Przejdź do forum
NL4-NL30 SH marzec

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL4-NL30 SH marzec

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
285 Wyświetlenia

Będę bardzo wdzięczny za znalezienie wszstkich leaków w moich statystykach :fdrink Pierwszy miesiąc gry w pokera po dłuższej przerwie, dlatego taki rozrzut limitów. Większość rąk zrobiona na nl10 i nl20.

Z tego co ja zauważyłem:
-zbyt niska różnica openraise między UTG i MP
-taki sam range call open na MP/CO/BU
-za niski 3-bet i za duży fold 3-bet
-za duzy steal ze SB i za mały z BU
-zbyt mała agresja na T
-zbyt rzadko ch/r
-zdecydowanie za duży bet vs. missed cbet T in position
-zbyt niski raise cbet i donkbet

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
rusher88

Siemanko.

Plaski range z EP/MP i ogromny przeskok miedzy MP a CO, tak samo miedzy CO a BU.

Mozesz spokojnie wiecej stealowac z CO.

Dosc duzo stealujesz z SB, ale to pewnie nie problem na tych limitach.

Plaski callopen.

Plaski, oraz stosunkowo niski 3bet.

Spory Ft3bet -> oraz bardzo waski 4bet range. Tutaj mozna oczekiwac od Ciebie tylko nutsow.

Limp/foldy, limp/calle :(

Niski squeez.

Niski check/raise - raczej jestes face up na bardzo mocne uklady.

Bardzo niski bet vs miss CB OOP.

Musisz uwazac na Fold CB to Raise, bo jest bardzo wysoki.

Tak samo jest z fold to donkbet.

Bardzo niski Raise CB.

Musisz uwazac, zeby nie palic kasy callujac flop i foldujac pozniej.

Malo stelujesz limpowane poty.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wielkie dzięki za pomoc rusher! :f_thumbsup:

Wielu tych leaków jestem świadomy i już nad nimi pracuję, za miesiąc wstawię wykres z kwietnia i zobaczymy jak mi poszło :f_cool:

Limpy to głównie missclicki lub multiway poty z jakimiś sc, pocketami.
Jak duży według Ciebie powinny być te statystyki?

Spoiler

Niski check/raise - raczej jestes face up na bardzo mocne uklady. Bardzo niski bet vs miss CB OOP. Musisz uwazac na Fold CB to Raise, bo jest bardzo wysoki. Tak samo jest z fold to donkbet. Bardzo niski Raise CB. Malo stelujesz limpowane poty.

I jeszcze nie rozumiem ,,Musisz uwazac, zeby nie palic kasy callujac flop i foldujac pozniej."
Mam za mały fold cbetF i za duży fold cbet T?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez rusher88

Dosc duzo stealujesz z SB, ale to pewnie nie problem na tych limitach.

Troche smieszy mnie gdy ktos odnosnie micro pisze o zbyt duzym stealu z sb :D

Zeby nasz steal przestal byc autoprofitowy BB musi sie bronic okolo 37% czasu i wielu graczy nawet na nl200 nie poradzi sobie z tym.

I nie ma wymowek typu 'stealujac any two bedziesz wchodzil w rozdania z marginalnymi rekami out of position' bo po prostu za kazdym razem mozemy grac x/f nie trafiajac albo cbetowac z dobrym equity na niektorych boardach.

Jezeli BB nie broni sie 37% czasu mozna go exploitowac az do smierci, 95% graczy na micro nie dostosuje sie albo robi to zle.

Z reszta nawet jezeli ktos sie dostosuje to robimy readjust i zawezamy range.

Imo steal nawet z 55% frekwencja na tych stawkach bedzie profitowy.

Co do fold cbet, wydaje mi sie ze jest okej, chociaz moglby byc nizszy (40-45% IP, ~50-55 OOP) ale w takim wypadku musialbys wiecej raisowac flopow i turnow zeby nie tracic na tym kasy.

Twoj c/r to rzeczywiscie tylko nutsy, poeksperymentuj z x/r random over broadway'i na niskich boardach, 2 oversow +gs, gs + backdoor flush draw, czasami tptk i overpairs. Od czasu do czasu jezeli przeciwnicy bardzo duzo folduja do 3betow mozesz flatowac na blindach AA i KK a potem c/r kazdy flop co uczyni Twoj c/r range jeszcze silniejszym i mniej przewidywalnym.

Flop raise, tutaj moglbys raisowac nawet 20% flopow a i tak bedziesz zarabial kase, ludzie zbyt duzo folduja. Mozesz raisowac drawy, oversy, gs + pair, gs + backdoor fd, suche boardy ktore nie trafiaja w utg openning range, pockety z ktorymi nie wygrasz showdownu.

check/raisuj czasami rivery, w kazdej sesji znajdziesz przynajmniej kilka takich spotow gdzie villain nigdy nie calluje Cie na river a potrafi thin valuebetowac tpnk albo 2nd pair, czesto w takich spotach dostaniesz crying call, ludzie z natury sa ciekawi i popelniaja blad zbyt luznego calldownu niz zbyt tight foldow.

Anyway mam nadzieje ze to co napisalem ma jakikolwiek sens :D

Pozdro.

ps. odezwalbys sie na gg czy skype, no chyba ze sie wstydzisz _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź :) Na początku na BU miałem ~50 steal ale stwerdziłem że to już za dużo jak na mój skill postflop, nie radziłem sobie po prostu :) Wiem że mam niski ch/r ale śmieszy mnie jak piszecie że to tylko nutsy, bo to zupełnie nieprawda:D Ale mam z tego feedback że mogę po prostu więcej raisować for value. Co do rivera to 100% racji, mam tam zdecydowanie za mało agresji i to jedna z 3-4 rzeczy na którym zamierzam się najbardziej skupić w przyszłych tygodniach, bo przepada mi tam maaaaaasa value :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

Wiesz, agresja na river to glownie THIN valuebetowanie ip i oop a nie jakies tam fancy raise shove spazy :D

Wielu graczy wychodzi z zalozenia ze ich tpgk nie nadaje sie na 3 strzalki bo villain przeciez nie moze callnac z gorsza reka i po prostu przeczekuja behind, stad glownie mala agresja.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Ta, z tym 'duzym stealem z SB', to w sumie przesadzilem :D

Teraz tak:

W fold vs CB, chodzi mi o to, zebys przypadkiem za wszelka cene nie staral sie malo foldowac vs CB F, a pozniej foldowal na turn, badz river, bo bedziesz mase kasy na non SD przegrywal. Wiec tak, chodzi o to, zeby nie miec Fold to CB F 30, a Fold to CB T 60 :)

Jesli chodzi o check/raisey na river, to ja bym proponowal z tym uwazac :P Tu mozna zarobic, jak sie to bedzie dobzre robic, ale jesli sie poeplni bledy, to mozna sporo poplynac :P

A co do vbetow/thin vbetow, to w sumie wiekszosc gry i wiekszosc profitu na tych limitach to dobre vbetowanie :).

Odpowiedz
Cytat