Siema, wlasnie zauwazylem ze mam 0% check rasie na river. Ile on powinien mniej wiecej wynosic i kiedy go robic? pamietam ze byly jakies materiały na PS na ten temat ale nie moge ich znalesc. dzieki za pomoc
jak wiesz ze przeciwnik zagra beta na R for value a Ty masz lepiej albo jako blef zeby wyrzucic jakies thin value bety albo value bety bo i tak przeciwnik wyrzuci
c/r river , nie jest tak czesto stosowany z prostej przyczyny , ze jest bardzo drogi przewaznie bo pule na river juz sa spore , i malo kto potrafi grac tam c/r blef wrzucajac np polowe staka
dobry przyklad kiedy mozna grac C/R blef , jest np kiedy ,
callujes goscia spada board , 257 RAINbow ty masz 88 , typ stawia cbet ty call , spada 3 , i board dalej jest rainbow , typ stawia cbet , ty call , i na river obstawiasz go na overpare i wtedy zamieniasz swoja reke w blef jak spadnie cos innego niz z flopa np 9 ,
i board bedzie 25739 , A TY mu zagrasz c/r to typek ze swoja QQ-AA , nie bedzie sie czul komfortowo , jeszcze jak zobaczy C/R = 0% to wogole;p ale to potrzeba dobrego znajomosci przecwinika i trzeba wiedziec ze on mysli a nie jest moronem i mam AA CALL
2 Sprawa to jest c/r vs agresywni fishe , for value , kiedy np masz 2 pary seta czy co kolwiek , a na flopie byly drawy i nie uzupelnimy sie , a np nasz fish ma AF% river 50+ , to lepiej zagrac check/raise niz bet
Osobiście, nie gram c/r na river jako blef (to są akcje raczej na wyższym poziomie i na pewno nie na mojestawki , natomiast czasem gram tak for value.
Wszystko zależy od tego jak oceniamy range naszego przeciwnika. A najprościej: czy uważamy, że on tutaj postawi zakład?
Czasem to widać, że nasz przeciwnik ma np. overparę i _raczej_ powinien postawić trzecią beczkę na suchym i niskim stole. My z naszym setem mamy wtedy możliwość zagrania check/raise. Zwłaszcza, jeżeli jesteśmy bez pozycji - to wyciąganie value z seta nie jest łatwe, więc jeśli nie zdecydowaliśmy się na check / raise flop, to czy to check/raise turn, czy donk bet river - to wszystko wygląda mocno. {Donkbet river jest słaby, bo ogarnięty przeciwnik widzi, że to zagranie jest silne i sprawdzi najprawdopodobniej tylko z ręką, z którą sam by betował. Check/raise jest zdecydowanie lepszą opcją na river.}Sam bet, byłby stratą value. Jeśli widzisz u przeciwnika overparę i raczej jesteś pewien, że postawi zakład, musisz grać w ten sposób.
Jeśli masz fulla (tj. set i sparowany board), a dodatkowo na boardzie leży gutshot, wal check-raise, szczególnie w fishy. Skoro na stole leży gutshot, to rzadko sprawdzi Cię coś gorszego niż strit. Więc daj zabetować przeciwnikowi - jeśli ma tego strita zabetuje, a jeśli do tego nie ogarnia, to sprawdzi Twój check/raise all in.
Na boardzie 789T masz QJ. Jak leży OESD na boardzie, to b.rzadko sprawdzi Cię coś, co nie jest stritem. Przeciwnik na pewno zabetuję z Jx, i powinien także zabetować z 6x. Grasz check/raise all-in i wielu graczy nie zrzuci swojego Jx.
Można by na pewno więcej przykładów wymyślić.
Często można mieć wysoki wskaźnik c/r R, jak masz agresywnych przeciwników, których warto slowplayować do R i tam przebijać.
Jeśli masz przeciwników, którzy również foldują strasznie dużo vs raise R możesz blefować śmiało.
Gram nl10 i jeszcze nigdy nie zagrałem c/r jako blef na river. Nie opłaca się, bo nie ma nigdy pewności czy gośc wyrzuci nawet tę Środkową parke
Kilka razy dałem c/r na turnie ale szacunkowo mogę powiedzieć, że to była strata forsy.
na nl10 nie ma po co stosowac takich zagran, tam gra sie straight ahead- masz to grasz i gwarantuje Ci, ze szybko przejdziesz te limity, tricky play jest bardziej EV+ kiedy na ludzi dziala efekt scary money