Przejdź do forum
[NL25] BSS 32k rąk ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[NL25] BSS 32k rąk [FR]

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
394 Wyświetlenia
GoverN666

Z góry dzięki za ocenę, ogólnie nie idzie najgorzej, lecz jednak mam dużo błędów który chce poprawić.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
mardmo

pytanie zasadicze to czy grasz 6handed czy 9/10handed :)

Odpowiedz
Cytat
GoverN666 Autor wątku
GoverN666

Zapomniałem dodać gram Full Ring :)

Odpowiedz
Cytat
res3t

Siemka, ogólnie nigdy nie oceniałem ale spróbuje :)

Wg mnie :D Za duży gap pomiędzy VPIP a PFR, generalnie ogólnie masz dosyć małe VPIP, z czego można odczytać że Twój range jest bardzo zawiązany. Moim zdaniem bardzo niski 3bet, praktycznie 3betujesz tylko premiumy i monstery. Dosyć duży fold to cb, widać żę raczej nie grasz jak dobrze nie zaczepisz się na flopie, może spróbuj więcej floatować, częściej sprawdzać flopa z pozycją bo na tym limicie wiele osób poddaje pule widząc call od przeciwnika. Bardzo duży fold to 3bet, chyba bez monsterów wogóle nie callujesz , lub mało 4betujesz . W Blind warsach bardzo dużo poddajesz, mało bronisz blindów, spróbuj tą statystykę poprawić bo tam jest duże value i sporo pieniędzy. Troszkę tak na szybciocha ale może coś pomoże ,anyway GL;). Pozdro

Odpowiedz
Cytat
res3t

Aha FR, to nie wiem, ja pykam SH, więc niech napisze ktoś z FR ;)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko :)

Masz bardzo plaski range miedzy EP - CO. Popraw gre pozycyjna, pamietaj ze kazda pozycja sie troche rozni i mozesz grac troche inaczej. Na pewno popracuj nad stealami z CO.

Uwazaj na steal na SB. Powoli, ktos moze zaczac zwracac uwage na to, ze stealuejsz tam strasznie duzo i bez pozycji. Jak zobaczysz calle/3bety z BB, ogranicz swoj steal.

Masz bardzo plaski 3bet. Uzywaj light 3betow, graj je na graczy, na ktorych to sie matematycznie oplaca. Glownie 3betuj jakies blokery jak AX/KX, bo one troche poprawiaja oplacalnosc. Na takich, ktorzy folduja notorycznie, 3betuj szerzej. No i pamietaj o grze pozycyjnej.

Bardzo duzy fold to 3bet. Musisz zaczac sie bronic 4betami i callami. Ty w ogole nie 4betujesz, wiec tym bardziej Twoje 4bety beda budzic respekt. Ponad to unikaj jak ognia callowania 3betow OOP.

Z blindow jest to samo zalozenie. Jesli chcesz bronic, to raczej agresywnie - pasywnie raczej glownie z konkretnym planem. Z BB vs SB staraj sie bronic czesto.

Jesli chodzi o postflop, musisz wprowadzic wiecej agresji. Jestes bardzo pasywny i dosc weak w tym co robisz.

Bardzo niski check/raise i w zasadzie zupelny brak betow vs miss CB, czyli nie kradniesz pota, kiedy agresor gra check.

Masz niski CB w normalnych potach. Problem w tym, ze najczesciej jako alternatywe do CB grasz pewnie check/fold i oddajesz swoje poty. Czesciej cbetuj.

Masz wysoki fold to CB, a callujesz poszerzony range preflop. Poki co, ogranicz swoje calle PF, pomysl nad tym jak mozesz mniej foldowac vs CB i dopiero dostosowuj swoj calling range. Mowie tutaj o czyms takim jak bluffraise flop, czy floating. Pod tym katem analizuj przeciwnikow i staraj sie planowac akcje postflop.

Jesli chodzi o CB w 3bet potach, to nic dziwnego ze jest wysoki - masz waski range. Kiedy bedziesz czesciej 3betowal light, kiedy Twoi przeciwnicy beda mieli powiedzmy 70% Ft3bet i beda grac 13/10 i juz sprawdza... to zazwyczaj nie bedziesz chcial ich cbetowac, bo to beda calle od JJ+/sth, gdzie malo co z tego folduje.

Troche wiecej ukierunkowanej agresji, mysle ze mniej stolow - troche mniej - nie ograniczaj sie za bardzo i mysle ze zaowocuje to lepsza interpretacja leakow przeciwnikow = lepszym dostosowaniem, co dobrze Cie przygotuje na wyzszy limit.

Odpowiedz
Cytat