Przejdź do forum
NL2 i NL5 total 20k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 i NL5 total 20k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
456 Wyświetlenia

Witam. Chciałbym w przybliżeniu dowiedzieć się coś o mojej grze, interesują mnie rżące błędy które idzie wywnioskować ze statystyk. Ogólnie na nl2 i nl5 staram sie grać ABC ponieważ najłatwiej jest na tych limitach nie komplikować sobie życia a parę razy przez zbyt "luźne otwarcie" z UTG np z KJo trafiająć dwie pary natrafiałem na sety rozgrywane pasywnie;)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Pełny rozmiar pod adresem:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=16gdh8y&s=8#.VGAE4vmG91Y

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko :)

Już na pierwszy rzut oka widać że grasz bardzo tight. Napisałeś, że starasz się grać ABC, co jest OK, ale ABC nie oznacza w tym wypadku tight :) Na tych limitach bardzo dużo value jest w szerszym otwieraniu z późnych pozycji - faktycznie KJ z EP będzie robiło wiele problemów.

Więc o ile EP/MP tight range mi się podoba, to jednak polecałbym zainteresować się stealami o wiele bardziej, ponieważ leży tam masa value.

3betujesz również bardzo tight i tutaj warto byłoby wprowadzić więcej gry pozycyjnej. Stąd i tym aspektem polecam się zainteresować -> automatycznie przenosi nas to do twojego callopen, który też jest płaski. To kolejna częśc gry, które pewnie ulegnie zmianom, kiedy zainteresujesz się rozwijaniem gry preflop - tyle że cały czas koncentruj się na późnych pozycjach, bo to one będą robiły Ci profit.

Masz niski fold to 3bet z EP i MP, co wynika w dużym stopniu z Twojego tight zakresu, ale mimo to, wydaje mi się, że grasz trochę za dużo calli -> jednak nawet z 8% zakresu, callujesz około 5% vs 3bet, co pewnie jest szerszym range, niż ma większośc przeciwników, która Cię 3betuje.

Bardzo mało bronisz blindy, przy czym to jest bardzo szeroki temat.

Gra postflop idealnie oddaje to co grasz pre -> masz mocny zakres, więc masz się czym bronić postflop. Wiele z Twoich statystyk można dość łatwo eksploitować - mam na mysli to, że pewne wartości stat, oznaczają, że można na nie grać w zasadzie dla tzw. "autoprofitu". Jeśli się z tym nie spotkałeś, to już tłumacze:

Na przykładzie cbetu:
Pot wynosi 10$, a Ty cbetujesz za 6$. Aby Twoje zagranie było "autoprofitowe", wystarczy, że Twój przeciwnik folduje więcej niż 37,5% czasu. Po prostu wtedy opłaca się zainwestować (zaryzykować) 6$, jeśli masz możliwośc wygrać 10$. To działa w zasadzie w każdym momencie tak samo, jedynie wartości się zmieniają. Czyli to samo można zastowowac przy stealowaniu blindów, 3betowaniu, cbetowaniu, raiseowaniu itp. Aby rozszerzyć wiedzę o tym, polecam nagrania treningów, dotyczących np. cbetów.

Tak czy inaczej, wiele rzeczy grasz w taki sposób, że można na Tobie autoprofitować, ale nie stanowi to większego problemu na ten moment, na Twoich stawkach - wielu przeciwników tego nie wie/nie wykorzystuje.

W Twoim przypadu, proponowałbym się skupić trochę bardziej na grze preflop, aby zrozumieć lepiej tą część gry i wtedy automatycznie powoli zaczniesz dostosowywać sobie postflop.

Unikaj bardzo dużych zmian w grze "z miejsca" - wtedy łatwo się zgubić. Skup się na jakimś aspekcie, jak np. steale i kiedy opanujesz to w jakimś stopniu, przejdź dalej.

Odpowiedz
Cytat