Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10 Fr

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
258 Wyświetlenia
kondziu162

Trochę mało tych rąk, ale myślę że już można coś ogarnąć:) podzieliłem na 2 linki:

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Hej :)

Nawet nie 'troche' malo, tylko bardzo malo ;) Musisz miec swiadomosc ze niektore osoby robia tyle rak w jednen dzien :)

Hmm, patrze na Twoje VPIP i PFR i widze dosc spory gap, ale calling range pre ( CC 2bet PF ) masz dosc niski, wiec... limpujesz? :) No ewentualnie to wynika z duzej ilosci calli z blindow, bo masz 3bety ~10% a bronisz zdecydowanie wiecej, wiec bronisz pasywnie.

Ok, tak czy inaczej nie znalazlem co prawda Raise 1st, ale patrzac po PFR pozycyjnym ( i ogolnym ), wydaje mi sie ze grasz jednak bardzo plasko preflop, tj. otwierasz bardzo podobny zakres na wiekszosci pozycji - na CO i BU, oraz na SB widac wzrost %, ale pozostale pozycje sa raczej plaskie.

Calling range tez jest dosc plaski. Tzn. od UTG+2 w strone BU rosnie, ale to nie jest duzy wzrost + na UTG1 jest tyle co na CO, ale to moze byc wina probki po prostu.

3bet... no tutaj pewnie sporo probka daje sie we znaki, ale mysle ze patrzac na caloksztalt Twojej gry, to tez bedzie po prostu plasko, czyli nie roznicujesz range wzgledem pozycji przeciwnika/swojej - stad overall 3bet jest niski.

Na pewno tez warto zobaczyc czy w dluzszej perspektywnie ta pasywna obrona blindow bedzie zdawac egzamin.

Koniec koncow, po prostu wg mnie powinienes troche bardziej nastawic sie na gre z pozycja jesli chodzi o preflop.

Spore cbety pewnie wynikaja w bardzo duzym stopniu z Twojego range pre, bo ten jest dosc waski - nie, to nie jest 'zarzut' do gry, bo nie ma nic zlego w graniu tight, ale co innego jesli gra tight wynika z adaptacji, a co innego jesli gra tight jest brakiem adaptacji :) Tego nie wiem, bo nie wiem jakie grasz stoliki, nei wiem czy to zoom czy zwykle, a jesli zwykle, to nie wiem jak dobra selekcje stolikow robisz :)

Po niski WWSF, oraz po niskiej jak na PT agresji ( AFq ), wydaje sie, ze jestes raczej szczery postflop, co pewnie na nl10 i tak nie stanowi i nie powinno stanowic problemu, ale ogolnie moze sie nim stac troche pozniej- jesli to sie oczywiscie nie zmieni :)

Tak na prawde poki co graj raczej swoje, mozesz po prostu zerknac za materialami np. w sekcji video, czy na treningi live, aby popatrzyc na gre z troche innej strony i byc moze wrzucic cos nowego ( np. light 3bety - link nizej ). Na jakies wieksze wnioski jest za wczesnie + probka jest zbyt mala - jesli grasz zwykle stoliki i je dobrze dobierasz, to wierze ze taka gra moze przynosic Ci duze zyski.

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=how%20to%20deal&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

Odpowiedz
Cytat