teraz zarabiać :P

marcinos

Ja gralem duzo wyzej SSS (NL200) i granie sztywno tabelka.... nie wiem ciezko ja czasem wchodzilem ALL IN z pocketami, sprawdzalem przebicia.... ale wszystko poparte statystykami z Elephanta i KILKUSET TYSIECZNA baza handow z niemieckiego forum dla tego limitu. I bylo dobrze (4BB na 100) ale dopadla mnie glupawka nie bd o tym pisac. Polecam Ci tez filmiki dla SSS 400-600, 1000 xarry83-ego z ANG PS. Ale one sa od wyzszego statusu ;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z

A co mi polecacie na NL50 ?:D grać raczej bardziej ściśle do zasad czy już bardziej zacząć kształcić własny styl gry ?:D

I jak traktować w końcu to TT czy tak jak JJ czyli granie z early i reraise'y czy tak zwyczajnie, czyli z middle i fold przy jakimkolwiek bet?:P

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Odświeżam bo znowu nie otrzymałem odpowiedzi :(

magic83

sorry ze nikt nie odpowiedzial!!

Granie od nl50 to juz wiecej obserwacji gry!! Jesli widzisz ze przeciwnik czesto reraisuje i mam szeroki zakres granych rak (powyzej powiedzmy 25%) to mozesz smialo grac JJ z early, zakladajac ze przeciwnik nie jest shortem!!
O to tobie chodzilo jak pytales o te JJ (ty na wczesnej raise i re za toba??)

Wpadaj na treningi i tam smialo pytaj, czesto nie nadazam na bierzaca przegladac wszystkich watkow/blogow odnosnie strategi sss na forum!!