Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2 SH 10tys

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
330 Wyświetlenia
zbiqu23

Hej tak jak w temacie przez ostatni miesiąc z kawałkiem ugrałem 10000 rąk i ponieważ zacząłem przywiązywać uwagę do rożnych aspektów mojej gry było by fajnie gdyby ktoś podjął się zrewidowania moich wniosków i pomocy w pytaniach, które pojawiły się podczas analizy statystyk.
1. Zbyt duży gap między VPIP i PRF. Zbyt wiele calli na podbicie, szczególnie na BB(20%)
2. 50% rąk wygranych na showdownie to za mało? Zbytnio przeceniam swoje układy?
3. Zakres rąk podczas showdownu nie za mały?
4. Ile procentowo rąk powinno się 3betowac przy stołach SH
5. Czy 80% cbetu na flopie to nie za dużo?
6.Także czy nie za często calluje czyjeś cbety?
7. 10t rąk wystarczy żeby przeprowadzać takie analizy

Jest to pierwsza przeprowadzona i wrzucona analiza statystyk więc wybaczcie jeśli pytania są... no głupie po prostu.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Podrawiam

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
rusher88

Siemanko.

Zacznijmy od tego, co pewnie wiesz... na Nl2 sprawdzi sie bardzo dobrze czyste ABC. Tutaj nie trzeba w sumie nic kombinowac, stad...

Na pewno za duze VPIP, mysle ze grasz po prostu za duzo rak. Oczywiscie GAP miedzy vp a raise, jest bardzo duzy i tez go byc nie powinno, ale po prostu ogranicz ilosc rak, ktora grasz. Czyli graj troche bardziej tight.

Moze i 3betujesz, ale raczej z 'pozycyjnym' 3betem to wiele wspolnego nie ma. Staraj sie 3betowac wiecej im pozniejsza Twoja pozycja.

Jasno widac, ze callujesz 3bety i to bez pozycji. To jest zly nawey i powinienes go wyelminowac.

Nie graj limp/raise ;) I przede wszystkim w ogole NIE LIMPUJ.

Za duzo callujesz z blindow.

Twoj duzy CB flop, bylby jeszcze w miare OK, gdyby nie fakt ze grasz dosc luzno. Ty grasz bardzo duzo rak, przez co Twoj cbet range jest bardzo slaby ( szeroki ) i bardzo czesto grasz cbet/fold, czy po prostu bedziesz mial ogromny GAP miedzy CB F a CB T. Dodatkowo, spory % troche przeciwnikow to slabi gracze i oni pewnie nie folduja az tak duzo. Zawez troche range preflop + troche mniej cbetuj na flopie.

CB turn masz niski, ale to normalne, bo na turnie grasz raczej tylko jakies kontakty z boardem, rzadko blefujesz. jak troche popracujesz nad tym wyzej, to sie lekko zmieni na plus. Generlanie postaraj sie tutaj maxymalnie duzo pracy wlozyc, aby poprawic swoja gre preflop i takie podstawy postflop. Jak to poprawisz, to dostaniesz od razu mocnego boosta :)

Wg mnie powinienes lekko wiecej foldowac do cbetow. Skup sie po prostu na spotach, w ktorych Ty grasz jako agresor i wyciagac z nich max value. Gre vs CB raczej zostaw poki co z boku.

Jesli chodzi o resteale to skup sie przede wszystkim na grze agresywnej. Musisz ograniczyc ilosc calli z tych pozycji.

Masz dosc niska agresje.

Twoje WTSD i W$SD nie wyglada zle, ale jeszcze kwestia jakie poty wygrywasz, a jakie przegrywasz. Bo robiac zle calldowny, mozesz oddawac duze poty na SD, a wygrywac maile itp.

Ile % rak powinno sie 3betowac na SH? Tu nie ma zletego srodka, bo wszystko zalezy od Twoich umiejetnosci i adaptacji do przeciwnikow. Jesli mam Ci napisac jakas rade i wybrac ta najwazniejsza... Wroc do ABC i staraj sie tego trzymac. Wroc do artow, ogladnij filmy i pograj tak chwile. Zobaczysz, ze gra sie zupelnie inaczej.

Odpowiedz
Cytat
zbiqu23 Autor wątku
zbiqu23

Wielkie dzięki za taką analizę bardzo mi się przyda.

Pozdr.

Odpowiedz
Cytat