Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kqs 1.5 HU P*

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
245 Wyświetlenia
hardcorowy997

PokerStars No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t1305)
Hero (BB) (t1695)

Preflop: Hero is BB with K, Q
SB bets t60, Hero raises to t120, SB calls t60

Flop: (t240) K, 7, 9 (2 players)
Hero checks, SB checks

Turn: (t240) 2 (2 players)
Hero bets t180, SB calls t180

River: (t600) 2 (2 players)
Hero checks, SB checks

Total pot: t600

5 odpowiedzi
ultraplazmator

Napisz cos o przeciwniku, bo nie wiedząc nic na temat przeciwnika nikt Ci nie powie czy dobrze zagrałeś czy nie. Różne zagrania są dobre na różnych przeciwników, wiec bardzo ważne jest abyś napisał dużo o przeciwniku.

pozdro, Ave!

Olorion

napisz dlaczego podjales taka decyzje na kazdym streecie (pre/flop/turn/river)

hardcorowy997 Autor wątku
hardcorowy997

preflop:
re-raise ponieważ przeciwnik otwierał podbicie 2xBB każdy SB
flop:
czekałem na bet przeciwnika aby go podbić
turn:
po czekaniu na flopie uznałem że nie trafił nic na boardzie więc postanowiłem wyciągnąć value od przeciwnika
river:
postanowiłem nie budować dalej puli (tutaj sądzę że popełniłem błąd)

preflop minimum do 150, takie male 3bety to sa dobre z asami na malym deepi

flop jako agresor cbetujesz go z kazda reka, wiec jak trafisz tez musisz (no moze jakbys flopnal quadsy albo top seta to mozna trapowac)

turn -ok, niech placi za random 1 card fd

river - value bet gdzies za 1/2 pota

Lookbehind

jak dla mnie preflop to jest call, nie chcę go tu wyrzucić 3betem, jeśli luźno calluje 3bet to będzie miał sporo zdominowanych rąk, wtedy można się pokusić. Taką rękę jak kqs nawet bez pozycji się dobrze rozgrywa.

Na flopie moje zagranie zależy tu głównie od przeciwnika i dynamiki. Jeśli donkbetowałem mu jakieś drawy na flopie/zrzucił mnie po moim donkbecie, lubi floatować wtedy leaduje tutaj za jakies 80-90. Jeśli oponent cbetuje za dużo i poddaje się na turn, to na królu spodziewam się tutaj od niego cbeta i check/raisuje 3.5x-4 for value/ stackuje się.
Jeśli oponent cbetuje za dużo, odpala dużo second barreli, jest over-agro jestem w stanie callnąć flop i check/shipować na any turn bez Ax.

Tak jak zagrałeś na river masz valuebet za jakieś 200-250 i raczej fold do shipa na river, jeśli mamy szczerego przeciwnika, dlatego wolę tu mniejszy bet aby dostać call od tt-qq, 9x, kx.