Przejdź do forum
NL2 SH Zoom 10K han...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 SH Zoom 10K hands

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
733 Wyświetlenia
VonBucek2

Witam, wiem że dostane odp że 10K hands to niewiele ale grindowanie na NL2 nie jest moim celem, a że miałem dużą przerwę od pokera to średnio ogarniam jak się gra :D Moje pytania to przede wszystkim post F, Raise 1st in, fold to 3B, 4Bet. Mam więcej się bronić przed tymi 3betami czy raczej to olać bo większość na NL2 ma nutsy jak 3betuje. Kilka stacków mi poszło pflop po tym jak sie zestackowałem z AK, QQ czy KK.

Popup z PT4

Popup post flop mojego własnego autorstwa jeszcze z czasów mojej świetności z 2013 roku :D

kolejny popup mojego autorstwa post flop w 3Betowanej puli

Wykres na koniec ze smutną czerwoną podczas ostatnich rozdań

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Po ~9k hands możemy pomówić głównie o tym, czy widać jakieś tendencje/gra jest uporządkowana w podstawach.

Jak na zoom, to myślę, że za mało stealujesz i o wiele za mało 3betujesz.

Bardzo dużo foldujesz vs 3bety, ale to pewnie wina próbki na graczy, a raczej jej braku + overall tendencjami, że raczej przeciwnicy 3betują mniej niż więcej, więc nie trzeba się przed tym szczególnie bardzo bronić.

Zwróciłbym więcej uwagi na cbety bo:

- niski CB OOP flop
- CB flop IP -----> CB turn IP, który jest masakrycznie niski, tyle że tutaj próbka jest w zasadzie zerowa

Sporo foldujesz vs CB - pomyśl o calling range jaki masz pre i czy na pewno dobrze go układasz. No i nic nie raiseujesz.

Mimo niskiego CB, masz wysoki fold to float i jeśli ta tendencja się utrzyma, to z pewnością jest to sygnał do tego, żeby nad cbetami popracować sporo.

Prawdopodobnie masz tendencje do bycia trochę overtight // przesiadka z FR? // i musisz trochę bardziej dostosować grę do jednak szerszych zakresów, oraz przede wszystkim możliwości luźniejszego raiseowania for value, trochę większej ilości semibluffs itp. ale to jest kwestia zrozumienia dynamiki, która przyjdzie z czasem. Póki co pasuje żebyś jeszcze trochę pograł i dopiero wtedy będzie można mówić coś konkretnego o tym co grasz i jak to się sprawdza/czy się sprawdza.

Odpowiedz
Cytat