Przejdź do forum
Leaki w grze a ich ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Leaki w grze a ich naprawa. Aspekt psychologiczny

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
714 Wyświetlenia
grzesiek
Elite Grinder

Mam problem z graniem na big blindzie, czesto gdy mam darmowa pule, sami limperzy i trafiam marginalny uklad na flopie, np top pare na flopie 258 mam wrazenie ze przeciwnicy chca mnie wyblefowac, i zbyt czesto ich wlasnie z takim ukladem sprawdzam. Najgorsze jest to ze wiem, ze powinienem spasowac ale jednak gore bierze 'a tym razem sprawdze, pewnie blefuje' i tak bardzo czesto, przez to trace sporo win rate'u. Jakkolwiek glupio to nie zabrzmi, macie jakies rady jak zaczac z tym walczyc? Prosze bez jakis szyderczych komentarzy, sam rozumiem ze to co pisze jest smieszne, ale jakos musze to ogarnac, bo jest to zupelnie niepotrzebne, a nie mam pojecia dlaczego zbyt czesto bierze we mnie gore naiwnosc.

7 odpowiedzi
kozak567
Oldschool Grinder

jedyne wyjscie to *** nic sie nie bac :)

Aimboy
PokerStrategist

Wygląda na to, że praktycznie sam musisz sobie z tym poradzić, bo jak inaczej mamy ci pomóc? :D

Ewentualnie możesz spróbować powklejać takie rozdania na forum do oceny, może surowa krytyka spowoduje, że przestaniesz grać w ten sposób :U

grzesiek Autor wątku
grzesiek
Elite Grinder

W sumie sam nie wiem czego oczekuje piszac ten watek :) Myslalem ze ktos moze mial podobny problem i da znac jak sobie z tym poradzil, chociaz to i tak glupie :)

murkins
Elite Grinder

punish the limpers jak to Stoxtrader i Leatherass uczą w swoich filmikach _love:

Episodex
PokerStrategist

Może bet i fold na raise, albo c/f na dalszych streetach jak dostaniesz call? A na bet przeciwnika na flopie po prostu fold, 1BB to niedużo :D. Chyba że to z tym foldem jest problem :P. To wtedy rób raise i dalej wg schematu co podałem, może taniej na tym wyjdziesz ale nie liczyłem hehe ;P. Ale to luźne pomysły, bo pewnie fishowo gram anyway :f_biggrin:.

VictorM
Oldschool Grinder

70% problemu już rozwiązałeś, bo najtrudniejsze jest znalezienie leaku. Chociaż można znaleźć go samemu, może znaleźć go za nas inna osoba jak np trener lub judge. Niestety walczyć z nim musisz sam i rozwiązać pozostałe 30% problemu.

PS. Są też metody, że ktoś Ci może w tym pomóc - np podczas swojej gry ustawiasz za sobą jakiegoś kumpla z paralizatorem ustawionym na niskie dawki. Gdy wiesz już że właśnie znowu zrobiłeś ten błąd mówisz tylko do kumpla "TERAZ" . Metoda niezawodna, a każdy dobry kumpel chętnie zgodzi się na torturowanie Cię paralizatorem :D.

GoodReason
Oldschool Grinder

VictorM
widzę, że behawioryzm wiecznie żywy :D

grzesiek
grając na niższych limitach jeden z najczęściej popełnianych błędów, na którym traci się najwięcej kasy to właśnie gra z freeplay.

Ustal sobie prostą zasadę: z BB (SB po dopełnieniu, czego lepiej unikać) ZAWSZE gram check/fold, chyba że trafię 2 pary lub wyższy układ lub combodraw (para+ strit/flush draw, gutshot+flush draw).
We wszystkich innych sytuacjach pasujemy na najmniejsze nawet podbicie.

Choć taka gra nie jest idealna, to minimalizuje straty wynikające z braku doświadczenia postflop. Grając na niższych limitach z założenia dajesz się wyblefowywać przeciwnikom grając z freeplay. Może i w ten sposób stracisz sporo małych pul, które mógłbyś wygrać, ale zaoszczędzone w ten sposób stacki zrekompentują Ci to wielokrotnie ;)