Przejdź do forum
nl50 FR zoom 18KH -...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl50 FR zoom 18KH - update

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
520 Wyświetlenia
xTcWarMaster

Wiem, że mało rozdań, ale chce wycisnąć max ile się da z tej próbki. Czy coś strasznie z tego co się da razi w oczy?

Pre

Posiadam próbki na przeciwników, oni na mnie w większości nie, jedynie Ci co grindują nl25 i nl50 jednocześnie a takich jest niewielu. Stąd respekt dla ich 3betów i 4betów bo w większości traktują mnie jak unka.

Staram się więcej c-betować względem nl25.
Próbuje wprowadzać X/C do zagrań. Docelowo chciałbym mieć zagrania w moim wachlarzu X/C, X/R jak najwięcej by wywierać presję i zmuszać do błędów.

3betPots

Staram się więcej wyciskać value w 3bet potach, grając często X back z TPGK i monsterami, i skłaniać ich do betowania z czymś co by foldowali do mego c-beta. Często c-betuje totalny air a jeśli widzą mój c-bet to respektują doszukując się u mnie QQ+.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Hmm... no to graty NL50 :P

Ale cos wiecej o tej grze napisz.

np. o:

calling range - popatrz na fold to cbet

tak wysokich stealach - patrz na fold to resteal itd.

piszesz ze masz respekt do 3betow przeciwnikow bo unk, a czy oni maja do Twoich np. z blindow?

tak samo piszesz o tym, ze chcesz wprowadzac xc oraz xr do swojej gry, ale obecnie zauwaz, ze masz tendencje do cbetowania relatywnie malo, ale niestety sporo check/foldujesz mimo wszystko

jak to jest z tym callowaniem 3betow? :)

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster Autor wątku
xTcWarMaster

Napisane przez rusher88
Siema.

Hmm... no to graty NL50 :P
Mam nadzieje, że to początek drogi a nie koniec .

Ale cos wiecej o tej grze napisz.

np. o:

calling range - popatrz na fold to cbet
Na tym limicie jest nadal sporo fishy na których AJs+ calluje,
Słabych regów na których także gram taki range
A także wielu regów grających open za 2 - 2.5bb nie wiem, nie potrafię odpuścić na nich z EP-MP AJs+

Co do CO i BTN, tam lecą SC, sGapery, QTs+ bo
mam pozycje, mam odsy, i te układy łapią nutsowe układy, ciężko mi zrzucić np 78s gdy przede mna 3 typów calluje open za 2bb, jak nie trafie układu albo fajnego equity to poddaje się stąd chyba taki fold to C-bet

tak wysokich stealach - patrz na fold to resteal itd.
ehehehe chyba pierwszy raz nie piszesz do kogoś "próbuj stealować na zoomie więcej" ;p.
Używam statystyk, Ftsteal ToT, BBfoldTostealfromSB, i praktycznie wielu biję bo mam autoprofit, i niestety na takich muszę respektować ich 3bety, odwijam się 4betem ale to za mało nawet wg mnie, muszę mieć jakiś calling range IP do resteala by mieli problemy w grze ze mną.
sukces steala CO:44,2 BTN:53,3 SB: 63,2

piszesz ze masz respekt do 3betow przeciwnikow bo unk, a czy oni maja do Twoich np. z blindow?
SB resteal success 64,6 BB: 55,6 . Używam statystyki fold to resteal i konfrontuje ją z foldto3bet, jeśli gość ma Ft3bet:70 a FtResteal:80 ciężko mi nie bić anty2 ;p.

tak samo piszesz o tym, ze chcesz wprowadzac xc oraz xr do swojej gry, ale obecnie zauwaz, ze masz tendencje do cbetowania relatywnie malo, ale niestety sporo check/foldujesz mimo wszystko
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, chciałbym mieć fajny c-bet X/R z 15 itp by przeciwnik miał problemy, ale coś mi nie wychodzi ;p

jak to jest z tym callowaniem 3betow? :)
Fundamentem zawsze było nie granie 3bet potów oop, dlatego 4betuje często totalny air, ale chce do swego calling range wprowadzić AA,KK, czasem SC, dzięki takiemu mixowi, nie będę swoim AK spłacał ich KK+ grając coś na flopie, a czasem SC połamie ich KK+, natomiast to oni spłacą moje KK+, 3betujac AK i betując.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Z tym raise 1st, stealami, musisz po prostu na tym limicie juz uwazac. Ciebie caly czas 'ratuje' fakt, ze goscie nie maja na Ciebie rak i nie widza Twoich range, ale z pewnoscia zacznac byc tacy, ktorzy cos z tym beda robic i musisz pilnowac, zeby nie przeginac.

Jesli chodzi o callopen, to nie chodzi o sytuacje kiedy masz multiway itd. Ty sam napisales, ze nie potrafisz spasowac pewnych rak ze wzgledu na to czy na cos innego, ale to nie prowadzi do dobrych wnioskow. Oddsy oddsami, ale sucha matma sie tutaj czasami rozbija o przeszkody takie jak range przeciwnika, dominacja, czy reversed implied odds. Chodzi o to, zebys mial plan na exploatacje zagran przeciwnika. Poki co, patrzac na sucho na Twoj fold to Cb flop, wychodzi na to, ze grasz fit or fold.

Raise CB 6% + Twoj fold to CB, powoduje ze dla przecietnego gracza nie stanowisz z zalozenia problemu. Po prostu raise masz szczery, jak callujesz to tez zazwyczaj masz i Ty chcesz zeby Cie splacali, ale obecnie masz taki image, ze na Ciebie nie beda lecialy barrele.

Z Twoim fold to 3bet, czy fold to resteal jest tak jak ze stealami. Masz duze probki na graczy, oni na Ciebie nie. Do pewnego czasu masz easy profit, ale pamietaj ze jak masz na goscia 20k hands, to Ty szybko nie zauwazasz, ze on nie folduje tyle, ile foldowal i to moze prowadzic do bledow. Opcja, to uzywac stat vs Hero itd.
Po prostu tu nie chodzi o to, zebys mial fold to resteal 50%, majac 60% range ktory otwierasz. Musisz pilnowac range, ktorym grasz pod przeciwnika.

Nadal pojawia sie kwestia niskiego // relatywnie // cbetu i bardzo duzego check/foldu - malego check/calla no i nutsowego check/raise.

Widac ze duza uwage zwrociles na BB vs SB, bo masz niski fold vs steal, tyle ze tu mocno patrz na to jak zmienia sie Twoja gra na tych pozycjach, wzgledem tego co grasz ogolnie, tj. duzy fold vs CB, nutowe raise itp.

Ogolnie z tymi raiseami u Ciebie jest ciekawa sprawa :P Raise DB 4 ;)

Cbet w 3bet potach, check/fold - sugeruja, ze duzo cisniesz pod autoprofit, wiec po prostu nie walczysz postflop.

Z kolei znow fold to Cb w 3bet potach przyciaga uwage.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster Autor wątku
xTcWarMaster

Dzięki!
Już niestety czuje masę 3betów, 4betów a nawet 5bet/shipów szczególnie w blind war.

Odpowiedz
Cytat