Witam
Nie grywam za często tej odmiany dlatego spytam jak macie skonfigurowanego HUD'a.
Z góry dzięki
Witam
Nie grywam za często tej odmiany dlatego spytam jak macie skonfigurowanego HUD'a.
Z góry dzięki
Rozumiem, że to jest podstawa
VPIP /PFR / AG%
3 Bet / Fold to 3 bet
Ale co więcej? Steal? Btn vs SB etc?
Z takich przydatnych do huda oprocz tych co podales to raise first z kazdej pozycji, 4bet range, wtsd (wsd tez mozna), cbet flop/turn/river, fold cbet flop/turn/river.
Ja jeszcze uzywam bet vs missed cbet flop/turn i foldy do nich (jak uzywasz pt4 to float flop, float turn i probe turn oraz foldy odpowiednie do nich).
A no i jeszcze fold steal i 3bet steal (sam steal bedzie zawarty w raise first). Ja mam w hudzie uogolnione staty dla wszystkich steali (fold to late position steal i 3bet vs late position steal), a w popupie szczegolowo.
Jak Agg to weź sobie tylko postflop agression, ogólnie najlepiej napisz jakie stawki grasz i czy masz subskrypcję rąk.
Subskrypcja rąk raczej nie. Na pewno nie póki co. Gram raptem 2 miesiące i to też w sumie na dołożonego bo mój main to SnG. Mimo to w tym czasie udało się dość szybko przeskoczyć NL2, a parę dni temu NL4. Od 2 dni NL10 na krzakach, 2 stoły max.
Póki co mój HUD wyglądał tak:
VPIP / PFR / AG% (postflop)
Steal/ Fold to Steal / 3 Bet / Fold to 3 bet.
Ale jest to HUD całkowicie zapożyczony ze 180 SnG
. Widząc jak grają inni (filmiki) plus fakt, że na 6-osobowym stole można znacznie więcej tych stat dołożyć (bo jest miejsce) postanowiłem coś zmienić. Wiem też, że wielu z was ma specjalne Popup'y. Ale to dla mnie póki co kosmos.
4 bet range - poki co na tych limitach co gralem 4bet'ów zbyt wielu nie ma. Na NL10 jeszcze się nei wypowiem bo za mała próbka
cbet'y i fold to cbet - idzie szybko to wyłapać najeżdżająć na AG w popupie. Ale może rzeczywiście lepiej by było to wklepać. Bym przynajmniej czytelnie widział jak barelują
bet vs missed cbet - brzmi ciekawie. Tutaj musiałbym się zaadoptować bo nigdy nie exploitowałem tej staty. Bynajmniej nie była potrzebna na NL2 i NL4 lol .
Dzięki za rady
Nie mogę ustawić Fold to Cbet Flop/Turn/River. Ustawiam to co jest w dziale Continuation bet ale wyskakują mi błędne info...