Przejdź do forum
NL25 FR 250k hand...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 FR 250k hands

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
578 Wyświetlenia
Szpila77

czesc.

Postanowilem wrzucic swoje statystyki do oceny jakiegos fachowca aby rady mogly mi pomoc przeskoczyc ten limit, w polowie pażdziernika 2011 wszedlem na ten limit, mamy juz koncowke lutego, a ja dalej tu sie mecze. w polowie stycznia udalo mi sie osiagnac bankroll 50BI na NL50 ale zagralem tam tylko 3 sesje gdzie stracilem 12BI i wrocilem spowrotem na NL25.

Wiem ze moj 3bet jest kulawy od miesiaca to poprawiam staram sie luzniej 3betowac z poznych pozycji przeciwnikow z duzym foldto3bet ale na statach tego jeszcze nie widac, co do 3beta mam swiadomosc, ale podpowiedz jakas tez sie przyda.

4bet zaczynam wdrazac szerzej na odpowiednie osoby, ale tez krotki czas dopiero.

limpy jakie widac sa z poczatkowych gier na tym limicie oraz troche miss clickow, first in tego nie robie.

zdaje sobie sprawe tez ze troche za maly steal

agresja rowniez troche za niska

WTSD od 2 miesiecy oscyluje w granicach 24-26 a ze kilka miesiecy temu bylo okolo 32 dlatego teraz jest 28

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
autic

3bet <-- widełki 4 < -- > 6

sqz stanowczo za mały x2~~2.5

pfr z co 15 < -- > 20

pfr z btn spokojnie można grać nawet 60, tracisz tu masę value

limp mode off [ no ale o tym sam wspominałeś ]

sb gra się tight, bb bardziej loose

sb staraj się nie callować raczej 3bet lub fold, no chyba, że trapujesz, albo masz fisza za plecami

bb stanowczo luźniej miksuj 3bet z call zależnie od rywala i preferowanego przez ciebie stylu gry

4bet tragicznie mały ja tam widzę tylko AA/KK

twoja czerwona pochyła w dól jest wynikiem między innymi tego, że:
- zbyt mało 3bet/4bet'ujesz
- zbyt mało kradniesz z co/btn
- słabo bronisz blindów
- słabo grasz na blindach
- masz zbyt duża rozpiętość pomiędzy flop cbet / turn cbet, wnioskować z tego można, że dużo flopów betujesz i następnie je poddajesz co w języku potocznym nazywa się paleniem pieniędzy

agresja pomiędzy 2-3 jest spoko, mi 2,x się podoba

wydaję mi się także, że trochę zbyt mało foldujesz do cbetów tzn sprawdzasz 2 parę i poddajesz, tudzież drawy rozgrywasz zbyt pasywnie

y.................... to chyba tyle czym chciałem się podzielić btw. piszę to bardziej z nastawieniem na twoją grę na NL50 niż kontynuację na NL25

jak masz jakieś pytania jeszcze to zajrze jutro.

Odpowiedz
Cytat
Szpila77 Autor wątku
Szpila77

dzieki za pomoc przeanalizuje i postaram sie kilka z Twoich rad wprowadzic do gry, oczywiscie malymi kroczkami.

Jezeli ktos by mial jeszcze ochote poswiecic troche czasu, aby mi pomoc prosze dalej o wszelkie uwagi.

Pewnie dla doswiadczonego gracza duzo czasu nie trzeba aby wylapac bledy.

Widze tez ze rusher tutaj pomoga innym, mile widziana bylaby opinia coacha.

Odpowiedz
Cytat
zychuwdt

Ogólnie ja bym się skłaniał w tą samą stronę co autic:
- większy 3bet spokojnie 6-7% z BU, mały sqeeze + płaski rozkład 3bet-a + tylko top range 3beta (uciekam bez monstrów na twój 3bet _p: )
- nie wykorzystujesz pozycji: więcej otwarć z CO i BU, zdecydowanie więcej
- stosuj light 4-bety, tak jak autic napisał u ciebie są to same monstery

Co do obrony blindów to na SB to wygląda całkiem nieźle, przy domyślnym -50bb/100 ty masz niecałe -15. Co callujesz na SB? Imo niskie pockety odpadają, za małe implied odds.
Na BB jest już gorzej. Ogólnie graj loose vs SB steal kiedy jesteś na BB i dodatkowo zwiększ ilość resteali i będzie dobrze. Po prostu trzeba wytresować przeciwników lubiących kraść bez pozycji :f_biggrin:

Twój WTSD i ogólnie showdown. Sprawdź sobie w HM-ie bo wydaje mi się, że nie pchasz się na showdown ze średnimi rękami, o czym świadczy wysoki WTSD i dość niski AF. Oprócz tego słabo value betujesz skoro twój W$TSD przy twoim WTSD jest tak wysoki (choć może to przez twoją gre tight, grasz bardzo tight imo).

Oprócz tego więcej steali limp potów.
Jeśli chodzi o fold to cbet to spokojnie możesz to podciągnąć trochę do góry- trochę pasywnie grasz.
Ogólnie trochę więcej agresji. Ja lubie trochę bardziej agresywną grę (twój ch/r mi się podoba).
OOP grasz dość pasywnie, spróbuj więcej betować oop + trochę więcej barreli turn.
Zauważyłem też spory dosyć fold to raise cbet.
Jeszcze call open, u ciebie praktycznie tylko pockety. Na BU i CO możesz spokojnie poszerzyć lekko calling range jeśli poradzisz sobie z tym na postflopie ofc. W tym momencie jesteś jednak bardzo przejrzysty jeśli chodzi o twój calling range.

Oczywiście to tylko moja opnia.
Rusher na pewno napisze ci profesjonalną notkę _cool:
pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Wiec ja tez sie dopisze :)

13/10 to bardzo tight, ale u wielu osob to sie sprawdza. To co chcialbym widziec u Ciebie, to troche bardziej rosnace pfr - prawdopodobnie nie izolujesz zbyt szeroko limperow. Masz tez niski Raise 1st na MP+. Z MP3 mozna otwierac na prawde szeroko. Z CO/BU, gdzie w sumie stealujesz, mozesz grac czesto any2 -> a na fishy na blindach otwierac szerokie value range. Mysle ze powinienes grac z tych pozycji blizej 30/45/30 R1st.

Plaski, niski 3bet, ktory w wiekszosci zawiera value range. 3betuj bardziej light z pozycja, szukaj garczy z Ft3bet ~70+, bo takich nie brakuje i 3betuj ich dosc czesto.

Uwazaj na swoj 4bet range, bo 1% to KK+, ale to tez bedzie powodowalo, ze nie dostaniesz value, kiedy zdecydujesz sie 4betowac te mocen rece.

Zbyt pasywna obrona blidow -> zdecyduj sie raczej na 3bety vs steale, niz na callowanie OOP. Wiadomo ze trzeba miec czasami jakis calling range, ale nie powinien on byc szeroki. Callowac mozesz bedac ba BB vs SB, ktory steauje. Tutaj powinienes bronic na prawde DUZO, zarowno 3betujac, jak i callujac.

Postflop mozesz zwrocic swoja uwage na kilka rzeczy, ale tego nie ma ani duzo, ani nie jest to tragiczne/sth.

Pomysl czy nie warto czesciej krasc vsmiss CB flop IP i turn OOP.

Uwazaj na Fold CB to Raise, bo zaczyna sie zblizac do granicy, gdzie teoretycznie kazdy raise na Twoj CB bedzie profitowy.

Czesciej stealuj limpowane pule.

Tyle jesli chodzi o popup. Teraz zobacze na screena z reports:

Uwazaj na to jak/kiedy cbetujesz. Poki co cbetujesz wiecej IP niz OOP, ale jesli poszerzysz range na CO/BU, to sie to raczej bedzie musialo zmienic. Bedziesz mial duzo mocniejszy range z EP/MP, niz na LP + bedziesz mial mase sytuacji IP, gdzie bedziesz mial reke, z ktora trzeba raczej pot controlowac, niz cbetowac z zamknietymi oczami.

Przeanalizuj poty, w ktorych robisz/nie robisz 2nd barrel i ocen z jakich powodow najczesciej grasz CB flop i check turn. Masz tu jednak dosc spory gap, mimo ze grasz relatywnie mocny range i nie cbetujesz jakos duzo.

Stanowczo za niski squeez, ale z nim jest jak z 3betem. Postaw najpierw na teorie, postaraj sie uzupelnic wiedze, nastepnie powoli, zaczynajac od BU, pozniej CO, MP3 itd. poszerzaj swoj range, analizujac go.

To ze grasz dosc szczerze, nie jest problemem. Jako agresor, wg mnie taka gra na NL10-50 jest calkiem OK, chociaz warto szukac alternatyw w konkretnych spotach - gameplanu bym jakos mocno nie zmienial, tylko raczej staralbym sie dostosowac do konkretnego stolu, nie popadajac w przesade. Wiadomo ze grajac 13/10, nie mozesz nagle zaczac grac 30/25.

Swoja uwage skup na eksploatowaniu innych graczy tight <-> zaraz na drugim miejscu, po pogoni za fishami, ktora na tych limitach ma budowac wiekszosc Twojego winrate.

Przy _dobrym_ doborze stolow, trzymanie non SD na dobrym poziomie jest mega ciezkie, bo dobry wybor stolu = stol z fishami, czyli FEq jest marne.

Odpowiedz
Cytat
Szpila77 Autor wątku
Szpila77

wielkie dzieki dla wszystkich ktorzy poswiecili swoj cenny czas, napewno prioryrtetem jest poprawa 3betu i od poczatku tego miesiaca ten elelment gry jest poprawiany, powoli widze efekty, jak juz wytrenuje odruchowosc tego zagrania wezme sie za kolejna przede wszystkim poszerzenie range na CO i BTN i CB turn faktycznie gap jest troche za duzy, w pozniejszym czasie bede odnoosil sie do kolejnych Waszych spostrzeżeń co do bledow jakie popelniam.

za jakis miesiac postaram sie wrzucic aktualizacje aby sprawdzic efekty.

Odpowiedz
Cytat