Przejdź do forum
NL2 Fullring 15k ha...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 Fullring 15k hands.

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
304 Wyświetlenia
worm10

Witam, gram jakiś czas w pokera i buduje swój bankroll, niby wyniki w porządku ale zastanawiam się które statystyki (bo na pewno takie się znajdą :) ) należałoby poprawić. Staram się grać Tight i nie wdawać się w problematyczne spoty.
Zdaję sobie sprawę że statystyki pokazują że czasem limpuję, ale od razu chcę się wytłumaczyć że limpuje tylko z AXs jeśli jestem na MP3, CO a przede mną są fishki z wysokim VPIP. Robie to dlatego że często jeśli nie trafię flopa a fishek sprawdzi to nie wyrzuce go Cbetem i na dluzsza mete jest to wg mnie nie dochodowe. Wolę sprawdzić i podbijać mocno gdy trafię flopa. Fishek zazwyczaj się fajnie wypłaca wtedy.
Jeśli rozumuję źle to poprawcie mnie proszę:)

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie i krytykę. Mam nadzieję że dzięki temu zwiększe swój BR i przejdę niedługo na wyższe limity i zakupię HM2 :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Na Nl2 mozesz grac bardzo ABC i miec bardzo dobre wyniki.

Staraj sie raczej nie limpowac bedac OOP, czy nie openlimpowac. Oczywiscie czasami jest to OK, wlasnie kiedy masz rybki, ale tez pasuje miec jasno okreslony cel, kiedy to robisz.

Ogolnie masz ~paski/waski 3bet. Po prostu widac ze nie grasz zbyt pozycyjnie.

Akurat fakt, ze praktycznie nie callujesz 3betow mi sie bardzo podoba.

Vs otwarcia callujesz raczej tylko PP + czasami cos wiecej, wiec to tez bedzie tu spoko w zalozeniach.

Masz strasznie wysoki squeez :D 17% to bardzo duzo, prawde mowiac czesto az za duzo. na pewno az tak czesto przeciwnicy folduja, ze Ci sie to oplaca?

3bety z blindow jak na Nl2 raczej w normie.

Z cbetowaniem musisz uwazac o tyle, ze cbetujesz szeroko z szerokiego range - mowie o BU, za to tam gdzie masz waski range, cbetujesz mniej. Ogolnie nikt tego nie wykorzysta, a FEq standardowo wieksze jest IP, wiec w zasadzie to rozumiem, ale gdzies tam w przyszlosci warto do tego wrocic.

W zasadzie wyniki i staty pokazuja ze raczej sobie radzisz :)

Odpowiedz
Cytat