Przejdź do forum
NL5 FTP by Gregory9...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL5 FTP by Gregory980

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
914 Wyświetlenia

Witam serdecznie.

Jestem raczej nowym użytkownikiem PS i tak na prawdę jakieś 3 miesiące temu zacząłem grę w pokera (najpierw na play money), a od 14 marca gram na mikrostawkach na prawdziwe pieniądze. :rage:

Chciałbym podzielić się swoją produkcją, którą wykonałem przedwczoraj. I bardzo prosiłbym o wnikliwe przeanalizowanie sytuacji, szczególnie proszę o jakiś "sweat", ponieważ potrzebuję info co robię dobrze, a co źle. Liczę na waszą pomoc w tym względzie - że chętnie pomożecie wykorzenić moje leaki.

Zaznaczam, że od paru dni nie gram już typowego ABC i próbuję cokolwiek kombinować dopasowując się do stolików - raz się udaje a raz nie. Przynosi to większy profit, co zresztą jest przedstawione na filmiku. Jest kilka ostrych sytuacji bez cenzury;] Tylko proszę nie krzyczcie za bardzo na mnie, tylko wyjaśnijcie :f_love: :f_love:

Na filmiku - szczególnie dwa dolne stoliki to pokaźny EV+ - w sumie sesja 85minut i ok. 50bb/100 albo i więcej, nie liczyłem dokładnie.
Na jednym ze stolików po sesji 22/16, na innym nawet 15/14 _cool:

Jeżeli któryś z trenerów skusi się ocenić byłbym bardzo wdzięczny i postaram się w jakiś sposób specjalnie odwdzięczyć :facepalm:

Link--> _evil: http://rapidshare.com/files/456262172/First_Live_Session_-_3_perfect_action_POTS.mp4

film nagrany za pomocą Camtasia Studio 7.0 formacie .mp4. Ok. 190MB.

6 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Opis Huda. Za dużo, ale czasami się przydają.

1linia. Check/Raise - Limp/Raise - CBET Flop - FtCBET Flop
2 linia VPIP - Raise Preflop - Aggression Factor - Hands
3 linia 3BET - Fold to 3BET - 4BET - WtSD when seen flop
4 linia OpenRaise LP - Raise SB to Steal - Fold SB to Steal - Fold BB to Steal

Franczo

Yo !
Ja na tych limitach korzystałem tylko z takich statystyk:

VPIP/PR/C-bet/Fold to C-bet/3-bet/Fold to 3-bet/ po czasie dorzuciłem 4-bet/call 3-bet

a na kolejnych limitach to już HUD wygląda mała ksiązka _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup:

Ty używasz Elephanta ?

Franczo

Widziałem 10 min filmiku. Nie mam teraz czasu ale później na 100% go zobaczę

:club: poczatek z 55 na BB. Dla mnie to 3-bet na blind war
:diamond: KQo w 45 sek --> powinien byc raise
:diamond: 99 w 6 min Ja osobiscie na turn wolę grać max 60% pota a nie 70%. A na river gram podobnie 50% czasem mniej. _cool:
:diamond: 6;50 min raise z KQ
:diamond: 7 min z AKs na UTG. Wolę grać c-bet aniżeli check. Na UTG Twój range to czesto TT+ a na 100% QQ+
:diamond: A8s z BB, wolę grać donkbet na turn już
:diamond: 89s w 8:45 min na flopie QJx do donkbeta od fiszka wole grać FOLD niż call STRATA $$$
:diamond: A8s, wole grać limp, a jak już podbijasz to za mały c-bet był. Osobiście po podbiciu na takim flopie z A8s wolę grać check i zobaczyć turn

TYLKO PROSZĘ, ABY JAKIEŚ SHARKI POKEROWE NIE KRYTYKOWAŁY MOJEGO ZDANIA. NAJWYŻEJ ZA I PRZECIW. :f_thumbsup:

Franczo

:club: 15:40 min masz na BB KQo, lepiej zagrąc 3-bet aniżeli call do rasie z BU.
Na takim flopie czesto gram donkbet, często dostaniesz raise bluff :f_cool: mozna też zagrać czasem check/call.....ale i tak wole 3-bet _evil:
Check/raise wyglada dość mocno

:club: w 19 min K6o na BU lepiej zrzucić, po co wdawać się w trudne spoty.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki bardzo za odzew. Jestem pod wrażeniem tak szybkiego dobrania się do sprawy i liczę na więcej, powiem szczerze;]

Tak podczas gry nie dostrzegam jeszcze wielu niuansów, na które zwróciłem uwagę podczas oglądania swojej własnej gry - i szczerze, polecam każdemu nagranie co i jak się gra, a potem analizę tego wszystkiego. To dobra inwestycja czasu.

Tak używam elehanta, bo na razie mi wystarcza na tych stawkach. Chociaż dusza pragnie więcej, jak np. HM w pełnej wersji;] :rage:

Byłbym wdzięczny za dalszą pełną gorzkich słów krytykę, szczególnie, że moja gra nie wygląda dobrze, a na pewno Wasze spostrzeżenia na moją grę naświetlą co robię dobrze a co źle.

Sciągnałem pooglądałem pierwsze 15 minut reszte pózniej dokończe.
Szkoda, że bez komentarza:p, ale spoko a pod względem gry to troche jest błędów;p nawet ja taki swiezak widze, ale tez mam tak ;d