Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl5 Bss Fr

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
262 Wyświetlenia

Przymierzam się niedługo do przejścia na wyższy limit, dlatego chciałbym zobaczyć gdzie mam największe leaki. Nie jest to do końca miarodajna próbka ponieważ ostatnio bardzo pracowałem nad swoją grą a sporo tych rozdań jest sprzed dłuższego czasu (miałem przerwę od pokera), ale jednak na pewno widać jakieś tendencje.

Z góry dziękuję za wszystkie uwagi _thumbsup:

3 odpowiedzi
rusher88

Siemanko.

Wiec zaczne od tego co jest wg mnie OK.

VPIP, PFR, RFI, 3bet, Call, CC + to jest OK.

Cbet + tutaj ... bzm sie yastanowil cyz pryzpadkiem nie robisz tego lekko na autopilocie.

FtCB - wg mnie sporo za duzy. Moze byc mniejszy. Floatuj/raiseuj cbety.

Raise CB - moze byc wiecej! Czesciej semiblefuj, czesciej raiseuj jako bluff ludzi ktorzy cbetuja bardzo duzo jak 80% itp.

CB turn - tutaj ok na tym limicie.

CB river - potrafisz na river vbetowac, a to akurat dobrze.

WTS/W$SD - mi sie podoba.

ATS - WIECEJ STEALUJ :)

Vs steal raczej OK. Staraj sie wiecej 3betowac z blindow, niz callowac. Duzo restealuj vs SB.

Agresja standard.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Super, dzięki rusher :f_thumbsup: Widzę, że dostałem dużo lepsze recenzje niż jak wstawiałem NL2 :f_p: Po problemach FTP przeniosłem się co prawda na krótszy stół, ale postflop jest w miarę podobny (wiadomo trochę luźniej trzeba grać, ale mnóstwo osób ma identyczne statystyki jak na FR :facepalm: ).

PS. Do ilu podciągnąłbyś steal i o ile zmniejszył cbet F?

rusher88

Zwiekszym bym steale do 10% wiecej z CO i do maxymanie wiecej z BU :). Tutaj musisz pomyslec, z jakim mozliwie szerokiem range mozesz stealowac i grac steaowane pule max EV.

Z tym CB nie odbieraj tego jako 'musisz to zmniejszyc', a raczej na zasadzie 'pomysl czy to jest Twoje Agame' :)