Przejdź do forum
NL5 FR ZOOM 20k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 FR ZOOM 20k

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
355 Wyświetlenia
halunoman

Prosze o ocene

NL5 FR ZOOM

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
innocent2102

Spory steal z SB, ale nie jest to błędem jeśli gracze się nie adjustują. Najlepiej samemu sobie w filtrach zobacz jak Ci to wychodzi.

Dość niski 3bet - myślę że możesz popracować nad zwiększeniem light3betów (w szczególności na CO i BTN), albo light3betów i 3betów 4value w zależności od tego co w tej chwili raisujesz. Ciężko będziesz miał wyciągnąć value z dobrymi kartami na graczy którzy widzą Twoje staty plus możesz wyciągnąć dodatkowe bb/100 robiąc autoprofit na light3betach. Na SB i BB już masz troche więcej, ale to pewnie wynika z resteali.

Spory fold to 3bet na BTN i SB, i to też wynika z tego że Ty dużo stealuje, więc pewnie tragedii nie ma, ale możesz nad tym pomyśleć żeby może troche rozszerzyć Twój calling range na tych pozycjach, albo zastanowić się nad light4betami.

Bet in position - Na pewno można mieć więcej, FR mają to do siebie że jak ktoś gra check na flopie, to najczęściej jest to x/f, więc w miare możliwości możesz zastanowić się nad częstszym floatem.

x/r masz nutsowy, ale tutaj nie wiem czy warto go jakoś na siłę go poszerzać, bo można sobie zrobić krzywdę a pewnie problemem też nie jest dużym.

4bet range - również masz nutsowy. Pomyśl o tym żeby go poszerzyć, bo wtedy częśćiej Twoje nutsowe układy będą spłacane. Tutaj z pomocą przychodzą light 4bety, albo zacznij stackować się szerzej z MSS'ami (polecam filmy ze strategii)

Squeeze - wąsko, nie wiem czy to jest problem na tych stawkach, ale pewnie też możnaby tu coś pomyśleć

Najbardziej zastanowił bym się nad 3betami, bo tutaj pewnie mógłbyś znacznie podnieść WR. Tak poza tym to nie sugeruj się mocno tym co napisał, przyjdzie Rusher i zweryfikuje:)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez innocent2102
Spory steal z SB, ale nie jest to błędem jeśli gracze się nie adjustują. Najlepiej samemu sobie w filtrach zobacz jak Ci to wychodzi.

Spory, to fakt. Ale BU i CO mysle ze mozna podciagnac i to dosc spokojnie :)

Dość niski 3bet - myślę że możesz popracować nad zwiększeniem light3betów (w szczególności na CO i BTN), albo light3betów i 3betów 4value w zależności od tego co w tej chwili raisujesz. Ciężko będziesz miał wyciągnąć value z dobrymi kartami na graczy którzy widzą Twoje staty plus możesz wyciągnąć dodatkowe bb/100 robiąc autoprofit na light3betach. Na SB i BB już masz troche więcej, ale to pewnie wynika z resteali.

3bet z SB i BB typowo wynika z resteali bo te sa ponad 10% :). Mimo wszystko wydaje mi sie, ze i nad restealem mozna tutaj pracowac, targetujac gosci, ktorzy folduja w zasadzie dajac nam autoprofit.
Ogolnie, co do 3betu, to tez zdecydowanie warto sie tym zajac, troche bardziej wykorzystac pozycje i light 3betowac. Poszerzenie value range na nl5 pewnie bedzie ciezkie.

Spory fold to 3bet na BTN i SB, i to też wynika z tego że Ty dużo stealuje, więc pewnie tragedii nie ma, ale możesz nad tym pomyśleć żeby może troche rozszerzyć Twój calling range na tych pozycjach, albo zastanowić się nad light4betami.

W zasadzie to nie tylko fold to 3bety zwraca uwage. Niski 4bet, oraz fold to 3bet na pozostalych pozycjach poza BU i SB sugeruje jasno calle do 3betow -> kiedy popatrzymy na nizszy screen, gdzie jest call vs 3bet, widac wyraznie o czym mowie :) - i to wlasciwie te spoty przede wszystkim warto monitorowac - szczegolnie calle OOP. Zle calle, zle dobrany range, czy problemy postflop, potrafia tu po prostu zjadac winrate.
Co do samego foldu ns BU czy SB, to jest on bardzo duzy, ale to wynika typowo z zakresu. Na szczescie malo ktos to exploituje -> stealujesz bardzo szeroko gosci, ktorzy folduja -> skoro folduja, to 3betuja relatywnie malo -> skoro 3betuja malo, to Ty foldujesz ;) W zasadzie te staty sa czesto nie tyle co problemem, co wyznacznikiem i pokazem tego, ze na tych stawkach przeciwnicy folduja bardzo duzo vs steale.

Bet in position - Na pewno można mieć więcej, FR mają to do siebie że jak ktoś gra check na flopie, to najczęściej jest to x/f, więc w miare możliwości możesz zastanowić się nad częstszym floatem.

To nie jest tylko domena FR. Tak na prawde bardzo rzadko na micro znajdziemy osoby, ktore nie check/folduja tyle, zeby nie dalo sie robic autoprofitu betujac vs miss CB. Tez zdecydowanie jestem za tym, zeby betowac czesciej.

x/r masz nutsowy, ale tutaj nie wiem czy warto go jakoś na siłę go poszerzać, bo można sobie zrobić krzywdę a pewnie problemem też nie jest dużym.

Ani niski raise, ani check/raise nie jest 'problemem' na tych stawkach. Problem z niskim % tych zagran jest wtedy, kiedy nie zostajemy spleceni kiedy mamy mocno - tutaj natomiast wiekszosc osob gra swoja reka, a nie naszymi statami i jesli ktos bet/folduje TPTK, to raczej z tego powodu, ze tak gra TPTK, a nie z tego ze my mamy niski % raise. Oczywiscie nie mowie o wszystkich.
Anyway mozna to ruszyc, szczegolnie ze czesto i tu da sie robic autoprofit, ale to nie jest nic pilnego.

Ja bym tu jeszcze dodal:

call open i jego relacje z fold to CB. Masz poszerzony callopen, bo callujesx cos wiecej niz tylko PP, ale problem pojawia sie w tym, ze foldujesz STRASZNIE duzo do cbetow.
Wydaje mi sie, ze Twoj callopen tworza glownie pockety i broadways... no i teraz problem jaki powstaje to fakt, ze grasz te rece fit or fold -> a w przypadku broadways jesli callujesz je vs EP/MP, to mozesz byc zdominowany. Ogolnie to jest czesc gry nad ktorym bym polecal sie skupic.

Druga rzecz, to cbet. Tyle ze nie w znaczeniu ze jest dozu/maly, tylko w znaczeniu bardziej ogolnym + zobacz jak duzo sam check/foldujesz kiedy nie cbetowales OOP. Musisz troche powalczyc ze spotami do pot control, oraz cbetowac troche bardziej swiadomie, zastanawiajac sie po co to robisz w danym spocie i co chcesz tym uzyskac.

Co do 4betow i squeezow to masz wyzej. Jasne ze z tym sie nie pali, ale skoro mozna urwac kilka bb, to mozna sie i temu przygladnac ;).

Odpowiedz
Cytat