Nie wiem czy to błąd w Twojej grze, ale w ogólnym założeniu granie SC przy założeniach fit or fold, nie wróży najlepiej. Te ręce grają dobrze, jak jesteś w stanie wykorzystać ich potencjał ( semi bluffs ). Liczenie na to, że trafisz i przeciwnicy się wypłacą akurat wtedy, może nie być profitowe.
Widzisz, tyle że staty wskazują jasno jaki Ty masz calling range na poszczególnych pozycjach:
39% z EP, 38% z MP i to jest spora porcja Twojego zakresu - dodatkowo masz 4bety, ale te to już glównie dobór numerów, tak, aby dla Ciebie profitowały. Natomiast dalej poztsaje kwestia sporego zakresu calli vs 3bety, który masz i to po prostu musisz pofiltrować, jesli chcesz mieć konkretne info.
To czy wypada zawęzić calling range, właśnie powiedzą Ci filtry -> natomiast czy rozbudować 4bet do ~40% to nie sądze, chyba ze przeciwnicy tak dużo foldują, ale mimo wszystko otwieranie 15%+ i 4betowanie z tego prawie polowe czasu, jakoś mi sie nie widzi najlepiej
No i jeszcze twoje ogolne RFi - mysle, ze mozesz troche wiecej stealowac.
Zwroc uwage czy nie cbetujesz flopow troche z automatu. Zobacz, że masz 70% CB flop i 32% check/call jesli nie cbetowales.
Dodatkowo dosc czesto poprawiasz. Nie chodzi mi o to, ze to musi byc zle/sth, ale jednak warto zobaczyc czy nie grasz tu troche automatycznie + zobacz sobie jak idzie Ci gra w spotach, kiedy dostajesz raise vs CB.
Za malego fold to Cb to nie masz - tzn. tu jest bardzo istotny Twoj callopen i dobor rak na przeciwnikow, oraz to, jak dobrze dobierasz spoty postflop. Wez pod uwage, zeany cbet w okolicy 2/3 puli byl profitowy, potrzeba okolo 40% fold equity - wiec warto pomyśleć o tym, czy nie przenosisz swoich foldów na poźniejsze streety ( oddając wieksze pule) - czyli czy dobierasz dobre spoty do calli, szczegolnie OOP.
=================
Tak ogolnie, to na pierwszy ogien bym calle vs 3bety sprawdzał
Oraz ogólnie gre vs 3bety.
A to co możesz z miejsca ruszyć, to steale, oraz 3bety, a pomoże Ci w tym np. ten kurs ( zbiór zapisów treningow muckinfelli ):
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=preflop%20perfection&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10