OK, no to traz juz zabierajac sie za staty:
- z EP/MP jest mocno tight, generlanie pewnie OK, chociaz warto zobaczyc czy dobrze pozycjonujesz gre z MP
- steale sa dosc plaskie, mam na mysli to ze z CO, BU i SB otwierasz bardzo podobny zakres
- w kontekscie rangeow jakie grasz, mysle ze warto zobaczyc w filtrach jak Ci idzie w spotach, kiedy callujesz 3bety, w tym tez mam na mysli pozne pozycje
- co do obrony blindow, to masa czynnikow tutaj wplywa na to co/jak/ile, ale patrzac na Twoj calling range, oraz na fold to CB OOP, raise CB OOP, donkbet, wychodzi na to ze sporo zakresu check/foldujesz, a jesli juz go bronisz, to pasywnie
- o ile w 3betach widac mocno pozycyjna gre, to calling range masz plaski, jak patrzymy w numerki, tyle ze pewnie duza role ma tu relacja z 3betem, wiec pewnie sam range jest troche elastyczny
- skoro o foldach vs cbety mowimy, to IP foldujesz troche mniej + zdecydowanie wiecej raiseujesz -> foldy w strone rivera maleja, no ale twoj range sie wzmacnia, wiec to naturalne
- zastanawiam sie czy nie cbetujesz troche za malo, jak na te stawki/tendencje. Fold equity z cbetow jest dosc duze, wiekszosc ludzi gra dosc liniowo. Zwroc uwage na to ze cbet jest wynikowy -> cbetujesz X% z range pre -> na turnie X% z tego co zostaje, a na river znow X% z tego co zostaje po turnie. Sa ocen, czy to jest szczery cbet czy nie.
Co wazne, warto tutaj dodac, ze kiedy nie cbetujesz, poddajesz dosc sporo zakresu -> check/foldujesz. No i widac na dloni, ze check/raise as PFR to u Ciebie po prostu nutz
Natomiast sam vs miss Cb betujesz dosc rzadko, wiec mysle ze warto tutaj poszukac troche value i podkradac poty.
Generlanie nie wiem, czy to zmiana gry, czy kwestia probki spowodowala ze na BU obecnie masz taki a nie inny winrate ( 4,5k hands to malo ), ale pewnie warto zobaczyc zapobiegawczo na gre z BU, bo byc moze dzieje sie tam cos dosc oczywistego np. zle dobierasz range, zle callujesz 3bety, zle 4betujesz - a w trakcie gry tego nie widzisz - i mozna zrobic szybkie zmiany, zamiast czekac X rozdan :).