Witam.
Nie radzę sobie dobrze ostatnimi czasy i mam nadzieję, że pomożecie
moje staty:

Witam.
Nie radzę sobie dobrze ostatnimi czasy i mam nadzieję, że pomożecie
moje staty:

Siema.
- masz dosc plaski 3bet pozycyjny + jest on ogolnie dosc maly
- widac ze callujesz 3bety OOP - mowie szczegolnie o EP. Ja wiem, ze grasz tam bardzo wasko, wiec czesto masz jakas reke, ale to mimo wszystko nie zawsze jest dobry sposob na gre. Raz, ze vs EP nie bedziesz 3betowany luzno, dwa ze grajac OOP nawet takie rece jak JJ/QQ, nie mowiac o AK, gra sie po prostu ciezko.
- malo squeezujesz
- cbet flop-turn, jak na NL5 wyglada raczej OK. Oczywiscie, mozesz zwracac uwage czy nie cbetujesz z bluffem CSa itd. ale poza tym, to raczej dobrze jak cbetujesz sporo, bo przeciwnicy sporo folduja. z EP/MP masz waski, mocny range, wiec cbet 80% jest zupelnie realny. Pozniej masz szerszy range, wiec ten cbet moze byc wezszy, ze wzgledu na pot control itd. grunt zebys robil to dobrze
- na turnie zazwyczaj powinienes betowac tylko value range, wiec spadek cbetu ( gap miedzy F a T ) jest zupelnie normalny
- uwazaj z czym callujesz bedac OOP, szczegolnie kiedy callujesz vs steale. Nie chcesz grac fit or fold, ale tez nie ma sensu jakos strasznie atakowac przeciwnikow, ktorych nie znasz, bo stracisz na tym wiecej, niz po prostu foldujac. Stad raczej nie buduj calling range - skup sie bardziej na 3betach.
Nie wiem jak sam stealujesz, ani jak grasz spotflop, bo tego tu nie ma, wiec nie moge w tym pomoc, ale z tego co tutaj dales, to zalozenia sa raczej OK - tight z wczesnych -> luzniej z poznych + postflop raczej solid ABC. Byc moze interpretacja spotow nie do konca dobra.
Dzięki za na prawdę szybką odpowiedź, już wiem skąd ksywka rusher
Czyli rozumiem, że muszę:
- częściej 3betować
- mniej callować OOP
- częściej squeezować (nad tym aktualnie pracuję)
- mniej callować a częściej 3betować albo foldować na blindach vs steal
Co do części postflop tutaj staty z pop up'a