Przejdź do forum
Na jakim stoliku le...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Na jakim stoliku lepiej zagrać ?

130 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
12.4 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po części się zgadza , ale czytałem artykuły i do gry akurat byłem przygotowany całkiem nieźle , wygrywałem na początku później już było coraz gorzej (po zmianie limitu na większy). Na evereście ogólnie gra za dużo SSS o czym teraz wiem aż za dobrze i roztrwoniłem swój kapitał. A nie przegrałem tego w ciągu godziny bo to była by przesada :) przecież ja nigdy nigdzie nie napisałem że z 20 centów zrobię nie wiadomo jaki bankroll , chcę pograć trochę aż uzyskam kilka $ i wtedy będzie można zacząć grać konkretnie. Oczywiście że zdaję sobie sprawę że mogę przegrać z AA przeciwko graczowi który praktycznie nic nie trafił na dealu. Trzeba od czegoś zacząć budowanie swojego kapitału a nie chcę marnować swojej kasy wpłacając ją na poker room na ,którym gram. Limit jest Limit co z tego że niski ? nie znaczy że nie da rady na nim nic wygrać nawet bez opcji BI.

Jak na razie usłyszałem tutaj tylko jedną odpowiedź która by wydawała się sensowna , reszta odpowiedzi to jakieś chamskie texty i próba napisania czegoś na temat żeby nie było że offtopują (po części offtopują).

A z tym proszeniem moderatora o zamknięcie tematu to trochę słaby pomysł , moderator już dawno powinien był zamknąć temat i usunąć posty z chamskimi odzywkami oraz offtopem i od razu temat by lepiej wyglądał , a zresztą nie mam czasu na takie zabawy żeby jeszcze do moderatorów pisać z prośbą o zamknięcie tematu.

waletpik
PokerStrategist

Człeniu jak zakładasz debilny temat to nie oczekuj od kogoś że potraktuje Cię poważnie _o:.Trzeba było zainteresować się wcześniej na jakich stołach grać jak miałeś 50$.Z twoich wpisów jasno widać że o pokerze masz takie pojęcie jak dzieci w przedszkolu,więc proponuję grę w WOJNĘ albo w PIOTRUSIA może na tym polu osiągniesz jakieś sukcesy tylko musisz zacząć konsekwentnie od najmłodszej grupy bo na starszaków pewnie jesteś za słaby hehe _cry: :facepalm: .I tutaj na koniec odpowiem na twoje pytanie "Na jakim stoliku lepiej zagrać ? " na stoliku w najbliższym przedszkolu i to koniecznie z dziećmi z najmłodszej grupy.
Oczekuję za dobrą radę dalszych interesujących wpisów ale już ze zmagań turniejowych w przedszkolu.

djcosmo
PokerStrategist

..Ah nic już nie bede pisał....

Aimboy
PokerStrategist

GL :f_thumbsup:

A tak na poważnie, nie chce mi się czytać 3 stron wpisów, dlatego dam ci radę: wpłacaj kasę, albo zbieraj po 0,05$ z kolejnych turniejów przez najbliższe 2 lata.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Eeeeh jaka szkoda że skończyły się te czasy kiedy na komunię dzieciom dawano rower i trochę pieniędzy a zaczęły się te w których dzieciakom kupuje się komputer i neostradę. Mam dla ciebie jedną radę jeżeli jeszcze dojrzewasz i masz problemy z wybuchami agresji i napinką to nie pisz z konta swojego taty (aż dziwne że znasz login i password) na forum które nie jest dla zapryszczałych gimnazjalistów ok ? Temat jest dla ciebie debilny bo zastosowałem zbyt wiele wyrazów których twój prostacki umysł nie potrafił odczytać i dlatego nazywasz temat debilnym ? (chyba musisz w swoim zyciu nazywac dużo rzeczy debilnymi bo w swoim dzięcięcym wieku wielu rzeczy jeszcze nie rozumiesz np . że święty mikołaj nie rozdaje prezentów albo że dzieci nie przynosi bocian (wiem że w tym momencie zniszczyłem ci dzieciństwo które i tak już było nieźle zaburzone skoro tak się napinasz).

"WSZYSTKICH KTÓRZY JESZCZE SIĘ NIE ODSTRESOWALI W TYM TEMACIE A CHCIELI BY ZAPRASZAM NA PMA ŻEBY NIE ROBIĆ JESZCZE WIĘKSZEGO SPAMU NIŻ JEST. TEMAT ZAMKNIĘTY DLA GŁUPKÓW , DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ NAPISAĆ COŚ MĄDREGO NADAL OTWARTY." tego twój prostacki umysł także nie potrafił ogarnąć ? za długie zdanie jak na twój wiek ? bo jeżeli już byś to zrozumiał to nie było by cię w tym temacie (kwalifikujesz się do tej grupy dla której temat jest zamknięty).

Gry takie jak 'Wojna" lub "Piotruś" są raczej wskazane dla ciebie małolacie , chociaż "wojna" nie , tam jest za dużo przemocy bo król bije damę i jeszcze ci to wypaczy psychikę (to akurat żart bo już na to za późno). Rozumiem że z tym zaproszeniem do przedszkola to chcesz mnie zapoznać ze swoimi kolegami i rówieśnikami z którymi mimo chodzenia do gimnazjum jesteś na tym samym poziomie intelektualnym ? Podziękuję za zaproszenie ale nie zadaję się z dzieciakami w twoim wieku ;)

A na koniec przeczytaj to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzieci_Neostrady#Dzieci_Neostrady

Swoją drogą musisz być jednak fajny skoro ktoś napisał na Wikipedii twoją charakterystykę :) (czytaj aż zrozumiesz , czyli jakieś 50 000 razy) wtedy nie wracaj do tego tematu bo tylko tym bardziej potwierdzisz to że to twoja charakterystyka.

Temu "panu" już dziękujemy.

dziwne, że nikt nie traktuje poważnie nudziarza, który chce grać w pokera mając 50 groszy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez brazzk
dziwne, że nikt nie traktuje poważnie nudziarza, który chce grać w pokera mając 50 groszy.

Bo to dla wielu dobra okazja do potrollowania a żeby grać w pokera nie trzeba 50$ nawet z ciekawości poszperałem w tematach i ktoś napisał że grał na NL czy tam stolikach z limitem (nie pamiętam dokładnie) za niskie kwoty aż w końcu miał kilkanaście $ na swoim poker roomie (niemożliwe ? a jednak).

Chyba nie wiesz że niskie limity także służą do grania , a jeżeli dla ciebie granie to tylko na NL100 to masz problem , albo nie lubisz tej gry :)

kNoq001
PokerStrategist

Mozna wiedziec ile masz lat? bo sprawiasz wrazenie dzieciaka, udajacego dorosla osobe, starajacego sie na sile komus "nawrzucac" w inteligentny sposob (czyt. bez wyzwisk) ktoremu jednak za bardzo to nie wychodzi

piszesz nieco chaotycznie i warczysz na kazdego dookola ktory ma lekko inny poglad niz Ty

a ja osobiscie podpisuje sie pod tym co napisal Aimboy

plusEVqba
PokerStrategist

a Jezus cierpi za Twoje grzechy... :facepalm:

:f_tongue:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez kNoq001
Mozna wiedziec ile masz lat? bo sprawiasz wrazenie dzieciaka, udajacego dorosla osobe, starajacego sie na sile komus "nawrzucac" w inteligentny sposob (czyt. bez wyzwisk) ktoremu jednak za bardzo to nie wychodzi

piszesz nieco chaotycznie i warczysz na kazdego dookola ktory ma lekko inny poglad niz Ty

a ja osobiscie podpisuje sie pod tym co napisal Aimboy

Mylisz się , nie staram się nikomu nawrzucać , i nie próbuję stosować inteligentnego sposobu (jeżeli wydał ci się inteligentny to nie wiem jaki musiał by być nieinteligentny) a nie stosuję jakichś szczególnych wyzwisk żeby nie zniżać się do tak niskiego poziomu jaki niektórzy tu reprezentują. Swoją drogą skoro nie staram się nikomu wrzucać to też nie może mi to wychodzić (chyba forum nie jest od wrzucania sobie nawzajem , chociaż sporo ludzi ma inne zdanie na ten temat).

Piszę tak bo tak właśnie lubię , jeżeli nie podoba ci się moje pisanie , nie masz obowiązku czytania tego , a nie warczę na nikogo kto ma inne poglądy niż ja i umie zaprezentować jakieś argumenty , oraz zachowuje minimum kultury. A że mało kto zachowuje podstawy kultury a większość userów offtopuje/prowokuje/napina się w tym temacie to właśnie tak to wygląda a nie inaczej.

PS: Twoja wypowiedź także nie wniosła nic do tematu , równie dobrze mogłeś zapytać na PM ale wiem że do takich postów trzeba publiczności (która znów zacznie swoje prowokacje/wjazdy/napinkę).

"a Jezus cierpi za Twoje grzechy... Facepalm

fish tongue"

A to niby do kogo było skierowane ? bo jak do mnie to zapraszam do innych tematów gdzie takie "inteligentne" wypowiedzi "inteligentnych" ludzi wnoszą coś do tematu , bo tutaj akurat nic nie wnosi ta "wypowiedź".

Napisane przez Krzysiek040
Mylisz się , nie staram się nikomu nawrzucać

Eeeeh jaka szkoda że skończyły się te czasy kiedy na komunię dzieciom dawano rower i trochę pieniędzy a zaczęły się te w których dzieciakom kupuje się komputer i neostradę. Mam dla ciebie jedną radę jeżeli jeszcze dojrzewasz i masz problemy z wybuchami agresji i napinką to nie pisz z konta swojego taty (aż dziwne że znasz login i password) na forum które nie jest dla zapryszczałych gimnazjalistów ok ? Temat jest dla ciebie debilny bo zastosowałem zbyt wiele wyrazów których twój prostacki umysł nie potrafił odczytać i dlatego nazywasz temat debilnym ? (chyba musisz w swoim zyciu nazywac dużo rzeczy debilnymi bo w swoim dzięcięcym wieku wielu rzeczy jeszcze nie rozumiesz np . że święty mikołaj nie rozdaje prezentów albo że dzieci nie przynosi bocian (wiem że w tym momencie zniszczyłem ci dzieciństwo które i tak już było nieźle zaburzone skoro tak się napinasz).

"WSZYSTKICH KTÓRZY JESZCZE SIĘ NIE ODSTRESOWALI W TYM TEMACIE A CHCIELI BY ZAPRASZAM NA PMA ŻEBY NIE ROBIĆ JESZCZE WIĘKSZEGO SPAMU NIŻ JEST. TEMAT ZAMKNIĘTY DLA GŁUPKÓW , DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ NAPISAĆ COŚ MĄDREGO NADAL OTWARTY." tego twój prostacki umysł także nie potrafił ogarnąć ? za długie zdanie jak na twój wiek ? bo jeżeli już byś to zrozumiał to nie było by cię w tym temacie (kwalifikujesz się do tej grupy dla której temat jest zamknięty).

Gry takie jak 'Wojna" lub "Piotruś" są raczej wskazane dla ciebie małolacie , chociaż "wojna" nie , tam jest za dużo przemocy bo król bije damę i jeszcze ci to wypaczy psychikę (to akurat żart bo już na to za późno). Rozumiem że z tym zaproszeniem do przedszkola to chcesz mnie zapoznać ze swoimi kolegami i rówieśnikami z którymi mimo chodzenia do gimnazjum jesteś na tym samym poziomie intelektualnym ? Podziękuję za zaproszenie ale nie zadaję się z dzieciakami w twoim wieku ;)

A na koniec przeczytaj to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzieci_Neostrady#Dzieci_Neostrady

Swoją drogą musisz być jednak fajny skoro ktoś napisał na Wikipedii twoją charakterystykę :) (czytaj aż zrozumiesz , czyli jakieś 50 000 razy) wtedy nie wracaj do tego tematu bo tylko tym bardziej potwierdzisz to że to twoja charakterystyka.

Temu "panu" już dziękujemy.

trolluj jeszcze mocniej.

kNoq001
PokerStrategist

niestety pm nie dzialaja za dobrze na forum ps, a do tego

ale wiem że do takich postów trzeba publiczności

fck yeah! lubie gdy przytakuje mi garstka nie znanych mi osob :f_thumbsup:

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, dla mnie (i nie tylko) wlasnie takie wrazenie sprawiasz, i swietne podsumowal to brazzk wiec, nie ma co dodawac _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez kNoq001
niestety pm nie dzialaja za dobrze na forum ps, a do tego

ale wiem że do takich postów trzeba publiczności

fck yeah! lubie gdy przytakuje mi garstka nie znanych mi osob :f_thumbsup:

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, dla mnie (i nie tylko) wlasnie takie wrazenie sprawiasz, i swietne podsumowal to brazzk wiec, nie ma co dodawac _thumbsup:

Za dużo komixxów na raz (ale żeby to pisać na forach to już coś nie tak).
A co do tego co cytował brazzk to nie jest żadne wrzucanie , po prostu na debila nie ma innej metody jak odesłać go do jakiegoś innego tematu lub właśnie tak mu napisać jak ja mu napisałem. Jest duża szansa że się zamknie i pójdzie do działu gdzie co by nie napisał to będzie na temat , bo tutaj to się raczej nie popisał.

(a jak by nie patrzeć artykuł z wikipedii bardzo pasuje do jego zachowania w tym temacie , więc może to go czegoś nauczy)

avril1991
Oldschool Grinder

Ja osobiście proponowałbym Ci wykorzystać no deposit od konkurencyjnych serwisów które dają od 30 do 50$ . Niestety namiarów nie mogę Ci podać bo jest to niezgodne z regulaminem ale używając google szybko je odnajdziesz.

artaveld
PokerStrategist

Hehe dla mnie ta dyskusja w ogole nie ma sensu z jedynego prostego powodu: kolega chcac grac strategia sss zastanawia sie czy wybrac stolik NL czy FL, a wy mu prawicie moraly i dajecie rady zeby wplacic czy ugrac wiecej na freerollach? :D odrazu widac ze chlopak nie ma pojecia o podstawowych koncepcjach gry, wiec nawet te kilka dodatkowych dolarow mu nie pomoze. Na dodatek dajecie mu pozywke do jego pseudointeligenckich wywodow, ktore staja sie juz niesmaczne i psuja wizerunek forum. Gadaj z dupa to cie osra i taka jest prawda, szkoda czasu na odpowiadanie na jego bzdurne posty i zaczepki, skupcie sie na pomaganiu forumowiczom ktorzy wyciagna z rad jakies sensowne wnioski.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez artaveld
Hehe dla mnie ta dyskusja w ogole nie ma sensu z jedynego prostego powodu: kolega chcac grac strategia sss zastanawia sie czy wybrac stolik NL czy FL, a wy mu prawicie moraly i dajecie rady zeby wplacic czy ugrac wiecej na freerollach? :D odrazu widac ze chlopak nie ma pojecia o podstawowych koncepcjach gry, wiec nawet te kilka dodatkowych dolarow mu nie pomoze. Na dodatek dajecie mu pozywke do jego pseudointeligenckich wywodow, ktore staja sie juz niesmaczne i psuja wizerunek forum. Gadaj z dupa to cie osra i taka jest prawda, szkoda czasu na odpowiadanie na jego bzdurne posty i zaczepki, skupcie sie na pomaganiu forumowiczom ktorzy wyciagna z rad jakies sensowne wnioski.

Żaden kolega , jak bym miał takich kolegów jak ty to bym się wstydził wychodzić z domu :) a jeżeli nie zrozumiałeś istoty tematu to zapraszam do działu "Pogawędki" tam są tak proste tematy że możne nawet jakiś zrozumiesz bo tutaj jak na razie robisz chlew swoim offtopem. Nie grałeś ze mną więc nie oceniaj mnie z góry "mistrzu" , za to tobie nie pomoże nawet przeszczep mózgu. "pseudointeligenckich" to pisze się oddzielnie matołku :) a ja nie prosiłem o udzielanie się takich "userów" jak ty którzy tylko robią ferment w temacie , takie bydło po prostu samo wpada do tematu , niestety. Wizerunek forum psuje twój offtop i spam w temacie do tego nie przeznaczonym więc się zastanów nad tym co robisz. Rozumiem że pisząc "gadaj z dupą to cię osra" masz na myśli siebie , bo to właśnie jest jawna prowokacja i nie zasługujesz na miano inne niż trolla , gdyż twoja wypowiedź nie wnosi nic do tematu poza twoim zbędnym bełkotem i żałosną próbą przeciągnięcia tematu. Szkoda czasu to na takich userów jak ty , bo trollują i udają świętoszków , widzę także że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją najmocniejszą stroną (o ile czytałeś temat) bo zaczepki nie zaczęły się z mojej strony tylko użytkowników którzy zamiast chcąc pomóc zaczęli tutaj swoją kampanię trollingu.

avril1991: Już myślałem że w tym temacie nie zobaczę takiego posta jak twój (znaczy bardzo dobry , nie to co większość postów innych użytkowników w tym temacie). No deposit to jakiś rozdaj jednorazowego bonusu ? czy turnieje w których można wygrać jakieś konkretne pieniądzę bez wkładu własnego ? Jeżeli to turnieje to zapewne zapisuje się na nie od 2k osób wzwyż ? jeżeli możesz odpisz na te pytania :)

avril1991
Oldschool Grinder

To jest jak kapitał startowy . Dostajesz kasę na wskazany pokerroom za rejstracje z linka . Wpisz w google no deposit poker bonus . Więcej się nie udzielam bo mogę dostać warna za reklamę konkurencji itd..

whiler
Oldschool Grinder

granie z rollem w wysokości 10bb to czysta ruletka, loteria. nie ma tu nic z pokera. Dziękuje.

artaveld
PokerStrategist

Napisane przez artaveld
Mam dwa male pytanka do zalozyciela tematu:
1. Nie wiem czy dobrze rozumuje, zastanawiasz sie nad tym czy grac sss na stoliku NL czy FL?
2. Jaka taktyke masz zamiar obrac podczas gry? Powiedzmy ze udaje ci sie podwoic do tych 40 centow, odchodzisz od stolu i wchodzisz na kolejny z 20 czy grasz nadal na tym za 100% bankrolla?

1 Chodzi bardziej do którego stolika będzie lepiej dołączyć jeżeli założę że nie będę się dokupywał. czyli chyba myślisz dobrze
2 Jeżeli podwoję to wejdę na kolejny stolik z 20 , w razie jak bym przegrał to zawsze coś zostanie , z drugiej strony jednak mając 40 mogę więcej wygrac wchodząc all-in :) tutaj dokładnie nie wiem.

Proponuje zajrzec tu

https://polska.pokerstrategy.com/strategy/sss/1373/1

Przytocze fragment z artykulu

Ile potrzebujesz pieniędzy?

Strategia sprawdza się i na dłuższą metę przynosi zyski, gdy trzymasz się rygorystycznie kilku reguł, które określają:

* Ile potrzebujesz pieniędzy na swoim koncie pokerowym, aby grać na danym limicie.
* Z jaką sumą zasiadasz do stolika.
* Kiedy się dokupujesz, gdy wartość twoich żetonów spadnie poniżej danego poziomu.
* Przy jakich wygranych opuszczasz stolik.

To wszystko nazywa się zarządzaniem kapitałem (Bankroll Management = BRM). I to zarządzanie kapitałem jest właśnie tym, czego gracz potrzebuje poza swoimi kartami. Technika gry w 50 % składa się na twój sukces, a zarządzanie kapitałem stanowi pozostałe 50 %.

NL10 (0,05/0,10) - 50$

Nie jestem przekonany czy ta strategia mozna grac na limitach ponizej NL10, ale nawet jezeli to zakladam, ze potrzebujesz tylu wkupien ile na NL10, czyli ok 25 buy inow.

Teoria SSS przeznaczona jest dla stolikow NL, o czym powinienes wiedziec, skoro jak sam przyznales studiowales "troche" te artykuly.

Ju rozumiesz ze mam solidne podstawy dla oceny Twojej gry, mimo ze z Toba nie gralem?

Jezeli chcesz grac tzw swoja wlasna strategia, to trzeba bylo o tym zaznaczyc na samym wstepie.
Dla tego prostego powodu nie mozesz liczyc na zadna konstruktywna odpowiedz na twoje pytanie, bo taka niestety nie istnieje.

Tak poza tym to ja twierdze ze przedsiewziecie ktorego chcesz sie podjac ma szanse powodzenia, ale majac nawet na uwadze poziom umiejetnosci ktorymi nie dysponujesz, a ktore szczerze to na niewiele by ci sie przydaly w danej sytuacji, oceniam ok 0,01% szans na powodzenie.

EDIT: Oczywiscie potrzebujesz 25 buyinow po 20BB, czyli daje to 10$, a ty masz 0,20, czyli 2% wymaganej kwoty.

a tu dalej walka?

ubuehyhyhy :facepalm:

I ile już ugrałeś? Skoro wszyscy się napinamy i wierzysz w swoje umiejętności i szczęście to chyba już masz ponad 20 centów, bo rozmowa toczy się już od kilku dni?

Czy nie było czasu "pograć"? _smile: