Cześć
Tyle mi się udało wyciągnąć statystyk z darmowego FPDB wiem że nie wiele ale może coś da się za sugerować. Tak myślę że mam spory problem z ochroną swoich blindów jednak czy na nl2 jest sens obrony ? Z drugiej strony ja się gra 9 stolików jedno przejście i 0.18$ w plecy.

Siema.
OK, sprobuje
13/9 to tight, ale to samo w sobie nie jest problemem oczywiscie
Tyle ze patrzac pozycyjnie, to Twoj PFR srednio rosnie w strone BU.
Steal pokazuje po kolei od CO: 16, 21 i 27%, czyli niskie wartosci i wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz grac tutaj zdecydowanie szerzej. Po prostu maxymalizuj steale.
Widac jasno, ze 3betujesz bardzo tight, z tego powodu sadze tez, ze bardzo plasko - zmaxymalizuj gre pozycyjna rowniez w tym aspekcie, wprowadz light 3bety. Na koncu posta dam Ci linki do filmow.
4betujesz w zasadzie absolutnie same nutsy, masz 4bet range 0,3%, czyli Ty nawet statystycznie nie zawsze 4betujesz AA, bo to by bylo ~0,5% czasu.
Rowniez squeez jest bardzo niski, co te zbedziesz mogl poprawic rozszerzajac wiedze w temacie 3betow.
Widac ze callujesz 3bety pre, nie wiem niestety jak to wyglada pozycyjnie i jesli robisz to czesto grajac OOP, to musisz bardzo uwazac. Niestety callowanie 3betow bez pozycji czesto powoduje bardzo ciezkie spoty, ktore robia duzo problemu.
Troche restealujesz, ale 6% to wg mnie nadal w granicy "malo". Znow po prostu troche wiecej wiedzy o 3betach i sadze ze tu tez poprawidz.
Niestety jesli chodzi o jakies wieksze info w temacie gry postflop, to nie moge sie dopatrzyc, widze tylko kilka stat, ktorych znaczenia sie domyslam:
Cbet 65%, to jak rozumiem cbet overall, czyli F+T+R... dopiero CB1 to jest rozlozenie na streety?
Tak to przynajmniej wyglada dosc logicznie -> grasz tight wiec flop cbetujesz stosunkowo czesto i to OK, chociaz uwazaj zeby nie robic tego zbyt automatycznie.
Spadek CB w strone rivera jest na NL2 zupelnie OK, bo tu sie powinienes skupiac glownie na valuebetowaniu.
Ogolnie na NL2, mozesz sobie pozwolic na to, zeby grac pratycznie ABC, bazujac glownie na grze kartami i valuebetowaniu przeciwnikow, ale sa takie aspekty jak steale, czy 3bety, ktore beda pomagac robic ten profit, bo na tych stawkach ze wzgledu na brak dostosowania przeciwnikow, wystarczy nauczyc sie wykorzystywac foldy przeciwnikow, a tych jest na prawde sporo.