Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl10 vs nl25!

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
716 Wyświetlenia
xTcWarMaster

Witam, niedługo będę próbował atakować nl25, będzie to moja pierwsza próba. I chciałbym się dowiedzieć o różnicach w tych limitach. Gram BSS FR, i nie chciałbym wchodząc na ten limit zderzyć się ze ścianą wpaść w tilt i zdemotywowany wracać na nl10. Gram na zoomie, więc jeśli ktoś wspiął się z nl10 zoom na nl25 zoom to chciałbym kilka rad odnośnie (niekoniecznie musi być to zoom ale jakiekolwiek spostrzeżenia).

Agresja, przeciwników? Jest jakiś drastyczny przeskok?
Stackoff pre, jakieś znaczące różnice, wśród regów pomiędzy tymi limitami?
Prosiłbym o jakiekolwiek rady.

Bez tekstów typu, "nl2=nl5=nl10=nl25=nl50 te limity niczym się nie różną!" ;p.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
colin666

napewno przeciwnicy floatuje, agresja jest na poziomie czesto 2 barelli, stealuja czesciej, czasami juz sie pojawiaja light 3bety i ogolnie troche ciezej jest, ale bez fajerwerkow...napewno graj bardzej tight niz wczesniej i wyczuj troche dynamike, jak juz ogarniesz troche "regow" to wtedy mozesz wrocic do swojej gry, takie moje spostrzezenia jak przechodzilem to rok temu...teraz moze jest trudniej, ale watpie;)

Odpowiedz
Cytat
babel92

zgadzam się z colinem, ja jedynie bym nie grał bardziej tight tylko graj to co grałeś na nl10 na początku ;)

z czasem poszerzysz grę o szerszy 2nd barrel, light 3bety, na niektórych luźnych 3betterów można przy większej bazie zacząć grać light 4betów, z średnimi made hand check/call turn bo ludzie lubią floatować

niektórzy gracze nieco poszerzają stackoff range na late, ale generalnie raczej poza QQ+/AK się nie wychodzi

to chyba tyle, drastycznych zmian nie ma, gierki tylko nieco bardziej agresywne :)

powodzenia _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat