Napisane przez rusher88
Dosc duzo stealujesz z SB, ale to pewnie nie problem na tych limitach.
Troche smieszy mnie gdy ktos odnosnie micro pisze o zbyt duzym stealu z sb
Zeby nasz steal przestal byc autoprofitowy BB musi sie bronic okolo 37% czasu i wielu graczy nawet na nl200 nie poradzi sobie z tym.
I nie ma wymowek typu 'stealujac any two bedziesz wchodzil w rozdania z marginalnymi rekami out of position' bo po prostu za kazdym razem mozemy grac x/f nie trafiajac albo cbetowac z dobrym equity na niektorych boardach.
Jezeli BB nie broni sie 37% czasu mozna go exploitowac az do smierci, 95% graczy na micro nie dostosuje sie albo robi to zle.
Z reszta nawet jezeli ktos sie dostosuje to robimy readjust i zawezamy range.
Imo steal nawet z 55% frekwencja na tych stawkach bedzie profitowy.
Co do fold cbet, wydaje mi sie ze jest okej, chociaz moglby byc nizszy (40-45% IP, ~50-55 OOP) ale w takim wypadku musialbys wiecej raisowac flopow i turnow zeby nie tracic na tym kasy.
Twoj c/r to rzeczywiscie tylko nutsy, poeksperymentuj z x/r random over broadway'i na niskich boardach, 2 oversow +gs, gs + backdoor flush draw, czasami tptk i overpairs. Od czasu do czasu jezeli przeciwnicy bardzo duzo folduja do 3betow mozesz flatowac na blindach AA i KK a potem c/r kazdy flop co uczyni Twoj c/r range jeszcze silniejszym i mniej przewidywalnym.
Flop raise, tutaj moglbys raisowac nawet 20% flopow a i tak bedziesz zarabial kase, ludzie zbyt duzo folduja. Mozesz raisowac drawy, oversy, gs + pair, gs + backdoor fd, suche boardy ktore nie trafiaja w utg openning range, pockety z ktorymi nie wygrasz showdownu.
check/raisuj czasami rivery, w kazdej sesji znajdziesz przynajmniej kilka takich spotow gdzie villain nigdy nie calluje Cie na river a potrafi thin valuebetowac tpnk albo 2nd pair, czesto w takich spotach dostaniesz crying call, ludzie z natury sa ciekawi i popelniaja blad zbyt luznego calldownu niz zbyt tight foldow.
Anyway mam nadzieje ze to co napisalem ma jakikolwiek sens
Pozdro.
ps. odezwalbys sie na gg czy skype, no chyba ze sie wstydzisz ♠_biggrin: