Przejdź do forum
NL2 zoom fr ~17k ha...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 zoom fr ~17k hands

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
413 Wyświetlenia
Kwiatek1991

Można powiedzieć że na nowo zaczynam swoją grę od zera więc to są aktualne statystyki z 17k rozdań na nl2 fr zoom, byłbym wdzięczny za nakreślenie mi na co powinienem zwrócić uwagę domyślam się że próbka jest mała a leaków będzie sporo więc jakieś ogólne wskazówki w zupełności mnie zadowolą tak po prostu żebym wiedział na co zwracać większą uwagę. Poniżej zamieszczam statystyki+wykres(może też coś pomoże)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
rusher88

Hej.

Widze ze uzywasz PT :) Postaraj sie wrzucic screeny w takiej formie:

nl2/nl5 ~140k h

Poniewaz ten popup, ktory dales, jest mega ciezki do analizy i prawde mowiac nie bardzo wiem jak sie za niego zabrac :).

Odpowiedz
Cytat
rusher88
Kwiatek1991 Autor wątku
Kwiatek1991

Overview:

Preflop:

Flop:

Turn:

River:

Sorry że tak późno ostatnio nie miałem zbytnio czasu aby to zrobić, mam nadzieję że teraz jest już dobrze.

Odpowiedz
Cytat
Kwiatek1991 Autor wątku
Kwiatek1991

zapomniałem zaznaczyć "Poproś o kolejne sprawdzenie ręki"

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Elo :)

Teraz jest OK, ale musisz mi dac chwile, bo w sumie znow jakies nowe ( inne niz zazwyczaj ) popupy i musze sie w tym odnalezc jakos :) + jedna rzecz, mianowicie, nie masz rozdzielonych CO i BU, oraz SB i BB, co powoduje, ze pewne staty beda srednia z tych pozycji, a ona nie zawsze bedzie wymierna. Np. steale z CO i BU roznia sie zazwyczaj diametralnie, np. sporo ludzi ma praktycznie 2x wiecej z BU niz z CO, a u Ciebie to bedzie srednia z tych 2 pozycji, ale nie wiaodmo czy tez otwioerasz 2x wiecej z BU niz z CO, czy podobnie.

Patrzac na Raise 1st EP/MP, widac, ze raczej otwierasz z tych pozycji dosc podobny range. Mysle ze mozesz go probowac lekko poszerzac, im blizej jestes BU.
Na LP otwierasz juz wiecej, ale nadal jest to bardzo mala wartosc. Mysle ze ogolnie powinienes zainteresowac sie stealowaniem.

Zobacz jak plaski masz 3bet. z EP masz praktycznie taki sam jak z LP, oraz z blindow. Tu tez nie ma gry pozycyjnej.

Wydaje mi sie, ze ten Fold to 3bet, ktorego uzywasz, to nie jest "fold to 3bet after raise", czyli ten, ktory pokazuje ile otwierasz i foldujesz vs 3bety, tylko taki, ktory liczy fold to 3bet, nawet w sytuacji kiedy jestes na BU, przeciwnik z UTG otiwera, MP go 3betuje, a Ty foldujesz. Ta stata zawyza realny fold to 3bet.

Raczej powinienes unikac limpowania.

Czy preflop callujesz przynajmniej wszystko pockety pod seta? Masz bardzo waski cold call.

Blindow praktycznie nie bronisz i o ile to na NL2 samo w sobie nie jest pewnie duzym problemem, to jednak warto na to popatrzyc, bo duzo ludzi stealujac folduje do 3betow, czy ma mase leakow postflop, ktore da sie latwo wykorzystac.

Flop:

- wysoki CB, tyle ze Ty masz po prostu stosunkowo waski range. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze mozesz cbetowac zbyt automatycznie.

- super wysoki fold to CB - grasz strasznie fit or fold - masz bardzo waski range i sa to chyba glownie PP, ale wyglada na to, ze powinienes ogolnie troche pomyslec o grze vs agresor.

- raise i check/raise sa niskie i szczere, ale to raczej nie bedzie problem

- agresja nabita glownie cbetami

Turn:

- tu masz juz niski FtCB, ale to wynika z tego, ze bardzo duzo foldujesz na flopie - zreszta probka na ta state jest super mala

- cbetujesz juz sporo mniej niz na flopie, raczej pewnie nie bluffujesz, co overall jest w dobra strone na tych stawkach, tyle ze jesli popracujesz troche nad flopem, to turn sie zmieni sila rzeczy

- raisey sa znow bardzo szczere, ale znow to nie jest jakis problem

A jesli chodzi o river, to probki na wszystko sa super male.

Zastanawia mnie stata "fold to bet", ale to pewnie jest statystyka, mowiac o tym jak foldujesz do kazdego betu, czyli cbetow, donkbetow, betow vs miss CB itd.

Anyway, zapraszam Cie do sekji video:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

Tu znajdziesz sporo produkcji w tematyce FR, ktore beda pomocne w rozwijaniu Twojej gry. Poki co na NL2 skup sie dosc mocno na ABC, aby dac sobie dobre podstawy.

Odpowiedz
Cytat