Przejdź do forum
min-raise postflop

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

min-raise postflop

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
428 Wyświetlenia
pawel0520

Hej,

jak zapatrujecie się na min-raise cbetu (sizing 2x)? Czy częściej wierzycie w silną rękę, czy to blefy? Patrząc na wymagane equity to możemy callować z dwiema overcards, ale jeżeli przeciwnik ma częściej silne ręce to sytuacja nie wygląda już tak ok.

Osobiście grając na zoom FR traktuję to zagranie jako pokazanie, że nie ma monstera. Wiadomo, że jeżeli w grę wchodzą staty i notatki to swoją grę dostosowuję, ale załóżmy, że gramy na unka.

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Culber

Sporo ludków gra tak trafione sety więc mając oddsy na overcards już jesteś praktycznie dead. Jak mają seta to przeważnie liczą na 3-bet i wtedy shipują.
Jak będzie tylko call, to dość grubo betują na turnie.

Wiadomo, że wszystko zależy od przeciwnika. Można popatrzeć na raise cbet i jak jest poniżej 10% na dobrej próbce to nie wygląda to wesoło, można bezczelnie zrobić "click it back", można callnąć IP mając overparę - jak trafimy wyższego seta mamy dobre implied odds, a na konkretnych murarzy overkarty można po prostu zrzucić i grać bez wyrzutów sumienia.

Patrz też na strukturę boardu, bo minraise na mokrym boardzie może być na przykład drawem.

Total Unkowi z pełnym stackiem jestem skłonny uwierzyć i bez pozycji zrzucić nawet nietrafione AK na niskim stole.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Napisane przez Culber
jestem skłonny uwierzyć i bez pozycji zrzucić nawet nietrafione AK na niskim stole.

:deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
Culber

...no dobra, przekoloryzowałem :badteeth:
Ale na niciora, nawet po minraise raczej się składam.

Odpowiedz
Cytat