Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl2 Bss Fr

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
221 Wyświetlenia

Witam

Ostatnio przerzucilem sie po jakiś 3 miesiącach z Sng na cashówki i wrzucam 12k rąk z ostatnich 3 dni (wiem, że mała próbka ale chciałbym sie dowiedziec jak najwczesniej czy może są widoczne jakieś leaki już)

Bankroll mam na nl5 a może i wyżej, ale chciałem sie nauczyć/przejść na początku nl2.

Ogólnie jak wiekszosc graczy sng raczej nie najlepiej radze sobie z postflopem, zastanawia mnie także nonshowwin bo jak widziałem w blogu u colina jednak może on być dodatni. Myśle, że wychodzi tu własnie ten postflop.

I chciałem się jeszcze zapytać (ponieważ nie mam możliwosci zdobycia wiekszego statusu bo nie jestem do ps na ftp przypisany), czy gdzieś mogę znaleść jakąś wiedzę dla brązu na temat własnie spraw zwiaznych z tym nonshowwin(floating,squeeze) bo szukałem i nic nie znalazłem

1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Czerowna kreska czyli non SD, to jakis mit, i kazdy chce byc fajny i moc sie chwalic, ze jest pr0, bo ma czerwona kreske na plusie. Tak na prawde wazna dla Ciebie jest zielona kreska, a nie czerwona i jesli zielona wzrasta 4bb/100+ to mnie malo obchodzi co sie dzieje z czerwona, chyba ze przy ogolnej analizie swojej gry, odkryje cos, co wplynie na nia, ale nigdy bezposrednio nie walcze o to, aby na koniec konkretnej sesji red line bylo na plusie.

- plaskie pfr w sumie nie widzisz roznicy miedzy UTG a BU

- malo stealujesz, mozesz wiecej, szczegolnie na BU

- 3betuj z zalozenia EP - value range + bluff, jesli villain jest BARDZO podatny, MP value range + bluff, MP3+ value range i sporo bluffs - dochodzi jeszcze dostosowanie do sytuacji/stolu, no ale tego juz Ci nie moge rozpisac

- gap miedzy cbet flop i cbet turn = jesli spotaksz kogos ogarnietego z hudem, to bedzie Cie pewnie floatowal, ale z drugiej strony 80% osob na tych limitach gra stricte fit or fold, wiec to jest OK

- dobrze ze starasz sie nie grac fit or fold i nie foldujesz do cbetow na zasadzie 70%. raseuj je jako bluff, jak ktos cbetuje duzo, floatuj, jak ktos cbetuje duzo i barreluje malo, graj calldowny - oczywiscie wszystko znow zalezy od przeciwnika/stolu itp.

- dosc wysoki WTS, ale jesli utrzymasz przy nim taki W$SD to bedzie OK, ale raczej w to watpie.