Przejdź do forum
Czy MSS wiecznie br...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czy MSS wiecznie breakeven?

29 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,631 Wyświetlenia
sergii1984
Elite Grinder

imo powinieneś więcej stealować z pozycją BTN a mniej z SB

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez lisek311
To wychodzi na to że nituje za bardzo staram się grac ABC na micro zgodnie z artykułami i za chiny nie idzie rozgrywac tylu rak jak gram ABC.Cho z late gram lużniej

Tutaj się zgodzę, że VPIP/PFR nie pokrywa się z tabelą rąk startowych z artykułów (ktoś musiałby strasznie dużo 3betować). Chyba trzeba samemu trochę pokombinować, w których momentach warto otwierać więcej rąk. Na przykład:

- jesteś na CO i masz fisha na SB, więc otwieraj szerzej
- jesteś na CO i masz tight graczy za sobą / graczy pasujących dużo do cbetów = otwieraj szerzej

Steal z CO staraj się trochę podciągnąć do przynajmniej 25%, a BU do 40%. Nie graj od razu w taki sposób, ale co jakiś czas dodawaj więcej rąk

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Napisane przez dlrzz

Napisane przez lisek311
To wychodzi na to że nituje za bardzo staram się grac ABC na micro zgodnie z artykułami i za chiny nie idzie rozgrywac tylu rak jak gram ABC.Cho z late gram lużniej

Tutaj się zgodzę, że VPIP/PFR nie pokrywa się z tabelą rąk startowych z artykułów (ktoś musiałby strasznie dużo 3betować). Chyba trzeba samemu trochę pokombinować, w których momentach warto otwierać więcej rąk. Na przykład:

- jesteś na CO i masz fisha na SB, więc otwieraj szerzej
- jesteś na CO i masz tight graczy za sobą / graczy pasujących dużo do cbetów = otwieraj szerzej

Steal z CO staraj się trochę podciągnąć do przynajmniej 25%, a BU do 40%. Nie graj od razu w taki sposób, ale co jakiś czas dodawaj więcej rąk

Właśnie tak robie jeśli za mną siedzą goście którzy graja Tight na SB i BB otwieram wiecej rąk tzn. jak maja duzy fold vs steal.Tak samo jesli widzę że ktoś otwiera duzo rak z statystyk to light 3betuje.Co do tego jesli mam fishy za soba to nie otwieram z any 2 jak to sie ma z TAGAMi gdyz ciezko ich wywalic jak flopu nie trafie cbetem

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Ale statystyki tego nie mówią, z CO masz Raise First 14%, a z BU 26%, co jest za mało. Dlatego pisałem dodatkowo o poluźnieniu zakresu standard open, bo to są pozycje, z których będziesz zbierał najwięcej pieniędzy.

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Napisane przez dlrzz
Ale statystyki tego nie mówią, z CO masz Raise First 14%, a z BU 26%, co jest za mało. Dlatego pisałem dodatkowo o poluźnieniu zakresu standard open, bo to są pozycje, z których będziesz zbierał najwięcej pieniędzy.

To jaki zakres byś proponował z tych pozycji.
Taki jak z zaawansowanego artykułu

Cut off 20% 55+, A2s+, KTs+, QTs, JTs, T9s, 98s, 87s, 76s,
A9o, KTo, QJo, JTo

Button 35% 22+, A2s+, K2s+, Q8s+, J8s+, T8s+, 97s+, 86s+, 76s, 65s, A2o+, K9o+, Q9o+, JTo

Small blind 35% 22+, A2s+, K2s+, Q8s+, J8s+, T8s+, 97s+, 86s+, 76s, 65s, A2o+, K9o+, Q9o+, JTo

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Możesz spróbować tak otwierać. Po próbce około 20-30k rąk sprawdź na czym tracisz najwięcej pieniędzy z danych pozycji i usuń te ręce. Zobacz też na czym zarabiasz. Jeśli zarabiasz na KTs otwieranym z CO, to spróbuj także otwierać K9s. Jeśli zarabiasz na 55, to dodaj też 22, 33, 44 (bo to praktycznie ta sama ręka). Jeśli tracisz na A2s-A5s, to zacznij otwierać suited asy na przykład od A7s (bo ludzie callują na blindach niskie asy). Modyfikuj swoją grę w taki sposób i nie patrz na krótkoterminowe wyniki.

Tylko jedno zastrzeżenie do SB. Z tej pozycji, to przede wszystkim patrzysz, kim jest BB, więc nie ma tam nigdy stałego range. Sprawdź, ile pasuje na steal od SB i przez to sam tworzysz jakiś open range. Przykładowo:

Otwierasz za 3bb ze SB. Wrzucasz 2.5bb, żeby wygrać 1.5bb, więc potrzebujesz 62,5% foldów, żeby to było dla Ciebie opłacalne. Jeśli on folduje 70%, to możesz to robić z anytwocards. Pamiętaj o tym jednak, że jak missniesz flopa, to odpuszczasz. Nie robisz nawet cbetu, bo wtedy tracisz kasę. Zobaczyliście flopa przez te 30% czasu - trudno, Ty zarabiasz na tym, że 70% czasu on spasuje i bez cbetu na flopie będziesz do przodu.

Masz callera na BB, to odpuszczasz niskie pocket pary. Masz 3bettora na BB, to teraz tylko zastanawiasz się, z jakim rangem on 3betuje i z jakim się stackuje. To samo działa w drugą stronę, gdy jesteś na BB i masz steal od SB.

Nie leveluj się, że ja wiem, że on wie. Na tym masę kasy się traci na micro tak naprawdę :P Masz sposób, żeby od kogoś brać kasę, to powtarzaj to. I tak tamten nie wymyśli kontrstrategii.

Było krótko, ale trochę się rozpisałem. Najlepiej uporządkuj sobie w jakiś sposób te informacje.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
tygrytron18
PokerStrategist

Z jakimi rękami robić 3 bety jak ktoś podbił na stołach short hand chodzi i o stawki nl4 na ongame bo mam tam dobry rakeback.
Jak ktoś otworzył z utg to z jakim zakresem robic 3bet ?

Co robic jak np jestem na dużym blindzie wczesniej wszyscy limpowali a ja mam np A6,k10,q9 albo niska pare podbijac czy czekać ?

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na te pytania. Zależy od gracza, fold to 3b, fold to cbet w 3betowanych i normalnych pulach, jego agresji, rangeu stackowania sie itp...

Odpowiedz
Cytat

Dzisiaj odkryłem, że moje statystyki to 7/7 _o:

Widać to ostatnio choćby po tym, kiedy z JJ+ zmiatam najczęściej tylko blindy ze stołu... :facepalm:

Odpowiedz
Cytat