Przejdź do forum
NL2-5 FR zoom 47k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2-5 FR zoom 47k

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
524 Wyświetlenia
damaioshin

Co popsułem.

Na początku szło przyzwoicie, przed osiągnięciem szczytu wykresu wszedlem na nl5, przywitany sowitym upswingiem.
Od tej pory wykres leci w dół.

3bet - nadal niski, pracuje nad tym, jednak im więcej 3betuje tym słabiej idzie mi gra. Chociaż nie chciałbym tego wiązać, bo nie widzę dużych leaków w dobieraniu spotów do 3betu.

PFR - niższy od VPIP.

Więcej grzechów nie widzę :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
damaioshin Autor wątku
damaioshin

Po obejrzeniu filmów i analizie forum oceny rozdań.

Odpuszczam obronę bb ze spekulacyjnymi rękoma. Sqz tylko w uzasadnionych sytuacjach.
Więcej kradnę z co i btn. Na razie profitowo.
Staram się poprawić 3bet, odnoszę wrażenie że wpadam jednak na zbyt agresywną drogę, te 2% chyba było lepsze.
Zwiększam ft3bet na flopie, nadal jednak mam problem ze zrzuceniem AA :facepalm: chociaż dobrze wiem czym się to kończy.

Ogółnie ucierpiał mi mindset. Zbyt łatwe wejście na nl5, seria kilkunastu badbeatów w okolicach ręki 35k [wykres AA vs set JJJ vilian] i usilna próba wyrobienia volume - od 4 do 6 stołów.
Obecnie blokada na nl5, odbudowa na 3 stołach [chociaz dla mnie to mało] na nl2.

Gra pozycyjna
Z SB i BB paliłem mnóstwo monet, poprawiłem już SB.
Ale widzę że za mało zdobywam z późnych. Więcej kraść? Pewnie tak.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

PFR musi byc nizszy od VPIP. To jest norma. U ciebie ten gap jest moze miejscami za duzy, czyli za duzo callujesz, ale ogolnie jest to norma.

Widac ze na blindach grasz zbyt duzo calli.

Flop CB/turn CB, to raczej norma przy tak tight grze.

Masz plaski 3bet, brakuje tu gry pozycyjnej, brakuje jakichkolwiek blefow itp itd.

Ze squeezem jest zupelnie tak samo.

4bet range to tylko nutsy, co jest zupelnie OK, ale wydaje mi sie, ze Ty i tych nutsow potrafisz nie 4betowac.

ColdCall% jest za duzy. Tak jak sadzilem, masz tendencje do callowania. Widac, ze jestes poczatkujacy itp. wiec unikaj spotod, w ktorych nie grasz jako agresor. Raczej skoncentruj sie na grze pod seta - czyli calluj PP i to tyle.

Wydaje mi sie, ze masz troche niska agresje.

Malo stealujesz.

No i raczej stosunkowo malo odpuszczasz vs CB, jak na te stawki, tyle ze nie wiem jak sobie radzisz dalej, wiec to moze tez byc jakis tam problem.

Moze jednak mniej stolow? Wiecej myslenia, mniej automatu. Jak sie z tym poprawisz, to odpalisz wiecej stolow.

Odpowiedz
Cytat