Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl 5 WH

22 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,744 Wyświetlenia

Witam

Czy byłby ktoś chętny do obejrzenia filmiku z w/w stawek?
Nie wiem czy jest sens nagrywania czegoś takiego, jeśli nikt nie będzie chciał tego ocenić.

Z góry dziękuję za pomoc,

pozdrawiam

HUD:

VPIP | PFR | AF | 3BET | FT 3BET | SQZ

STEAL | FT STEAL | FLOP CB | TURN CB | DONK BET | FT FLOP CB | FT TURN CB

WTS | W$SD | HANDS

21 odpowiedzi
siweq86

jak najbardziej, nagrywaj

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Film nagrany i upnięty.

http://hotfile.com/dl/124727310/9bc2099/shorthandednl51.rar.html

Waży 162mb, mam nadzieje, że nie za wiele.

Bardzo, bardzo, bardzo proszę o komentarze i pomoc :)

czak2

Ściągam właśnie, ale jeśli używasz Huda to podaj jak wyświetlają ci się statystyki ;)

siweq86

ja bym ściągnął, bo siedze w pracy ale hotfile mam zablokowany :P

Endurx

Już ściągam w wolnej chwili obejrzę i postaram się zostawić Ci jakiś feedback, pokerowym guru to raczej nikt z nas oglądających nie będzie ale wspólnie może uda nam się poprawić twoją grę i wyłapać co poważniejsze leaki, jeśli jest HUD i nie opisałeś go w filmie to koniecznie dopisz staty, Pozdro.

azg
azg

Wpisuję kod capcha, klikam na link i...:

Invalid link
Please download from:
http://hotfile.com/dl/0/025c724/shorthandednl5~1.rar.html

Ten plik został usunięty w związku z naruszeniem praw autorskich albo został usunięty przez użytkownika który go wysłał.
?(

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

co :facepalm: ?
Wrzucę zaraz na coś innego, bo widzę, że hotfile jest dość popieprzony.

siweq86

daj na x7.to :)

azg
azg

Odpaliłem w Firefoxie i już śmiga - ściągam.
W chrome jakieś cyrki były.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, wrzucę na x7.to. Trochę może to zająć bo mi upload nie jest zbyt powalający.
HUD jest wrzucony w 1 poście.

Dziękuję wszystkim za pomoc :)
Mam nadzieję, że wspólnie się czegoś nauczymy z tego filmiku.

btw. przepraszam wszystkich za mój głos. Niestety przez ostatnie dni jestem troszeczkę chorowity, mam sporą chrypę w dodatku mikrofon jest słabej jakości i wyszło jak wyszło.

adas86

Siema!
Ja mam troche inne pytanie.
Czy na WH jest nl5, czy raczej nl4?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To i to. Na filmie z tego co pamiętam grałem właśnie te 2 limity.

adas86

A gdzie jest NL5?
Ja jak wchodzę w lobby (nie mam ustawionych żadnych filtrów oprócz full ringa) nie widziałem jeszcze stolika NL5, jedynie wcześniej wspomiane NL4 i NL10.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja gram SH, ale z tego co widzę teraz to jest parę stołów NL5. Może masz tylko ustawione dolary i tam nie ma stolików nl5?
Ja widzę teraz bodajże 2 stoły w euro.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dalej jest potrzeba wrzucenia na X7? Przy 97% wyskoczył mi "fehler" i nie wiem czy ponawiać wrzucanko?

siweq86

nie :) w domu ściągnę

siweq86

0:12 QTo - Imo cbet flop. Przeciwnik to unk i może foldować tutaj sporą część range, a Ty masz jeszcze equity.,
0:12 J8o - Flop oki, zbyt drawowaty. Ja też betuje turna + thin river - on albo ma drawy, albo słabe showdown value albo air. Check nic Ci nie daje.
3:00 Q9s oop z shortem w puli ja tutaj nawet nigdy nie dopełniam
11:20 ja tutaj też gram vbeta za 0,4$ chociaż też nie jest to takie oczywiste. On tam jednak trochę tych Jx w tym swoim fiszowym range ma
11:50 raczej gram podobnie. chociaż bet 0,5$ turn for value i free showdown nie byłby zły.
16:27 dla mnie to jest easy fold pre. On ma 15BB, a Twój hand jest zbyt zdominowany i zbyt rzadko trafisz
21:40 fiszka prawie zawsze puści tutaj 3barrele dlatego ja to folduje na flopie
21:43 Tutaj zapomniałeś cbetować :)
24:00 To nie jest aż taki zły board do cbetu, bo z jednej strony on wyrzuca wszystkie pockety, ale z drugiej trafiają wszystkie broadwaye :) Ja bym jednak cbet/foldował
26:50 ja tutaj w standardzie cbetuje
31:20 słaby ten resteal. Co prawda gościu ma foldto3bet 2/2, ale ma dużego gapa między VP a PFR więc powinieneś go 3betować for value. Postflop na boardzie Axx ja gram cbet/fold
32:40 imo nie ma tutaj sensu niskie betowanie na turnie. Ja po prostu albo shipuje albo check/shovuje jednak raczej gram shove z uwagi na drawy.
33:40 Nie podoba mi się checkback turn. Przeciwnik to fiszka więc tracisz value od 8x, drawów, dajesz free cards jego overkartom oraz gutshotom, nie bronisz ręki. Bet flop/bet turn
39:00 spore prawdopodobieństwo, że będzie miał dwóch fiszków z 50BB w pocie z ręką, którą słabo tutaj gra.
39:28 ja tutaj często openraisuje, bo masz na blindach dwóch potencjalnych fiszów.
41:34 easy cbet, który w tym wypadku można nazwać semibluffem, bo Twoja ręka wielkiej wartości nie ma, ale masz spore feq i szansę na outy.
41:40 QKo na fisza ja tutaj preflop calluje. Mocno dominujesz jego range i możesz wyciągnąć sporo value, bo jak widzieliśmy on nie potrafi foldować.
42:00-42:20 ale okazji to steala straciłeś :)
42:30 nie podoba mi się Twój sizing 3beta. Pomimo, że to fisz możesz wystraszyć jego słabe handy. Na ten 4bet snap fold.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuję bardzo Ci za analizę. Niektóre błędy były spowodowane moją niedyspozycyjnością, tzn. lekki kac.
Za jakiś czas spróbuję Ci odpowiedzieć.
Mogę poprosić o ogólną oceny filmu? Jest mega źle, czy ujdzie?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

0:12 QTo racja, cbet. Nie wiem czemu, ale bylem przekonany, że dostałem free play, zresztą co powiedział podczas filmu :facepalm:

0:12 J8o, znowu masz rację. Niestety ja ponownie się zagapiłem, co w filmiku powiedziałem

11:20 niestety czas mi uciekł, a to jego beta mam już ch/f. Bo raczej wszystko co biję bierze mi xb

16:27 na SB mam sporego fisha, który gra na razie 60%rąk, na SB zapewne ma więcej, więc liczyłem jakiś 3way z jego udziałem, a moje Q9s gra całkiem nieźle vs jego range. Imo można callować i można foldować.

21:40 racja. Nigdy się nie zastanawiałem nad tego typu spotami, bo rzadko calluję tylko donkbety. Wg mnie zazwyczaj donkuje tam swoje drawy i raise nie byłby tak zły, gdybym miał pewność, że ma tylko drawy w swoim range'u. Jeśli tego nie wiem w 100% lepiej wziąć ten fold na flopie.

24:00 Tak, wiem. Mój problem jest taki, że za mało cbetuję. Mam statystyki w okolicach 48 flop/38 turn

26:50 mówisz o 98s?

31:20 Także bym to cbetował, ale widząc u niego insta call, uważam, że ma ta częściej tego Ax niż parki. Większości parek na tym flopie do jednego beta mi nie wyrzuci, więc betując flop, musiałbym barrelować turn. Nie chcę tego robić na tych stawkach.

32:40 shove turn na pewno ma sens, wyszła moja pazerność :f_grin:

33:40 Znowu masz rację, nie wziąłem pod uwagę tego, że gram przeciwko fishowi. Przeciwko regularsowi mógłby zagrać xb/flop bet/raise turn.
Ponieważ nie widzę, wiele value w tym. 8x mnie calluje, ale rzadko on je tam ma. A wszystkie jacki biją mnie kickerami.
Suma sumarum, vs fish tak jak mówisz jest to izi bet/bet

39:00 Zastanawiałem się nad tym. Doszedłem do wniosku, że to zraisuję, ale jest to raczej błąd. Może jakieś implied oddsy tam mam, ale nie tak wielkie jak mi się wydawało. Bo na flopie Axx wiele mnie nie wypłaci, jedynie słabsze asy, których jest aż 1 :facepalm:

39:28 oczywiście racja

41:34 znowu się zagapiłem

42:00-42:20 kolejny brak koncentracji

42:30 chciałem wyciągnąć wiele value od jego dziadostwa, z którym mi calluje. Zazwyczaj fishe grają call/i fit or fold flop, więc za często on mnie tam po flopie nie wypłaci. A często callnie mój 3bet.

Dziękuję Ci jeszcze raz za pomoc. Sporo mam leaków. Z tego co widzę to głównym są cbety, starałem się je ograniczać, a wyszło chyba jeszcze gorzej.
W dodatku brak koncentracji i wyszła słaba gra :)

Dziękuję ;)