Witam, gram nl10 sh, statystyki wygladają jak wyglądają. W wiekszosci z pvip potrafie sobie poradzić i skorygować je, jednak zastanawia mnie button, całkowicie nie potrafie rozgrywać tej pozycji , co wygląda po prostu tragicznie. Również, statystyki to nie tylko vpip/pfr, więc chętnie wysłucham każdej waszej uwagi i opinii.

tak na szybko
Grasz tak samo na BTN/SB/BB -> nie wiesz co to jest pozycja i jakie ci daje korzysci
♦ napierd... 3-betami bez wzgledu na pozycje z tym samym range: sprawdz co i jak
♦ czytelnie callujesz:
♦ wysoki (wts ) i nieski W@SD -> za bardzo chcesz oglądac karty . grasz dośc wąskim range który w wiekszosci przypadków to top pary , overpary set i cięzko ci się z nimi rozstać
grasz flop turn a na river grasz check ze srednimi układami
Siema.
Problem w tym, ze nie wiem jaki masz steal CO/BU/SB :).
BU nie wyglada tragicznie - masz tam najwiekszy profit itd.
Na pewno duzo 3betujesz, ale w ogole nie zwracasz uwagi kogo/z jakiej pozycji.
Cbetujesz tez w zasadzie z kazdej pozycji tak samo -> bez wzgledu na to czy jestes IP czy OOP, ani jaki masz range + ogolnie cbet masz dosc duzy. Widac lekki spadek cbet% z pozycja, ale ciezko tu cos powiedziec, nie wiedzac dokladnie ile % rak otwierasz.
Parktycznie nie masz calling range preflop. Nawet PP nie callujesz
Stosunek WTSD - W$SD jest raczej kiepski. Mozesz zbyt czesto/luzno dochodzic do SD, przez co nie wygrywasz tam zbyt czesto.
Mas zbardzo wysokie WWSF, ale na NL10 to nie do konca dobra idea. Tutaj powinienes przede wszystkim valuebetowac - nie bluffowac itd. Mysle ze dosc czesto zabijasz sobie akcje grajac zbyt aggro, betujac za duzo itd. stad nie sciagasz value ze swoich mocnych rak.
Mysle ze troche przesadziles w pewnych aspektach, tzn. to wyglada tak, jakbys czesc teorii wiedzial, ale nie wszystko i staral sie ja wprowadzic w zycie :). Czy mozna duzo 3betowac? Jasne, ale trzeba wiedziec jak/gdzie. Czy mozna duzo cbetowac? Tak, ale trzeba wiedziec na kogo. To samo tyczy sie steali, calli itd. Proponuje Ci zobaczenie kilku produkcji z Twojego limitu, abys sobie swoja wiedze bardziej usystematyzowal, bo jak to moja nauczycielka w szkole mowia 'wiesz ze dzwonie, ale nie wiesz w ktorym kosciele'
- masz podstawy, ale zle je wykorzystujesz.