Przejdź do forum
NL2 FR, 11k rąk

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 FR, 11k rąk

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
218 Wyświetlenia
MinosTutor
PokerStrategist

Wrzucę co się da. Od dziś przechodzę na NL4. 11k rąk, ale widać, jak gram. Chociaż VPIP i PFR ostatnio zaczęło niebezpiecznie rosnąć...

Trochę ciężko mi się tutaj odnieść zapewne. Mam świadomość, że to dość mała próbka, choćby jeszcze niedawno miałem większe zyski z CO ni z BU...

Bycie na EV- z parkami i High Card to norma?

Wiem, że sporo osób walczy z czerwoną linią. U mnie na samym początku zabawy w pokera, była wyznacznikiem "zysku" :facepalm: . Na NL2 chyba to nie pokazuje, że gram totalne ABC, ale czy to źle?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Masz dosc spory GAP miedzy vpip a pfr. Tzn nie jest on ogromny, ale widac tu jakies tendencje do sprawdzania preflop.

ATS 30% nie wyglada zle, ale to jest srednia z CO/BU/SB - nie jest ona wysoka. Spokojnie mozna miec staty 30+/45+/30+, co z pewnoscia wyciagnie srednia ponad 30 :)

Ze statystyk wynika ze bronisz BB ponad 30% czasu, ale niestety nie bardzo widac jak? Anyway 30%+ to dosc duzo jak na taki limit i warto sie zastanowic, czy nie robisz tego zbyt szeroko :).

Jesli chodzi o 3bet, to granice 5% sa OK, w tym wazne jest, aby dobrze rozumiec tu pozycje. Nie mozesz rownie szeroko 3betowac z EP vs EP, czy z MP vs EP, co z BU vs MP2/MP3/CO :).

Fold vs 3bet na poziomie 68% jest OK, z tym ze wazne jest aby nie callowac 3betow bedac OOP. To jest cos, czego musisz unikac, bo tworzy to bardzo slabe spoty dla Ciebie.

CB Flop w granicy 66-67% jest calkiem rozsadny. Jesli dobre spoty do tego wybierasz, to jest OK.

I tak, bycie na minusie na One Pair i High card w statach to raczej norma :)

Czerwona linie trzymasz calkiem OK. Grunt to skupic sie na zielonej, a nie na czerwonej czy niebieskiej ;) Na to przyjdzie czas.

Odpowiedz
Cytat