Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL4 SH - 47k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
310 Wyświetlenia
Culber

Witam wrzucam staty z próbki, na której jestem trochę w plecy i zacząłem się zastanawiac czy nie mam jakichś wyraźniejszych leaków jak np.
-za szeroki call 3bet, cold call
-za wąski 3bet range
-za mały fold to 3bet / fold to cbet flop/turn
czy też za mała agresja (częściej np gram średnie gotowe ręce IP bet/check/bet lub call)

Prosiłbym o odpowiedź gdzie potencjalnie moge wypalać najwięcej kasy.

Mój: river call eff = 1,3 na tej próbce

A to pozostałe staty :

HM2 - Default

Spoiler

Preflop:

Spoiler

Flop:

Spoiler

Turn:

Spoiler

River:

Spoiler

Steal:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Ok, wiec zaczne od:

-za szeroki call 3bet, cold call
-za wąski 3bet range
-za mały fold to 3bet / fold to cbet flop/turn
czy też za mała agresja (częściej np gram średnie gotowe ręce IP bet/check/bet lub call)

Patrzac na RFI, to faktycznie troche masz tego range, z jakim callujesz 3bety. Musisz to pofiltrowac.

CallOpen z musisz rowniez pofiltrowac - potencjalny problem to moze byc np. zbyt szerokie callowanie vs EP

Czy masz 'zbyt aski' 3bet jak na NL4, to bym nie powiedzial. Pewnie mozesz 3betowac wiecej, pewnie mozesz wiecej bluffowac i troche wiecej value szukac, kiedy bedziesz wiedzial na kogo grasz. Ale nie robilbym z tego jakiegos duzego problemu :)
No.... z blindow pewnie sie da sporo wiecej :)

Czy 'za maly fold to 3bet', to tez cos, co 'zalezy' ;) Zalezy od tego jak sobie radzisz, jak dobrze dobierasz rece itp. Ale faktycznie, ze stat wynika, ze grasz vs 3bety okolo polowy zakresu, jaki otwierasz -> na EP to jest w zasadzie 7,5% ( polowa z RFI ), co jasno sugeruje, ze czesto masz pewnie zdecydowanie szerzej niz osoba, która Cie 3betuje, a do tego jestes OOP.

Twoijej grze postflop, oraz agresji przygladne sie w ciagu dnia - natomiast to ze nie grasz szczegolnie ostro _srednich_ rak, to raczej plus ;).

Odpowiedz
Cytat
Culber Autor wątku
Culber

- Call Open vs EP i MP - spore, ale dużą uwagę zwracam na agro przeciwników i calluję IP pod sety + SC. Licząc na conajmniej 2 barell'e. Czy to błąd ?

- vs 3bet - OOP dorzucam blefy do 4bet jak ktoś ma np 6-7% 3bet i OOP staram się nie callować. BTN vs blindy, tu już sporo calluję vs szeroki 3bet, premium + dobre PP + czasami dobre SC. Dalej gram w zależności od stołu. Wypadałoby chyba zwęzić calling + 4betting range do 35-40% ?

W miarę możliwości prosiłbym jeszcze o krótkie odpowiedzi na te 2 pytania.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Nie wiem czy to błąd w Twojej grze, ale w ogólnym założeniu granie SC przy założeniach fit or fold, nie wróży najlepiej. Te ręce grają dobrze, jak jesteś w stanie wykorzystać ich potencjał ( semi bluffs ). Liczenie na to, że trafisz i przeciwnicy się wypłacą akurat wtedy, może nie być profitowe.

Widzisz, tyle że staty wskazują jasno jaki Ty masz calling range na poszczególnych pozycjach:

39% z EP, 38% z MP i to jest spora porcja Twojego zakresu - dodatkowo masz 4bety, ale te to już glównie dobór numerów, tak, aby dla Ciebie profitowały. Natomiast dalej poztsaje kwestia sporego zakresu calli vs 3bety, który masz i to po prostu musisz pofiltrować, jesli chcesz mieć konkretne info.

To czy wypada zawęzić calling range, właśnie powiedzą Ci filtry -> natomiast czy rozbudować 4bet do ~40% to nie sądze, chyba ze przeciwnicy tak dużo foldują, ale mimo wszystko otwieranie 15%+ i 4betowanie z tego prawie polowe czasu, jakoś mi sie nie widzi najlepiej :)

No i jeszcze twoje ogolne RFi - mysle, ze mozesz troche wiecej stealowac.

Zwroc uwage czy nie cbetujesz flopow troche z automatu. Zobacz, że masz 70% CB flop i 32% check/call jesli nie cbetowales.
Dodatkowo dosc czesto poprawiasz. Nie chodzi mi o to, ze to musi byc zle/sth, ale jednak warto zobaczyc czy nie grasz tu troche automatycznie + zobacz sobie jak idzie Ci gra w spotach, kiedy dostajesz raise vs CB.

Za malego fold to Cb to nie masz - tzn. tu jest bardzo istotny Twoj callopen i dobor rak na przeciwnikow, oraz to, jak dobrze dobierasz spoty postflop. Wez pod uwage, zeany cbet w okolicy 2/3 puli byl profitowy, potrzeba okolo 40% fold equity - wiec warto pomyśleć o tym, czy nie przenosisz swoich foldów na poźniejsze streety ( oddając wieksze pule) - czyli czy dobierasz dobre spoty do calli, szczegolnie OOP.

=================

Tak ogolnie, to na pierwszy ogien bym calle vs 3bety sprawdzał :) Oraz ogólnie gre vs 3bety.

A to co możesz z miejsca ruszyć, to steale, oraz 3bety, a pomoże Ci w tym np. ten kurs ( zbiór zapisów treningow muckinfelli ):

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=preflop%20perfection&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

Odpowiedz
Cytat