glowne roznice to steal i resteal... jak powiedziala osoba wyzej bez statystyk sie nei obejdzie (pobierz elephanta jesli nie uzywasz innych programow)
w strategi powinien byc artykul na temat stealu i restealu w SSS a w nim tabelka jakie podbicie stosowac w zaleznosci od fold SB to steal i fold BB to steal naszych przeciwnikow...
druga rzecz resteal wazna statystyka (i chyba jedyna w elephancie) to open rise late position... i w przypadku gdy ktos kto ma ten open rise bardzo wysoki to po jego podbiciu z late position wchodzimy all in bodajze z kazda karta z SHC (odpuscilbym sobie 77 i 88). resteal jest bardzo waznym i dochodowym zagraniem ale wymaga bardzo dobrego readu... trzeba tez liczyc ze czasem nadziejemy sie np naszym AJ/AQ na AK... ale nalezy tez pamietac ze ludzie z B moga nawet krasc z niskimi connectorami typu 89s
przypomniala mi sie jeszcze jedna wazna rzecz ktora bycmoze juz stosujesz ale jesli nie no warto o niej tutaj napisac... gra przeciwko shortom... napewno juz znasz SHC dla SSS wiec musisz brac pod uwage podbicia shortow przed toba... przyklad: short podbija z UTG my jestesmy na blindach i trzymamy AKo... w tym przypadku lepiej odlozyc karty gdyz z early zgodnie z SHC gramy tylko AK i JJ+ wiec w najlepszym wypadku bedziemy mieli coin flipa... i w tym miejscu wspomne tez ze warto sobie robic notatki na temat graczy z malym stackiem czy rzeczywiscie graja SSS czy "swoja wlasna strategia"
no i na koniec... jesli nie masz zadnych bonusow ktore chcesz szybko wyrobic lepiej ograniczyc ilosc stolow... mysle ze 6-9 to powinien byc max jesli chcemy grac optymalnie...
to tyle z mojej strony... mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem:) zapraszam na treningi magica nl50 SSS w srode:)