Witam, wrzucam staty od samego początku gry bo jakoś nie mogę przefiltrować tak, żeby były tylko z NL5. Na pewno gra trochę ewoluowała w tym czasie, ponieważ dopiero wraz zarejestrowaniem się poznawałem podstawy. Gra na NL5 kiepska więc pewnie masa błędów. Z góry dzięki za analizę.
Heja.
Postaram sie dopytac kogos, jak wyfiltrowac tylko NL5 w PT, poniewaz jesli Twoja gra zmienila sie diametralnie, to po prostu staty beda MOCNO przeklamane, a wtedy to traci sens.
Ok dzięki, też mi się wydaję, że lepiej będzie wrzucić coś na czasie więc też pokombinuję
Hej,
Wystarczy w Edit HUD Options > General Settings wybrać "Stats From Current Cash Stakes Only"
Pozdrawiam
Puk, puk.
Po raz ostatni podbijam - widze ze nie edytowales posta, czyli obrazki raczej bez zmian. Jesli do 13-14 nie edytujesz, to napisze interpretacje tych numerkow co sa :).
Miałem małe problemy techniczne. Teraz inna sprawa jest taka, że tamte screeny wziąłem z rozdań powtórzonych - tam widoczne były wszystkie statystyki od początku. Podczas gry na każdym stoliku są statystki z sesji na danym stole. Jeśli zaznaczam tak jak podpowiada Urbi23, wtedy mój HUD nie reaguje na to. Jest też opcja aby pokazywało statystyki z ostatnio rozegranych rozdań - chciałem 25k h ale tak samo brak reakcji. Tak więc poproszę o analizę tego co wyżej wkleiłem bo nie mam innego pomysłu co zrobić
OK,
patrzac na vpip i pfr, wyglada to w zasadzie zupelnie naturalnie, ale kiedy popatrzymy na raise 1st, widac ze nie stalujesz szczegolnie duzo, a sadze ze mozesz - a przynajmniej na pewno wiecej niz obecnie
strasznie plaski 3bet - 3betujesz z kazdej pozycji w zasadzie ten sam range. Na pewno warto wprowadzic tutaj wiecej gry pozycyjnej.
nie grasz luzno, wiec fold to 3bet moze nie byc bardzo duzy, bo gracze na tych stawkach czesto 3betuja jakies konkretne zakresy, a nie dobrane pod przeciwnika rece, tyle ze Ty masz tendencje do callowania 3betow, a to moze nie byc juz zbyt dobre, jesli robisz to w zlych spotach i OOP, a szczegolnie jesli popelniasz bledy postflop. Polecam filtry i po prostu zobacz jak te spoty Ci ida.
zwroc uwage na swoj call vs squeez, ktory jest w zasadzie praktycznie polowa range jaki masz vs squeez, a to jest na prawde szeroko. Tu jest podobnie jak z 3betami - rowniez polecam filtry.
malo 3betujesz vs steale, czesciej callujesz - proponowalbym Ci odwrocic ta tendencje i isc raczej w strone 3betowania spolaryzowanego zakresu, blokerow, ToFR itd. Na tych stawkach mase profitu mozna zrobic grajac dobre light 3bety.
Calling range vs steale, proponuje Ci budowac na BB, gdzie nie ma nikogo za Toba + czesto jestes IP vs SB, a tutaj mozesz akcji dawac na prawde duzo.
Donkbet 35 to duzo sporo. Musisz zwrocic uwage w jakichs potach i na kogo to robisz, bo mozesz przesadzac. Problem moze byc np kiedy donkbetujesz zbyt czesto jakies value hands, nie dajac przeciwkowi cbetowac - duzo ludzi folduje na donkbety dosc szczerze, szczegolnie kiedy robi je inny regularny gracz, wiec mozesz zabijac sobie akcje.
Raise CB i check/raise to u Ciebie praktycznie nutsy
Masz super mocny range kiedy grasz w ten sposob na flopie.
Masz spory CB w 3bet potach, ale to pewnie dla tego ze Twoj range jest relatywnie mocny. Tyle, ze to tez nie oznacza ze zawsze musisz go cbetowac.
Turn i river, jestes juz bardzo szczery, Twoje barrele to raczej value, Twoje raise i check/raise to nadal nutsy.
Wydaje mi sie ze mozesz floatowac wiecej.
Zwrocilbyum rowniez uwage na to jak cbetujesz OOP, bo zauwaz ze Ty z EP/MP masz dosc mocny range.
Na river Twoj cbet to clear value. Ale na river na tych stawkach tak na prawde wiekszosc Twojej akcji, to powinno byc value i to raczej w wiekszosci wypadkow bedzie spoko. Musisz uwazac jedynie na spoty, gdzie callujesz vs przeciwnicy, ktorzy betuja/raiseuja rivery, oraz na spoty gdzie grasz call-call-fold, aby nie palic zbyt wiele BB na takich calach, ktore w efekcie doprowadzaja do foldow.
Mysle ze musisz popracowac troche nad ogolna interpretacja gry, chcoiaz ciezko powiedziec jak to wyglada z ostatnich X tysiecy rak, szczegolnie kiedy piszesz, ze sporo zmian weszlo do Twojej gry.
Postaraj sie grac troche bardziej pozycyjnie, wykorzystuj miescja, w ktorych przeciwnicy folduja + dodaj troche ogolnej agresji do swojej gry.