Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 Sh

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
268 Wyświetlenia

Witam,
Prosze o pomoc w przeanalizowaniu statow, starting point:

jak konfigurowalem staty to przezylem szok.. uwazalem sie za maniaka [ aka bardzo slaby LAG ], a tutaj wychodzi ze jestem po prostu calling station chyba? :P

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
rusher88

Siema.

O łał :P
No to ladnie :D Pierwsza sprawa, ktora chcialbym tu poruszyc, to ogolnie Twoj gameplan. Sadze ze w samym zalozeniu nie do konca trafiles w NL2 :) Twoj plan na te stawki, na tych przeciwnikow, to valuebetowac slabych graczy :) Tu zazwyczaj sprawdzi sie lepiej gra overtight, niz ~LAG. Oczywiscie im lepiej grasz, tym wiecej spotow mozesz prowokowac, ale to juz po prostu kolejny etap.

Uwazam ze na pewno musisz przemyslec swoj range z EP/MP, bo grasz tu bardzo szerokim range, jestes OOP, przeciwnicy calluja z pozycja, a Ty sporo strzelasz cbetow i po prostu robisz im czesto prezenty. Chodzi o to, ze przecietny garcz z NL2 nie bardzo umie foldowac, a ze Ty betujesz i betujesz i betujesz... to po prostu on zupelnie przypadkiem gra na Ciebie ~dobrze ( jakkolwiek to brzmi :) )

Stealujesz dosc duzo, wiec tu OK, ale tu znow patrz punkt wyzej. Pamietaj, ze na tych stawkach, gdzie przeciwnicy nie mysla o tym co robic i czemu, Twoj glowny target, jesli chodzi o steale, to gracze, ktorzy folduja bardzo duzo i mozesz na nich profitowac juz w duzym stopniu samym stealem. Na tych co nie folduja, zazwyczaj chcesz stealowac po prostu value range // przy czym pamietaj ze "value range" to nie jest staly range!

Problem z tymi statami = nie wiem jak czesto/duzo callujesz preflop, ale nie foldujesz w ogole do cbetow :O A to moze Cie sporo kosztowac, nie wazne czy zbyt luzno callujesz, czy raiseujesz.

I to co wg mnie jest czesto na prawde tragiczne w skutkach to szeroki range + niski fold to 3bet i pewnie spory % tych rak, ktorych nie foldujesz, to callujesz, tez OOP i robisz sobie mega kosztowne, trudne spoty, nie mowiac o tym, ze Ty pewnie czesto masz szerszy range, niz przeciwnik 3betuje.
Dodatkowo ta stata, pewnie dosc mocno zawyza fold to 3bet, bo jesli to jest klasyczny fold to 3bet z PT, to on liczy go w ten sposob:

UTG OR, MP 3bets, CO-BB folds - wg tej staty CO, BU, SB, BB foldowali do 3betow.

Ciebie interesuje "fold to 3bet after raise", czyli to ile ktos po swoim raise pre, folduje do 3betow w niego. Twoj problem = ta stata pewnie jeszcze spadnie i wtedy to juz na prawde moze sie okazac, ze grasz kosmicznie szeroki range vs 3bet, a to nie tedy droga :)

Sam tez sporo 3betujesz, nie wiem jaka masz baze, ale jesli nie za duza, to pewnie czesto robisz to na 'czutke', co moze tylko prowokowac slabe spoty, szczegolnie jesli mas ztendencje do tego, zeby strzelac postflop.
Swoja droga brak bazy ( jesli tak jest ), rowniez powoduje, ze vs 3bety gra Ci sie jeszcze ciezej, niz gdybys ja mial, nie mowiac o tym, ze tendencyjnie przeciwnicy z Nl2 3betuja bardzo malo, co powoduje, ze szeroka obrona vs ich 3bety czesto jest samobojstwem.

Ogolnie polecam Ci nasza sekcje video i tam 2 trenerow:

muckinfella:
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=muckinfella&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

hahaunaab:
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=hahaunaab&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

ktorzy nagrali bardzo wartosciowe produkcje dla micro.

Mysle ze te produkcje beda dla Ciebie bardzo dobre na tym etapie, poniewaz musisz zmienic swoje podejscie do gry, poniewaz wydaje sie, ze nie skupiasz sie na tym, co jest potrzebne do przejscia danych stawek // oczywiscie nie twierdze ze jest jeden sposob, bo tak nie jest, tyle ze jednak pewien kanon zachowan powiedzmy ze sprawdza sie lepiej niz inne.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za odpowiedz :) Moze jeszcze krotka historia: gralem juz na NL10, z 50$ startowego kapitalu zrobilem 200$, tylko ze to bylo na party poker - wszystko stracilem przeprowadzka z Danii, gdzie studiowalem, do Polski, poniewaz nie moge sie zalogowac na konto, a support ignoruje moje prosby a zmiane country na Poland... [ jest osobna platforma dla Danii, wiec $ jest na koncie dunskim, a koncie miedzynrodowym nic nie ma ], tak wiec buduje rolla od poczatku :P

Mysle ze trafiles w 10 z tym luznym MP open - to jest cos na czym chyba musze najbardziej popracowac :)

Odnosnie call preflop to robie to glownie IP, w momencie kiedy widze sytuacje na float [ mam Cbet F, Cbet T w hudzie ] - czesto uzwam broadwayow do tego, ktorych nie chce foldowac - sa jakies staty ktore moge dodac lub chociazby samemu przeanalizowac?

Odnosnie F to 3bet - praktycznie robie wszystko co moge zeby uniknac call OOP w 3betowanych pulach - AK po prostu shipuje OOP, [ IP w sumie tez, a co :P ], a AJ/AT po prostu folduje - a przynajmniej w teorii wiem ze tak powinienm robic - pewnie jest cold call 3bet OOP stat - im mniejszy ten stat tym lepiej jak mniemam - w ogole czy jest jakikolwiek range z ktorym moge grac cold call 3bet OOP ? czasem to robie z PP przy niskim sizingu opponeta [ aka raisuje 3BB, koles mi 3bet do 5 BB ], ale to chyba jedyna sytuacja.

Dzieki za hinta z Fold 3bet after raise - cos mam przeczucie, ze tu bedzie duuuuuza liczba - i czesto mam przeczucie ze jestem luzno squeezowany etc, ale tak jak mowisz - mam zbyt szeroki range i po prostu nie moge sie bronic... zaczalem 4-betowac dla befu z tym moim szerokim rangem na opponentow ktorych znam i wiem ze moge exploitowac, ale chyba musze sie ogarnac :D

Przeciwnicy sa mega szczerzy na moje 3bety - mam kilkaset rozdan na sporo przeciwnik, jak maja F 3bet 80%+, albo maja opening range z buttona 60-70% i otwieraja za 2.5BB - co jakis czas Kx i Ax 3betuje w takiej sytuacji, mocniejsze rece tez typ AQ etc., ale i broadwaye 3betuje, jak QJ KQ etc, bo nie chce grac OOP :P

90% artykulow mam zrobionych juz dawno, wiekszosc video tez mam za soba, co jakis czas ogladam sobie :) najnowsze hahaunaab i muckinfella tez juz dawno obejrzane :) tak wiec staram sie caly czas sprowadzac do pionu.

Dzieki za porady, juz sama konfiguracja raportu dala mi do myslenia, a wskazowki mysle ze trafiaja w problemy, ktorych nie chcialem widziec, ale wiedzialem ze sa ;P

pogram jeszcze troche rak i za jakis czas wstawie update statsow :) te staty sa od 1 dnia po dluuuugiej przerwie [ w momencie kiedy baza byla zadna ] az do wczoraj, kiedy juz wielu przeciwnikow znalem i przypomnialem sobie o co chodzi w tej grze:P tak wiec spodziewam sie grac coraz lepiej i lepiej, ciekawe czy staty to odzwierciedla za miesiac :)
Dzieki jeszcze raz za poswiecony czas

Odpowiedz
Cytat