Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 - 10k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
426 Wyświetlenia
Kustipz

Cześć, wrzucam swoje statystyki do oceny, baza jest bardzo mała i wliczane też są tam moje początki pokera gdy grałem sng i dla zabawy :facepalm: odpalałem sobie cashe by pograć...

Preflop

Steal :

flop

Turn

River

Z góry dziękuje za jaka kolwiek pomoc :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko.

OK, skoro tak, to zobaczymy na to trochę z basic strony. Zaczynamy od...

Steale i cały Raise 1st, który jest u Ciebie zdecydowanie do poprawy. Pierwsze co rzuca się w oczy, to brak różnicy między EP a MP.

Kolejna sprawa, to że zakresy na CO-SB są o wiele zbyt wąskie wg mnie. Po prostu nie wykorzystujesz potencału steali i nie grasz pod fold equity.

Bardzo dużo foldujesz z blindów. Można Cię na prawdę bardzo happy stealować.

Praktycznie nie foldujesz do 3betów. Grasz wąsko, ale jednak widać, że w tym aspekcie mocno przesadzasz.

Postflop.... jest dużo wszystkiego :D Sporo betów, sporo raiseów, raczej mało foldujesz, nawet jak nie cbetujesz, to check/callujesz czy check raiseujesz.

Co zabawne, przy donkbet flop 32%, co jest sporym procentem, foldujesz do cbetów <50%, czyli bronisz na prawdę bardzo dużą część zakresu, jaki callujesz pre, tylko że podejrzewam, że to raczej przypomina happy klikanie, niż konkretne podejście do spotów.

Jak pewnie sam się domyślasz, trzeba będzie zahaczyć o podstawy, zaczynając od zakresów preflop, przez teorie takich rzeczy jak cbetowanie, wykorzystywanie equity, fold equity, oraz pewnie oddsy i outy. Sporo pracy, ale jak na to co napisałeś, czyli że odpalałeś cash dodatkowo, to nie ma się czym przejmować - pewne rzeczy załapiesz od ręki jak się nimi zajmiesz.

Odpowiedz
Cytat